Gönderen Konu: Mondeo ile Tct'de devam  (Okunma sayısı 1918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Mondeo ile Tct'de devam
« : Ocak 29, 2023, 15:38:44 »
Yılbaşı sonrası 8 yıl 100000 km kullandığım T27 2.0 Avensis ile vedalaştım. Hem yaşını hem km’yi gençleştirelim diyerek 3 günlük Xtrail, S80, Mondeo, Civic  bakınmaları sonrası 2019 model  beyaz 1.5 ecoboost 165 hp Mondeo sahibi olduk. Aracı İzmir’de ilk sahibinden değişen/boya/tramer olmadan 14000 km’de aldım. 

Otobana girmeden ve tabi ki hız sınırını aşmadan 110-120 kmh sürat ile 450 km yol yaparak aracı Gölcük’e getirdim. Ortalama tüketim beklentimin de ötesinde 7,5 lt. gösteriyordu (1660 kg-6 ileri tork konvertörlü şanzıman). Daha önceden de planladığım gibi aracı doğruca Prins’e (Gölcük Uzman Otogaz)  vsi-3 dı kit montajı için teslim ettim. Ertesi gün aracı sorunsuz ve mükemmel işçilik ile teslim aldım. Prins zaten bu kitte bayiye keyfi iş yaptırmıyor, bütün parçaların yerlerini araç modeline göre montaj şemasında bizzat belirtiyor, yazılım da araç/motora göre bir sefere mahsus atılıyor, ayar vs. yapılmıyor. 52 lt. stepne tank ile dolum ağzını depo kapağı altına sığdırdık. İlk ölçümlerim sonucu %40 tasarrufum var. Benzin tüketimi de ortalama 1 lt. civarında seyrediyor.

Titanium paket araçta şerit takip, adaptif cc, çarpışma önleme, otomatik park, start-stop, ön arka park sensörü, tabela okuma, otomatik uzun far, lastik basınç, ambiyans aydınlatma, karartmalı-perdeli arka camlar paketle birlikte geliyor. Bende ilave olarak yalnızca olmazsa olmaz dediğim kış paketi mevcut (direksiyon, koltuk, ön cam ısıtma). Zaten 2019 sonrası (makyaj ve +5hp) 20 araç ilanı anca bulunuyor ve bütün opsiyonları bir araya getirmek imkansız hale geliyor. Neler yok dersek konfor paket (deri soğutmalı hafızalı masajlı koltuk), led paket (farlar maalesef halojen), sunroof. Farlara hemen el atıp photon milestone ile değiştirdim, tabi bu işlem için ön tamponu sökmek durumunda kaldım :argh: zira far arkasına el girmiyor. Milestone çok farketti, uzunlara ihtiyaç yok desem yeridir, henüz karşıdan gelen araçlardan da bir selektör yemedim.

Motor araca yetiyor, 9 sn civarı 0-100 ölçümledim (t27 2.0'dan bariz daha iyi), şanzıman ise biraz daha seri olabilirdi. Yalıtım (yan camlar çift cam vs.) ve sürüş dinamiği segmentinin üzerinde, iç genişlik, aksesuarlar, koltuk konforu, müzik sistemi segmentini  karşılıyor. Sync3 multimedya, android gibi kişiselleştirme sunmasa da kullanım kolaylığı ve hızı gayet tatminkar. Bagaj ise 16 jant stepne ile 420 lt., stepne ve etrafın bulunan tüm bagaj zeminini kaplayan 10 cm derinliğinde süngerler de çıkarıldığı vakit 500 lt.yi buluyor. Bagaja tek bir solid led aydınlatma konulmuş, hemen müdahale edip elimde mevcut 45 cm’lik ledi avensis’te olduğu gibi tavana monte ettim. Plaka aydınlatmalarını da bu esnada aradan çıkardık tabi ki. Bagaj halihazırda benim işimi görsede bu segmentte sınıfta kalıyor. Torpido gözü de avensisi aratıyor maalesef.

Avensisten sonra adaptif far, far yıkama, elektrik kontrollü hafızalı direksiyon ve koltuk ile anahtarsız girişten olduk. Adamlar maliyet satış politikası ile her yıl birtakım özellikleri araçtan cımbızlamaya başlamışlar. Anahtarsız çalıştırma var ancak kapı açma kapamayı anahtardan yapıyorsun :olmamış:. Bu hususu araştırıyorum, ön kapılarda sensör hattı var ise çözücem.

Ülkemizde mondeo’nun tct gibi aktif bir sitesi ya da grubu yok.  Yurt dışında ise bu araçlar fusıon adı ile satılıyor ve adamlar benim gibi pırkalayıp duruyorlar araçlarını da istediğim bilgilere ulaşabildim :) Gizli özellik epey fazla ford’ta.  Butonlu (hs/ms) elm kablosu ve forscan programı ile konfor sinyal sayısı değiştirme, viraj/dönüşlerde sis yakma, uzaktan araç çalıştırma, geri viteste yan ayna eğme, anahtarsız giriş vs. aktif edilebiliyor.

İlk sahibi araca severek ancak bilinçsizce bakmış.  Detaycı ruhuyla 2 pazar aracı güzelce yıkadım. Yaklaşık 4 saat kil hamuru ve eldiveni ile çalışarak boyayı anca temizleyebildim.  Fırçalı yıkama eseri kılcal çiziklere de hafiften polisaj geçebildim (havalar düzelsin detayına inicem). İç kozmetiği ise gayet iyiydi yormadı beni.

Nazarımız da birkaç gün önce sıkışık trafikte çıktı. Biz dururken arkadan gelen linea dikkatsizlikle duramayıp vurdu. Neyse ki  tamponda 2 cm.lik bir çizikle atlattık. Lineanın da ön tampon çatladı. Bu vesileyle avensisle birlikte giden viofo a129 kameramızı hatırlayarak aynı ayarda ddpai z50 siparişi geçtim. Ddpai store sitesinde ücretsiz nakliye ve vergilerle viofonun yarı parasına geldi. Ayrıca ocak sonuna kadar “2023SF” koduna da 8 dolar indirim veriliyor :tamam:

Tüm bu değerlendirmeler çerçevesinde şu an için araçtan gayet memnunum (özellikle yol tutuş ve sessizlik).  Direksiyon/ön cam ısıtması büyük konformuş, cc dediğinde adaptif olmalıymış :D Şimdilik tespitlerim bunlar, foruma mondeo ile renk katmaya devam edicez :saygi:

2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

Mondeo ile Tct'de devam
« : Ocak 29, 2023, 15:38:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Mondeo ile Tct'de devam
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2023, 16:07:59 »
Hayırlı olsun. Şanzımanın konvertörlü olması avantaj. Zaten powershift çokça şikayet alan bir şanzımandı. Motor olarak fazla zorlamayın. Yağ koduna dikkat edin. Turbo var diye düşük devirdeyken gaz pedalına yüklenip alınan o zevki biraz törpülemeniz lazım. Yani masraf çıksın istemiyorsanız tabi. Motor mekanik haricinde çok konforlu bir araçtır. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2023, 16:26:39 »
Hayırlı olsun,stepnenin olması avantaj,1680 kg ağırlık ruhsatta mı yazıyor? 1540 kg olmalı diye hatırlıyorum,o zaman tabii ki 7.5 litre yakması normal hem de  otomatik.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2023, 16:53:46 »
Hayırlı olsun,stepnenin olması avantaj,1680 kg ağırlık ruhsatta mı yazıyor? 1540 kg olmalı diye hatırlıyorum,o zaman tabii ki 7.5 litre yakması normal hem de  otomatik.

Sağolun Tokay bey. Evet ruhsat ağırlığı 1660kg (1680 yanlış hatırlamışım) gerçi LPG donanımı ile 1700 yaptık aracı :) ve lpg tankı ile stepneyi de eve kaldırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2023, 01:11:30 »
Hayırlı olsun burak iyi günlerde kullanılsın.Mondeo benimde sevdiğim araçlardan fakat ford güzel arabalar yapmasına rağmen yakıt konusunda rakiplerinden fazla tüketimi var.Lpg bir miktar seni rahatlatacaktır.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2023, 10:01:07 »
Sağolasın Cavit abi,  şu an için LPG de 2.0 t27'den fazla tüketmiyor gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2023, 10:15:58 »
hayırlı olsun.. güzel günlerde kullanın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2023, 12:03:48 »
Hayırlı olsun, sadece konforu için bile alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2023, 19:15:35 »
Hayırlı olsun Mondeo nun konforu iyidir ama masrafı can yakar dikkatli kullanın, özellikle yağ konusunda çok hassas davranın,LPG ve Ford gerçekten büyük cesaret çok dikkatli davranın, tekrardan hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2023, 19:50:33 »
Yeni aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermeden güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2023, 20:42:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2023, 16:58:30 »
maşallah çok güzel bir geçiş olmuş. süper bir araç kendisi :)

Fordda ekrandan video izlemeden tutun da sesli komuta kadar hepsi eklenebiliyor. Bursada ustam yapıyor. siz de yapabilirsiniz araştırıp :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2023, 10:42:27 »
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2023, 16:46:01 »
Hayırlı olsun güzel bir tercih. Kazasız belasız güzel günlerden kullanın inşallah.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2023, 20:55:39 »
maşallah çok güzel bir geçiş olmuş. süper bir araç kendisi :)

Fordda ekrandan video izlemeden tutun da sesli komuta kadar hepsi eklenebiliyor. Bursada ustam yapıyor. siz de yapabilirsiniz araştırıp :)
Sağolasın Kaan. Araca uyumlu kablo alıp, çoğu özelliği aktif ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2023, 15:53:37 »
7 ayda 7000 km yaparak, Mondeo ile iyice kaynaştım. Eşimin SUV baskısı hala devam ediyor gerçi😃
ilk kazamı da bu araçla yapmış oldum. sağ ön çamurluk değişti ve ön kapı boyandı maalesef, neyseki kaputta farda sıkıntı oluşmadı.
Benzin deposunu son zamdan önce fulledim, 5300 km de 52 lt benzin tüketmişim. LPG yakışı da araç ortalama tüketiminin %15 fazlası şeklinde gerçekleşiyor. Uzun yolda 8.5-9 Lt LPG tüketimi oluştu, benzini de ekleyince maliyet  artıyor haliyle.
Trim sesi vs.  olumsuz bir husus oluşmadı bu süreçte. klima ve müzik sistemi performansını çok beğeniyorum. Araç 3 kez servise girmiş olmasına rağmen multimedya ve navigasyon sistemi güncellenmemiş, onu da yurt dışı forumlar sayesinde öğrenerek hallettim. Konuyu güncellemeyle devam   :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2023, 19:36:03 »
7 ayda 7000 km yaparak, Mondeo ile iyice kaynaştım. Eşimin SUV baskısı hala devam ediyor gerçi😃
ilk kazamı da bu araçla yapmış oldum. sağ ön çamurluk değişti ve ön kapı boyandı maalesef, neyseki kaputta farda sıkıntı oluşmadı.
Benzin deposunu son zamdan önce fulledim, 5300 km de 52 lt benzin tüketmişim. LPG yakışı da araç ortalama tüketiminin %15 fazlası şeklinde gerçekleşiyor. Uzun yolda 8.5-9 Lt LPG tüketimi oluştu, benzini de ekleyince maliyet  artıyor haliyle.
Trim sesi vs.  olumsuz bir husus oluşmadı bu süreçte. klima ve müzik sistemi performansını çok beğeniyorum. Araç 3 kez servise girmiş olmasına rağmen multimedya ve navigasyon sistemi güncellenmemiş, onu da yurt dışı forumlar sayesinde öğrenerek hallettim. Konuyu güncellemeyle devam   :saygi:

Çok iyi ya,
100 km de 1 litre benzin yakmasi efsane
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2023, 23:50:44 »
Aracım 25000 e geldi. 4 yıllık garantisi yeni bitti uzattırmadım. Bugün yetkili serviste periyodik bakım kapsamında yağ filtre buji ve fren hidrolik değişimi yapıldı. Servis yağ olarak PO ve Castrol kullanıyordu, liqui Moly yağı kendim alıp götürdüm. Servis indirimiyle beraber toplamda 8000 e maloldu. Parçaları kendim alıp dışarda yaptırsam 6000 e hallederdim. 2000 e değmez dedim. Eşimin SUV baskısına rağmen binmeye devam😉