0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim forumdaşlar.2004 kasa T25 avensis otomatik almayı düşünüyorum.Yeni tip lpg takıp binmek istiyorum otomatik.Alacağım araba otomatik ve lpg yi kendir taktıracağım.270 bin km bir arabada farkı sorunlar olabilr mi bu motorlarda yağ yakma vs sorunları varmdır bilgi verirseniz sevinirim
Keşke tek sorunu yağ yakma olsaydı,T25 2.0 avensislere malesef LPG olmuyor,eğer LPG düşünüyorsanız kesinlikle yaklaşmayın ama benzinde binerim diyorsanız çok konffforlu bir araç, lpg takmak istiyorsanız T27 yada T25 1.6 olanlara bakmalısınız.
firma ile görüştüm evet 900 euro fiyatı olduğunu ve benzin lpg yaktığını %40 tasarruf sağladığını ve hiç bir sorun yaratmadığını belirttilerMesaj Birleştirildi: [time]Şubat 01, 2023, 12:22:51[/time]peki yağ yakma sorunu çokmu fazla alınıp sadece benzinde binilirse yine sorun yaşarmıyım
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim forumdaşlar.2004 kasa T25 avensis otomatik almayı düşünüyorum.Yeni tip lpg takıp binmek istiyorum otomatik.Alacağım araba otomatik ve lpg yi kendir taktıracağım.270 bin km bir arabada farkı sorunlar olabilir mi bu motorlarda yağ yakma vs sorunları varmdır bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aracınız benzinde motor ışığı yaktığında ki arıza nedir.bakıldı mıÇok zaman alıyor ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Bugün Egr valsinde daha önce işlem yapılmış olduğu dikkatimi çekti. Hava alma delikleri iptal edilip, tek boru yapılmış. Valfin elektrik soketi biraz da oksit yapmış sanırım selenoidlerinde sıkıntı var. Yağmur dolayısıyla fazla bakamadım. Ama şimdilik baş şüpheli o. Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 04, 2023, 22:41:10[/time]Ve ayrıca en son gittiğim İzmit deki Yalçın usta aracın hâlâ benzinde sorunu olduğunu öğrenince LPG beyninin aracın ECU sunu tetiklediğini ve aracı stop ettirdiğini öne sürdü. LPG den ecu ya giden bir kablo varmış o değiştiğinde ya da iptal edildiğinde sorun çözülüyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa acil dönüş yapabilir mi?
Barlas bey merhaba,Biraz beyin fırtınası yapalım,mesleğim motor mekanik vs değil ama belki arkadaşların beyninde bir ışık yakarızAraç benzin depo kapağından vakum yapıyorsa benzini nasıl versin motora ? Havalandırma borusu var diye biliyorum (yanlış sa arkadaşlar düzeltsin lütfen) bu boru tıkalı ise depodan çekilen benzin dolayısı ile vakum oluşacaktır bir süre sonrada vakum pompanın benzin basmasını engeller ve motor stop eder diye düşünüyorum nacizane.Yerinizde olsam öncelikle depo kapağını tam kapatmadan bir deneme yapardım,dediklerinizden yola çıkarak.Geçmiş olsun.
Bugün depo kapağını tam kapatmadan denedim ve sonuç; şu an benzinde hiç çalışmıyor.Hata lambası yaktığı zaman obd2 cihazla bakınca bazen 1 bazen de 4 enjektör de hata veriyor ve de O2 sensörü arızası çıkıyor. Abi bana bu araba kafayı yedirtti. Ne evimde huzurum ne cebimde para bıraktı. Yani bir yerden elime başka araça alacak para geçse yemin ederim canlınyayında benzin döküp yakarım bu arabayı. O kadar nefret ettim Toyota dan.Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2023, 00:43:15Merhaba Ümit bey, onu da denedim bugün ama şu an hiç çalışmıyor benzinde. Direkt LPG de çalıştırıyorum maalesef.
Öncelikle konuyla ilgili yararlı yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. İnşallah daha iyi bilgiler tecrübeler edinme fırsatımız olur burada. Maalesef bahsettiğiniz bilgileri ben de aracı aldıktan sonra acı tecrübeler sonucu öğrendim. Aracın satılmasını ben de can-ı gönülden istiyorum ancak ben hayatım boyunca sattığım araçta geri dönüş almadım, özellikle kötü anlamda. Benim amacım aracı asgari düzeyde kullanılabilir hale getirip o şekilde satmak aksi taktirde bir başkasının günahına girmek olarak değerlendiriyorum diğer durumu. Benim şu an tek derdim aracı benzinde çalıştırabilmek maalesef şu an benzinde hiç çalışmıyor. Bu da büyük bir meseledir. Denemekten başka çare yok şu an. Lpg beyni el araç ecusu arasındaki bağlantı benim için en büyük problem. Bunu bulup araç ecusuna sinyal gönderen kabloyu iptal ettirip o şekilde denemem gerekiyor.