Gönderen Konu: !!!ters çevirip silkelemediğim kaldı!!!  (Okunma sayısı 1088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
!!!ters çevirip silkelemediğim kaldı!!!
« : Nisan 28, 2009, 00:08:55 »
Arkadaşlar herkese selamlar olsun.2000 meodel avensisim var.son 2-3 aydır sağ arka köşeden(kapı ile döşemenin birleştiği amortisör kısmından bi yerden işte)bi ses gelmey başladı.tıkırtı şeklin deydi daha sonra ses arttı.ustaya götürdüm kilitten dedi.koltuğun arlasındaki kilide kaucuk falan soktum olmadı.daha sonra dinledim kapı veya koltuk kilidinden değil.bütün herşeyi söktüm kendim sadece amortisörün içinden geçtiği saç kaporta kısmı kaldı ama sesin kaynağını hala bulamadım.amortisörlerim bir yıllık ve tıkırtı vurma seklinde değil daha çok iki saç yüzeyin birbirine çarpması gibi bulamadım birtürlü.denge millerin den z rptlardan olabilirmi.amortisörü rastgele bir ustaya değiştirttim acaba yanlış mı yaptı(rot balansta sıkıntı yok+son 3 aydır falan var bir yıl önce değiştirtmiştim amortisörleri)veya  anahtar falan mı unuttu görünmeyen bir yerin de.arkadaşlar çok uzun yazdım ama gerçekten çıldırttı bu ses beni.bilen veya yaşayan veya fikri olan arkadaşlar acilen bişey söyleyin.ne yapayım.
Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

!!!ters çevirip silkelemediğim kaldı!!!
« : Nisan 28, 2009, 00:08:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: !!!ters çevirip silkelemediğim kaldı!!!
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2009, 00:34:39 »
amortisörün sağlam olduğundan eminmisin? çünkü yıl gerçek bir ölçüt değil amortisör gibi bir parçada. ben taktığımızın birinci ayının sonunu görmeyen iki takım yan sanayi amortisör gördüm. Bunun yanında 3 yılı doldurmuş olduğu halde aracı sattığımızda hala sağlam olan amortisör de gördüm. ayrıcaz-rot nedeniylede yapabilir. sesi tam anlayamadım ama acaba sert köşe dönüşlerde çıkan ağır bir metal sürtmesi sesi gibi mi? Eğer böyle bir sesse bizimde başımızda  var o dertten. 97 gli de oluyor arka denge çubuğunun yerinden kayması sonucu oluyor bu ses. bir dünya ustaya gösterdikten sonra anca anlayabilmiştik.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 00:43:35 »
Bence aracı biri kullanırken arkaya oturup dinleyin bagaj kapağının bağlantılarından olabilir, koltuktan, emniyet kemerinden vs. bende kapıdan geliyor dedim koltuktan çıktı, torpitodan geliyor dedim güneşlikten çıktı :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2009, 03:01:49 »
amortisörleri keşke iyi anlayan bildiğiniz tanıdığınız bir ustaya değiştirseydiniz.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2009, 08:02:53 »
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim
araç dönerken değil kasisli yola girdiğinde geliyor.böyle ağır bi ses değil tıkırtı şeklinde
aracın arkasına geçtim arkadaş kullanırken dinledim,koltuktan yada kapı kilidinden gelmiyor.kapıyı söktüm(iç döşemeyi)ancak ses yapabilecek bişey göremedim.Aracımı temizlerken bi ara kareye benzeyen küçük bi somun parçası bulmuştum.ama çıktığı yeri bulamadım.temiz bir somundu.acaba emniyet kemerinden böyle bir somun düşmüş olabilkir mi.arkadaşlar tekrar teşekkür ediyorum.şu anda erzurumda askerim asteğmen olarak,buradan herkese selamlarımı gönderiyorum.Hayırlı günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2009, 08:19:52 »
  Selam.
 Arkadaşlar bence oldukça detaylı bir şekilde fikirlerini aktarmışlar.
 Bende olsam (tabi sesin tam geldiği noktayı bulmak lazım) ilk kapı kilidi ve karşılığına bakardım. Ayrıca hoparlörlere ve emniyet kemeri ile koltuk bağlantılarına. Bunların dışında aks bağlantılarına ve egzoz bağlantılarına. Eğer araç alttan bir kasise falan sürttü ise egzoz bağlantıları sıkışmış olabilir.
 Tüm bunların yanında bir ihtimal amortisör kulesi (takoz) yıprandı ise bu tarz seslere sebep olabilir bence.
 Bu arada vatani görevinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2009, 16:38:54 »
selamünaleyküm
arkadaşlar biraz önce erzurum ikbal toyota servisinden geliyorum.sesi dinlediler.amortisör takozundan dediler.döktüler takoz kopmuş dediler bana da gösterdiler.ellerinde yokmuş sipariş verdik 170tl  takoz+80tl işçilik istediler.haftaya parça gelince değiştirecekler.pahalı oldu ama sesten de bıkmıştım.yan sanayiyi sormadım ama güvenemediğim için gittim servise umarım fiyat iyidir.konuyla ilgili görüş bildiren bütün arkadaşlara teşekkürler.