Gönderen Konu: Aracım sıcak üflemiyor  (Okunma sayısı 1773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Aracım sıcak üflemiyor
« : Ocak 29, 2023, 23:59:51 »
Merhaba
2006 model 1.6 benzin lpg aracım araç ısısı 90 dereceye geliyor fakat manuel klima 4 de olmasına ragmen sıcak üflemiyor ılık üflüyor sorun ne olabilir acaba

Toyota Club Türkiye

Aracım sıcak üflemiyor
« : Ocak 29, 2023, 23:59:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım sıcak üflemiyor
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2023, 02:52:11 »
Kalorifer peteklerinde kireçlenme olabilir,bu konu  forumda ayrıntılı olarak yorumlanmıştı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2023, 14:09:52 »
Eğer motor soğutma suyu seviyesinde bariz eksilme yoksa, Termostat açık olarak takılı kalmıştır, antifriz ile birlikte değiştirin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2023, 19:02:23 »
Merhaba
2006 model 1.6 benzin lpg aracım araç ısısı 90 dereceye geliyor fakat manuel klima 4 de olmasına ragmen sıcak üflemiyor ılık üflüyor sorun ne olabilir acaba
Kolirfer musluğunun motoru sıkışmışmıştır tam açmıyor olabilir,diğer ihtimalde kalorifer radyatörü tıkanmıştır temizletilmesi lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2023, 08:11:16 »
Kolirfer musluğunun motoru sıkışmışmıştır tam açmıyor olabilir,diğer ihtimal de...

Musluk ya da motor var mı? Su, yaz kış içeriden dönüyor diye biliyorum. Havanın yolu değiştirilerek sıcaklık ve soğukluk ayarlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2023, 08:17:48 »
merhaba,
Petek tıkalıymıs temizlettim şuan çok iyi efsana bir sıcak üflüyor ama bakacagım eger yine aynısı olur ise değiştirirecegim petek i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2023, 09:41:33 »
merhaba,
Petek tıkalıymıs temizlettim şuan çok iyi efsana bir sıcak üflüyor ama bakacagım eger yine aynısı olur ise değiştirirecegim petek i
Geçmiş olsun gözünüz aydın
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2023, 09:53:55 »
Petek temizliği ile çözülmesi sevindirici,makine ile temizlemenin maliyeti ne kadar? Radyatörcü mü? temizledi,bilgi verebilir misiniz?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2023, 14:27:12 »
Petek temizliği yaptırmanız iyi olmuş peteğin yeğane tıkanma nedeni araca su eksilmelerinde  antifiriz yerine çeşme suyu koymaktan sebep tıkanıyor zamanla çamurlaşma ve kireçleme yapıyor . 8 yıl e12 kasaya bindim su azalması buharlaşma veya lpg sistemi kaynaklı su eksilmeleri olduğunda hep kırmızı antifriz ile tamamlamasını yaptım ve de bu süre zarfında ne tıkanma ne sıcaklıkta eksilme hiçbir sorun yaşamadım ev almak için sattığım da bile son bakımını 2 ay önce yaptırmıştım  antifriz ölçtürdüğümde  -50 ve üzeri denmişti . Size naçizane tavsiyem motor suyunu komple boşalttırıp organik kaliteli kırmızı antifriz koydurmanız antifriz koydurmadan radyatörü ve yedek su tankını mutlaka yıkatın içinden pislik kalmasın . Hem motor su sirkülasyon hattınız da kireçlenme pas kir varsa çözer ve açar tertemiz olur hem de radyatörleriniz varsa tıkanıklık açılır tertemiz olur .Sonra gönül rahatlığı ile binebilirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2023, 18:26:07 »
Tokay abi merhaba,
Kadasonda demircioglu radyetör diye bir dükkanda makina ile ilaçlı yıkama yapıldı 350 Tl aldı baya iyi oldu ama içime sinmedi abi şunedenle sinemedi
ben tekrar gidicem oraya arabanın tüm sogutma suyu sistemini yıkatıcam ve içindeki antifirizi değiştiricem antifizide shell marka alacagım bir iş yapıyorsak bari tam olsun ben e12 den memnunum mem ilk arabam hem aldıgımdan beri çok şeyini değiştirdim yarın belki satarım kimseye böyle satmak istemem cumartesi günü musait olursam ilk iş Shellden antifriz alıp gidip degiştiricem birde saf su alcagım saf su antifiriz yapacagım.
Ben arabayı yaptırırken 4 tane daha araç geldi 1 tanesi 2016 3008 diğerleri yeni kasa clio hepsi petek sorunu ve temizlenmedi araçlarda fabrika antifiriz duruyor ustaya sordugumda fransız otolarda kullanılan antifiriz kalitesiz oldugu için direk tıkıyormus shellden baska koymuyoruz biz dedi o yüzden benden shell koyma kararı aldım .

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2023, 18:27:54
Petek temizliği yaptırmanız iyi olmuş peteğin yeğane tıkanma nedeni araca su eksilmelerinde  antifiriz yerine çeşme suyu koymaktan sebep tıkanıyor zamanla çamurlaşma ve kireçleme yapıyor . 8 yıl e12 kasaya bindim su azalması buharlaşma veya lpg sistemi kaynaklı su eksilmeleri olduğunda hep kırmızı antifriz ile tamamlamasını yaptım ve de bu süre zarfında ne tıkanma ne sıcaklıkta eksilme hiçbir sorun yaşamadım ev almak için sattığım da bile son bakımını 2 ay önce yaptırmıştım  antifriz ölçtürdüğümde  -50 ve üzeri denmişti . Size naçizane tavsiyem motor suyunu komple boşalttırıp organik kaliteli kırmızı antifriz koydurmanız antifriz koydurmadan radyatörü ve yedek su tankını mutlaka yıkatın içinden pislik kalmasın . Hem motor su sirkülasyon hattınız da kireçlenme pas kir varsa çözer ve açar tertemiz olur hem de radyatörleriniz varsa tıkanıklık açılır tertemiz olur .Sonra gönül rahatlığı ile binebilirsiniz

yücel abi merhaba,
Gidicem abi bir daha komple iç sistemi yıkatmaya yaptık bir iş tamiz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: '04
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2023, 10:20:49 »
Günaydın,

Geçen hafta arabanın radyatörünü değiştirdim. 1 gün sonra sabah işe giderken  araba bi anda soğuk üflemeye başladı ve hiçbir şekilde klima panelinden müdahale edemedim. Elektrik ve elektronik işleriyle uğraşan arkadaşımın yanına gittiğimde sıcak - soğuk ayarı yapan plastik parçanın ucunun kırıldığını tespit etti. Resimleri bi türlü ekleyemedim.. Bunun öncesinde bi kaç yere gittiğimde bana, kalorifer motorunu söküp dağıtıp tamir edeceklerini beyan etmişlerdi. Halbuki çok basit küçük bir parçadan kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2023, 10:36:56 »
Aynı olay bizde ki Astra'da oldu,göğüs torpido söküldü,o plastik parça (klepe)birbirine tutturuldu,elektrikçi deneyimli olduğu için başka bir yerler sökülmedi,ayarı ne en başında ne en sonunda tutmayın zorlanma yaptırmayın dediler,çünkü torpidonun sökülmesi ve takılması oldukça zor ve zahmetli bir iş.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2023, 15:34:38 »
Herkese merhaba, benim aracımda kaloriferi sıcak konuma aldığımda (dış hava) içeri sıcak üflüyor lakin torpidonun arkasından aşırı soğuk hava geliyor. Başına gelen var mı? ne olabilir?