Gönderen Konu: T25 avensis hk  (Okunma sayısı 2309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
T25 avensis hk
« : Şubat 01, 2023, 10:35:23 »
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim forumdaşlar.2004 kasa T25 avensis otomatik almayı düşünüyorum.Yeni tip lpg takıp binmek istiyorum otomatik.Alacağım araba otomatik ve lpg yi kendir taktıracağım.270 bin km bir arabada farkı sorunlar olabilr mi bu motorlarda yağ yakma vs sorunları varmdır bilgi verirseniz sevinirim
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

T25 avensis hk
« : Şubat 01, 2023, 10:35:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 avensis hk
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2023, 12:00:17 »
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim forumdaşlar.2004 kasa T25 avensis otomatik almayı düşünüyorum.Yeni tip lpg takıp binmek istiyorum otomatik.Alacağım araba otomatik ve lpg yi kendir taktıracağım.270 bin km bir arabada farkı sorunlar olabilr mi bu motorlarda yağ yakma vs sorunları varmdır bilgi verirseniz sevinirim
Keşke tek sorunu yağ yakma olsaydı,T25
2.0 avensislere malesef LPG olmuyor,eğer LPG düşünüyorsanız kesinlikle yaklaşmayın ama benzinde binerim diyorsanız çok konffforlu bir araç, lpg takmak istiyorsanız T27 yada T25 1.6 olanlara bakmalısınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2023, 12:12:18 »

Merhaba Mustafa Bey,
2005 Model T25 Kasa Executive Elegant Model, 301000 km sahibiyim. Ben de satmak için ilana koydum ama bu araçlara LPG takılamadığı için pek ilgilenen olmadı diyebilirim. D4 motorlara takılamıyor maalesef. Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım. Ben yaklaşık 5 yıldır binmekteyim araca. Hiç LPG taktırmadım ama her gün ortalama 40-50 km yol yaptığımız için ve daha önemlisi benzin fiyatlarının uçmasından dolayı düşünmeye başladım ancak araştırmalar sonucunda  D4 motorlar için  üretilmiş STAG Marka ürünün uygun olduğunu öğrendim. İstanbul'da Atılım Otogaz diye bir firma bana 900 Euro fiyat verdi. Referansları da var ama Ankara'da şubeleri yok. İşin İlginç tarafı bu hususta çok sağlıklı bir bilgi de yok. Youtube da taktıranlar çok memnun olduklarını belirtiyor. İnternette ise sıksık bobin patlattığına dair yazılanlar var.  İstanbulda iseniz firmayla irtibata geçip daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Yağ yakma konusuna gelince benim araçta hafif hafif başladı gibi ama ustam şimdilik sorun yaratmayacağını söyledi. Ayda yarım veya 1 litre ekleyerek devam edeceğim yola. Deri koltukları başa beladır. Tamiri pahalı bu yüzden ben komple söktürüp yarı deri yarı kumaşa geçeceğim. Şanzumanları çok iyidir. Ben hala geçişleri hissetmiyorum diyebilirim. Geçen hafta park halindeyken sol tarafa sürtmelerinden dolayı kaskodan ikame araç olarak 2021 model Fiat Egea araç kullandım. Daha 7000 km deydi.  Araç tekelerlekli tabut şeklinde. Vitesleri tam şenlik. Manueli aratmıyordu. İşte o zaman Avensisimi bir kez daha sevdim. Avensisin kronik sorunu farlarıdır. Biraz az aydınlatır. Nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum. Temizlettim ama çokda faydası olmadı gibi. Bir de bilgisayar ekranının ışığı yanar söner şeklinde. Elektrikçi bana bununda kronik sorun olduğunu söyledi. Benim başımı ağrıtan hususlar Deri Koltuklar ve Farları. Başka büyük bir sorun yaşamadım. Ama hiç LPG taktırmadım. Yaklaşık 2 ton olduğu için ağır bir araç ama gerek yol tutuşu gerek se konforu çok iyi.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2023, 12:16:06 »
firma ile görüştüm evet 900 euro fiyatı olduğunu ve benzin lpg yaktığını %40 tasarruf sağladığını ve hiç bir sorun yaratmadığını belirttiler

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2023, 12:22:51
Keşke tek sorunu yağ yakma olsaydı,T25
2.0 avensislere malesef LPG olmuyor,eğer LPG düşünüyorsanız kesinlikle yaklaşmayın ama benzinde binerim diyorsanız çok konffforlu bir araç, lpg takmak istiyorsanız T27 yada T25 1.6 olanlara bakmalısınız.
peki yağ yakma sorunu çokmu fazla alınıp sadece benzinde binilirse yine sorun yaşarmıyım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2023, 14:10:41 »
firma ile görüştüm evet 900 euro fiyatı olduğunu ve benzin lpg yaktığını %40 tasarruf sağladığını ve hiç bir sorun yaratmadığını belirttiler

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 01, 2023, 12:22:51[/time]
peki yağ yakma sorunu çokmu fazla alınıp sadece benzinde binilirse yine sorun yaşarmıyım

Orijinal parça kullanılarak, bakımları zamanında yapılmış ve LPG takılmamış Avensis için 300.000 km hiç sorun yaratmaz. Bunlar için 500.000km lere dayandığı konusunda şehir efsaneleri var. Keşke biraz daha teknolojik olsalardı. Ben daha önce 2005 model Reno Scenic 1.6 Priviledge kullandım yaklaşık 4 yıl. Arabada; cam tavan, elektrikli el freni, otomatik kilitlenen kapılar, tavanın yarısı kadar sunroof, anahtarsız çalıştırma, far ve yağmur sensörü, soğutuculu torpido gözü gibi pek çok özellik vardı. Maalesef aynı model Avensiste sadece yağmur sensörü var. Alacağınız aracın motoru komple yapılması gerekse bile en fazla 30-35 bine malolur iyi bir usta ile. Aracınız 270000 kmde ise sanırım ufak ufak yakmaya başlamıştır. İnşallah değildir ama bu kmlerde yağ yakmalar başlayabileceği söylendi bana.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2023, 11:36:32 »
Arkadaşlar merhaba herkese iyi günler. Foruma yeni katıldım hatam olursa affola.
Benim sorunum uzun zamandır çözüme kavuşturamadığım benzinde stop etme.
Araç 2004 Toyota Avensis 2.0 Otm. Yaklaşık 5 ay önce satın aldım. Satıcının aracının su eksilttiğini söylememesi üzerine ve exper de herhangi bir sorun çıkmamasından dolayı motor yaptırdık. Lakin sorun başka motor yapılmadan önce de benzinde çalışmama stop etme bir iki kere yapmıştı. Ancak motor yapıldıktan sonra daha çok yapmaya başladı. Çok yere gittim çare bulamadım. Benim ailemi dahi çok yıprattı bu durum. En son ısı sensörü değişti tekrar ama nafile araç LPG de süper ama benzinde stop ediyor ya da hiç çalışmıyor. Yani ne yapacağı hiç belli olmuyor. Ben zaten LPG de kullanmak istemiyorum ve zararlarını biliyorum.
Benim sorum şu; LPG beyni araç benzin ECU su ya da ana ECU ya sinyal gönderip, benzinde stop etme sorunu yaratır mı? Yaratırsa bunu nasıl çözebiliriz? Sanırım bir tane kablo LPG den iptal edilince sorun çözülüyormuş. Bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2023, 17:18:32 »
Yakıt pompası kontrol edildi mi? uzun süre lpg de kullanılan araçlarda pompa arızası oluyor ve benzin yeterince gelmiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2023, 11:59:44 »
Onu da test ettik, gayet iyi akışı var. Sorun şu atıyorum iki gün hiçbir sorun yok ama ertesi gün aniden araba özellikle düşük hız ve devirdeyken birden (bazen motor arıza lambası yanıyor) stop ediyor. En son benzin deposunu açtığımızda kapaktan içeri vakum yaptığını gördük. Acaba yakıt geri dönüş valfi mi sıkıntılı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2023, 12:50:45 »
Yakıtla ilgili tüm sistemi kontrol etmek gerek,daha sonra diğer olasılıklara bakılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2023, 13:01:10 »
Ben şahsen ECU dan ya da elektrik tesisatından şüpheliyim ama tabiki işin uzmanı olanların ne dediği daha önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2023, 13:05:27 »
Önemli olan sırayla en hesaplı yöntemleri denemek pahalıya doğru gitmek,bazen olmadık masraflar yapılıyor sonra sorun bambaşka yerden çıkıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2023, 21:37:28 »
Çok zaman alıyor ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Bugün Egr valsinde daha önce işlem yapılmış olduğu dikkatimi  çekti. Hava alma delikleri iptal edilip, tek boru yapılmış. Valfin elektrik soketi biraz da oksit yapmış sanırım selenoidlerinde sıkıntı var. Yağmur dolayısıyla fazla bakamadım. Ama şimdilik baş şüpheli o.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 04, 2023, 22:41:10[/time]
Ve ayrıca en son gittiğim İzmit deki Yalçın usta aracın hâlâ benzinde sorunu olduğunu öğrenince LPG beyninin aracın ECU sunu tetiklediğini ve aracı stop ettirdiğini öne sürdü. LPG den ecu ya giden bir kablo varmış o değiştiğinde ya da iptal edildiğinde sorun çözülüyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa acil dönüş yapabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2023, 00:56:30 »
Barlas bey merhaba,
Biraz beyin fırtınası yapalım,mesleğim motor mekanik vs değil ama belki arkadaşların beyninde bir ışık yakarız
Araç benzin depo kapağından vakum yapıyorsa benzini nasıl versin motora ? Havalandırma borusu var diye biliyorum (yanlış sa arkadaşlar düzeltsin lütfen) bu boru tıkalı ise depodan çekilen benzin dolayısı ile vakum oluşacaktır bir süre sonrada vakum pompanın benzin basmasını engeller ve motor stop eder diye düşünüyorum nacizane.
Yerinizde olsam öncelikle depo kapağını tam kapatmadan bir deneme yapardım,dediklerinizden yola çıkarak.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2023, 09:58:18 »
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim forumdaşlar.2004 kasa T25 avensis otomatik almayı düşünüyorum.Yeni tip lpg takıp binmek istiyorum otomatik.Alacağım araba otomatik ve lpg yi kendir taktıracağım.270 bin km bir arabada farkı sorunlar olabilir mi bu motorlarda yağ yakma vs sorunları varmdır bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba, Ben de 2005 model T25 Avensis E.E. sahibi olarak şunu söyleyebilirim 270 binde alınacak bir aracın muhtemelen yağ yakma problemi olacaktır. Benim aracım 306.000 kmde ve 2 ayda bir (3000 km) 1 litre yağ ekliyorum ve hala motor yaptırmamak için direnmekteyim. Birde sormak istiyorum. Yeni tip LPG demişsiniz. Nasıl bir sistem bilgi verirseniz sevinirim. Malum bu araçlara LPG takılmıyor. Teşekkürler.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2023, 16:22:41 »
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aracınız benzinde motor ışığı yaktığında ki arıza nedir.bakıldı mı
Çok zaman alıyor ama yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Bugün Egr valsinde daha önce işlem yapılmış olduğu dikkatimi  çekti. Hava alma delikleri iptal edilip, tek boru yapılmış. Valfin elektrik soketi biraz da oksit yapmış sanırım selenoidlerinde sıkıntı var. Yağmur dolayısıyla fazla bakamadım. Ama şimdilik baş şüpheli o.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 04, 2023, 22:41:10[/time]
Ve ayrıca en son gittiğim İzmit deki Yalçın usta aracın hâlâ benzinde sorunu olduğunu öğrenince LPG beyninin aracın ECU sunu tetiklediğini ve aracı stop ettirdiğini öne sürdü. LPG den ecu ya giden bir kablo varmış o değiştiğinde ya da iptal edildiğinde sorun çözülüyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa acil dönüş yapabilir mi?
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2023, 00:40:43 »
Bugün depo kapağını tam kapatmadan denedim ve sonuç; şu an benzinde hiç çalışmıyor.
Hata lambası yaktığı zaman obd2 cihazla bakınca bazen 1 bazen de 4 enjektör de hata veriyor ve de O2 sensörü arızası çıkıyor. Abi bana bu araba kafayı yedirtti. Ne evimde huzurum ne cebimde para bıraktı. Yani bir yerden elime başka araça alacak para geçse yemin ederim canlınyayında benzin döküp yakarım bu arabayı. O kadar nefret ettim Toyota dan.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2023, 00:43:15
Barlas bey merhaba,
Biraz beyin fırtınası yapalım,mesleğim motor mekanik vs değil ama belki arkadaşların beyninde bir ışık yakarız
Araç benzin depo kapağından vakum yapıyorsa benzini nasıl versin motora ? Havalandırma borusu var diye biliyorum (yanlış sa arkadaşlar düzeltsin lütfen) bu boru tıkalı ise depodan çekilen benzin dolayısı ile vakum oluşacaktır bir süre sonrada vakum pompanın benzin basmasını engeller ve motor stop eder diye düşünüyorum nacizane.
Yerinizde olsam öncelikle depo kapağını tam kapatmadan bir deneme yapardım,dediklerinizden yola çıkarak.
Geçmiş olsun.

Merhaba Ümit bey, onu da denedim bugün ama şu an hiç çalışmıyor benzinde. Direkt LPG de çalıştırıyorum maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2023, 09:02:56 »
Bugün depo kapağını tam kapatmadan denedim ve sonuç; şu an benzinde hiç çalışmıyor.
Hata lambası yaktığı zaman obd2 cihazla bakınca bazen 1 bazen de 4 enjektör de hata veriyor ve de O2 sensörü arızası çıkıyor. Abi bana bu araba kafayı yedirtti. Ne evimde huzurum ne cebimde para bıraktı. Yani bir yerden elime başka araça alacak para geçse yemin ederim canlınyayında benzin döküp yakarım bu arabayı. O kadar nefret ettim Toyota dan.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2023, 00:43:15
Merhaba Ümit bey, onu da denedim bugün ama şu an hiç çalışmıyor benzinde. Direkt LPG de çalıştırıyorum maalesef.
Merhabalar Barlas bey öncelikle geçmiş olsun,
Hocam LPG'li 2.0 Avensis uzak durulması gereken ilk araçlardandır,bu araçların malesef LPG uyumu yok direkt enjeksiyon olduğu için lpg uyumsuz,işi teknik boyutta anlatmak gerekirse;
Benzinli bir üniteden daha yüksek verim ve daha düşük yakıt tüketimi elde etmek için dizel mantığıyla direk yanma odasına açılan benzin enjeksiyon sistemi tasarlamışlar,yanma odasında yüksek ısı oluştuğu için enjeksiyon sistemi ısınıyor ama o ısınan sistem depoya geri dönen benzin sayesinde soğutuluyor yalnız LPG takıldığı zaman benzin püskürtme durması lazım iki yakıt bir arada olmaz fazla yakıttan araç boğulur çalışmaz bu araçların yazılımına LPG ECU su ile müdahale edilmediği den role yardımı ile enjektörlerin enerjisi kesiliyor hal böyle olunca da bir zaman sonra enjeksiyon sistemi ısıdan tahrip oluyor,yani uzun lafın kısası boşuna kendinizi ve ailenizi yormayın araç LPG'de düzgün çalışıyorsa o şekilde kullanın yada satın sorunsuz bir araç bakın,son olarak lpg'nin ayarları düzgün yapılırsa (LPG uyumlu bir motorda) çokta zararlı değildir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2023, 13:56:43 »
Öncelikle konuyla ilgili yararlı yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. İnşallah daha iyi bilgiler tecrübeler edinme fırsatımız olur burada. Maalesef bahsettiğiniz bilgileri ben de aracı aldıktan sonra acı tecrübeler sonucu öğrendim.
Aracın satılmasını ben de can-ı gönülden istiyorum ancak ben hayatım boyunca sattığım araçta geri dönüş almadım, özellikle kötü anlamda. Benim amacım aracı asgari düzeyde kullanılabilir hale getirip o şekilde satmak aksi taktirde bir başkasının günahına girmek olarak değerlendiriyorum diğer durumu.
Benim şu an tek derdim aracı benzinde çalıştırabilmek maalesef şu an benzinde hiç çalışmıyor. Bu da büyük bir meseledir. Denemekten başka çare yok şu an. Lpg beyni el araç ecusu arasındaki bağlantı benim için en büyük problem. Bunu bulup araç ecusuna sinyal gönderen kabloyu iptal ettirip o şekilde denemem gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2023, 23:47:27
Evet arkadaşlar, bugün işyerinde arkadaşlarla birlikte aracı en sonunda çalıştırdık.
Sorun şüphelendiğim gibi benzin ecusuna bağlanmış lpg rolesinden çıktı. Lpg benzin kesici rölesi motorun arka tarafına düşmüş, orada bir güzel oksitlenip paslanmış. 50 tl ye halloldu. Şimdilik saat gibi, inşallah tekrar stop etmez. Buradan iş bilmeyen lpgcilere selam olsun. Burada bana yardımcı olan olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2023, 23:47:39 »
Öncelikle konuyla ilgili yararlı yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. İnşallah daha iyi bilgiler tecrübeler edinme fırsatımız olur burada. Maalesef bahsettiğiniz bilgileri ben de aracı aldıktan sonra acı tecrübeler sonucu öğrendim.
Aracın satılmasını ben de can-ı gönülden istiyorum ancak ben hayatım boyunca sattığım araçta geri dönüş almadım, özellikle kötü anlamda. Benim amacım aracı asgari düzeyde kullanılabilir hale getirip o şekilde satmak aksi taktirde bir başkasının günahına girmek olarak değerlendiriyorum diğer durumu.
Benim şu an tek derdim aracı benzinde çalıştırabilmek maalesef şu an benzinde hiç çalışmıyor. Bu da büyük bir meseledir. Denemekten başka çare yok şu an. Lpg beyni el araç ecusu arasındaki bağlantı benim için en büyük problem. Bunu bulup araç ecusuna sinyal gönderen kabloyu iptal ettirip o şekilde denemem gerekiyor.
Malesef boşuna uğraşmayın o araç benzinde düzenli çalışmaz çünkü yıllardır LPG'de çalışmaktan ötürü benzin enjektörleri yanmıştır,yenisini alayım dersenizde yüklü bir meblağ ödemeniz gerekiyor,alacak kişiye durumu izah ederseniz ve karşıdaki kişi bunu kabul ederse,(ki bu araçların lpg'yi kabul etmediğini birçok kişi bilir ve ona göre lades der)hiç bir sorun geri dönüş olmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2023, 00:25:52 »
Benzin enjektörlerini 4 ay önce değiştirdim. Yeni motor yaptırdım sayılır. Şu an yukarıda da yazdım suçlu bulundu, lpg rölesi. O kadar lpg ci dolaştım hepsi biz cangas fan anlamayız, ecu bağlantısı olan kabloyu bilemeyiz, bunlarda benzin kesici röle olmaz dediler. Sağolsunlar sayelerinde onu da kendimiz öğrendik. Buradanresim yükleyemiyorum ama röle motor arkasına düşmüş kablo sülyeleri paslanmış, röle içi nem almış, haliyle arızaya bağlamış. Şu an saat gibi çalışıyor. Nazar değmesin.