0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kutay Bey teşekkürler, açıkcası başta da yazdığım gibi corolla bana çok yaşlı işi gelen bir araçtı ilk önce ama son kasayı gerçekten çok farklı bulmuştum. 2 honda aracım da gerçekten sorunsuzdu, kısa süreli kullandım ama onu da unutmamak lazım uzun vadeli kullanımda ne gibi durumlar oluyor bilmiyorum ama kroniği az olan hatta olmayan araçlar diye düşünüyorum. Mondeo tam bir hayal kırıklığıydı benim açımdan, uzun yolda özellikle virajlarda gerçekten güvende hissettiren bir araçtı, direksiyonu çok ağırdı. İçi çok genişti ama bir alman tokluğu da yoktu araçta. 12 ay içinde benzin pompası yaktı direksiyon kutusu değişti far arızaları vs derken çok yordu. Üstelik bu bahsettiğim aracı ilk sahibinden aldım ve 12 yaşında olmasına rağmen henüz 120.000 km deydi. Yani bunlara bakınca çok yıpranmış bi araç olmamasına rağmen kısa vadede birçok arıza ile uğraştırdı. 1.6 benzinli olduğundan yakıtı da şehir içi 10-11lt uzun yolda da 120 sabit gitsem bile 7.5 lt civarındaydı. Satış süreci de aşırı ağır olan bir araçtı çok zor elden çıkarttım. Bu süreç beni açıkcası japon grubu otomobillere itti. Kasa olarak da çok beğendiğim için son kasaya yöneldim hem yatırım olarak hem sorunsuzluk olarak. Araç aldığım dönemde en çok civic-corolla ikileminde kaldım, yaşım ve tarzım gereği daha spor şeyler ilgimi çekiyor ancak bütçem doğrultusunda düşük yıllı ve bir miktar hasarlı civic almaktansa model yılı daha yüksek, hasarsız ve kasa yenilemiş corollaya yöneldim. Bu arada görseldeki 2009 corolla babamın aracıydı, babam da ben araç yeniledikten 1 hafta sonra 2020 makyajlı fc5 civic aldı. Asıl aydınlanmam bundan sonra oldu. Hiçbir aracın fanı asla değilim ama, babamın arabasını 1 hafta kadar istedim, günlük araç kullanan biriyim, donanım olarak kesinlikle dream paket corolladan çok daha dolu bir araç, fabrikasyon lpgli olması kontrol ekranı konusunda çok büyük avantaj, koltuk ısıtma, sunroof vs derken gerçekten iki araçta donanımsal fark var ama o 1 haftalık süreçte hiç rahat hissedemedim. Bu emanet araba olmasından değil kesinlikle babamla aramda öyle bir durum olmaz, civicte çok gömük pozisyonda oturuyorsunuz, koltuk ayarını yükseltseniz bile, araçta bence kör nokta çok fazla, görüş açıları biraz yetersiz geldi ondan kaynaklı da hiç rahat hissedemedim. Araç diri hissettiriyor ama yüksek hızda corolladan daha çok ses alıyor bence, bi de corolla kadar tok hissettirmediğini düşünüyorum. İçi corolladan açık şekilde daha büyük ama corolladaki yanal destekler çok güzel sarıyor ve sıkı hissettiriyor. Corollanın tasarımından dolayı mı bilmiyorum ama çok rahat kontrol ediyorsunuz, burnunu istediğim yere çok rahat sokabiliyorum aracın, civicte bu da yoktu gözünüz kolay kolay kesmiyor çünkü ama corollada durum çok rahat. Görüş açıları çok yeterli bence. Genel olarak böyle bakınca da gönül rahatlığıyla kullanabiliyor olmak çok güzel. O sebeple şuan iyi ki civic değil corolla almışım diyorum.