Gönderen Konu: FAR MERCEGININ Bİ-LED PROJEKTÖR VE LAZER DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 1326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Merhaba,
1,5 yıldır kullandığım avensis aracıma Bi-Led mercek taktirmaya karar verdim. İstanbulda Atölye Semih instagram hesabını uzun süredir takip ediyordum. Yaptığı farları ve müşteri yorumlarını da hesaba kattigimda iyi bir müessese olduğunu düşünerek farlarimin mercegini değiştirme kararı aldım. Sabah 10 gibi farları sökmeye başladı akşam 16:30 gibi Farlarin işi bitmişti. 3 model vardı mercekler de, performans olarak yukarıya doğru siralarsak Bi-Led projektör, Bi-Led lazer ve en üst model olan Bi-Led pro projektör. Ben Bi-Led lazer olanı taktirdim. Mercegin içinde kendi perdesi vardı yani uzunlar da Mercegin kendi perdesini kaldırarak yanıyordu fakat avensis te uzunlar ayrı bir halojen ampul olduğu için ve birlikte beyaz ışık olsun ve uzunlar da kuvvetli olsun diye uzunlara cosmo gen Led ampul taktik. Sabah atölyeye giderken acaba verdiğim paraya değecek mi diye aklımdan geçmiyor değildi fakat Hava kararıp yola çıktığımda gerçekten doğru kararı verdiğimi anladım. Farlar efsane oldu. Hatta dönüş yolunda önüme atlayan bi doblo ya selektör yaptığımda anlık Bi şok yaşamadım değil. Patlayan far gerçekten çok kuvvetli. Dur kalk yaptığımız bir yolsa son kasa Mercedes e200 Du sanırım farlarimi göründe dönüp bir daha baktı ki onun da farları lazer Led olmasına rağmen benim Farlarin yanında sönük kaldı. Mercek değişimi Bi Led lazer için 7000 TL uzunlar için cosmo gen 2 Di sanırım onun fiyatı da 1250 TL toplam 8250 TL verdim ama akşam araba kullanırken artık önümde olan herseyi görebiliyorum.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 19:45:53[/time]
fotograf yüklenmiyor hata veriyor neden acaba ?

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 20:29:45[/time]
FOTOGRAF EKLEDİM

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 20:30:09[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 20:30:22[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 20:30:37[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 20, 2023, 20:30:52[/time]

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2023, 20:59:06
söylemeden geçmeyeyim, farlar muayeneden geçiyor. Firma zaten bunu belirtiyor fakat bir çok müşteri de far montajı sonrası muayenede sorun yaşamadığını yorumlarda ve fotoğraflarda da belirtiyor. Şu 300-500 liralık çakma zenon farları (ampulleri) ile karıştırmayın. ışık çizgisi çok belirgin önündeki ve karşındaki aracın gözünü kesinlikle almıyor. zaten bu kadar kuvvetli far ayarsız olsa sellektör yemekten bi hal olursun hatta daha ileri gideyim eve gidene kadar mutlaka trafikte biriyle kavga edersin. Selektör de kuvvetli olduğu için gereksiz yere kullanmıyorum. zaten kısa farlar o kadar iyi ki sadece biri önüne atlarsa veya olumsuz bir durum sezersen selektör yaparsın. haricinde ihtiyaç duymazsın. başka sorusu olanlara seve seve cevap veririm.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: FAR MERCEGININ Bİ-LED PROJEKTÖR VE LAZER DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2023, 22:16:27 »
Güzel uygulama, iyi günlerde kullanın  :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2023, 23:40:11 »
Gerçekten çok güzel olmuş,yaşadığım ile yakın olsa yaptırmak isterdim.dediğiniz gibi çizgisi çok güzel duruyor ışığın. İyi günlerde kullanın yolunuz hep açık olsun inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2023, 15:35:26 »
Başarılı bir uyğulama olmuş iyi günlerde kullanın.Merak ettiğim üzerinden çıkan far taslarında kararma olmuşmuydu.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2023, 15:44:37 »
Biraz pahalı olsa da yakışmış araca. Güle güle kullanın. Her yer ayarsız gözü alan halojen yerine takılmış ucuz beyaz led farlarla doldu. Keşke herkes sizin gibi duyarlı olup bir bilene mercekli olarak yaptırsa. Ancak maliyet işte, bu fiyatı duyan ucuza yöneliyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2023, 16:44:39 »
Maliyetli olsa da faydalı ve güzel olmuş,özellikle geceleri araç kullanma durumunda olan kişiler için faydalı,klasik far aydınlatması her zaman yeterli olmuyor,geceleri yollarda başıboş hayvanlar ve ışıksız arabalar var,onlardan sizi koruduğu zaman maliyet düşünülmüyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2023, 07:27:01 »
Başarılı bir uyğulama olmuş iyi günlerde kullanın.Merak ettiğim üzerinden çıkan far taslarında kararma olmuşmuydu.
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Sizin gibi ben de merak ettim mercekler inceledim, hatta şöyle bir ayrıntı vereyim, benim farlarimin 1 tanesi orijinal 1 tanesi de yaklaşık 2,5 sene önce serviste orijinal parça olarak değişmiş. 2 farin mercegi de aynıydı herhangi bir kararma yoktu. Özellikle buna baktım ama mercek içi gayet temiz. Demekki bu Farlarin göstermeme mevzusu mercek camından diye düşündüm kararmadan değil.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 25, 2023, 07:31:25[/time]
Biraz pahalı olsa da yakışmış araca. Güle güle kullanın. Her yer ayarsız gözü alan halojen yerine takılmış ucuz beyaz led farlarla doldu. Keşke herkes sizin gibi duyarlı olup bir bilene mercekli olarak yaptırsa. Ancak maliyet işte, bu fiyatı duyan ucuza yöneliyor.
Teşekkür ederim, ayarsız farlar konusunda Size katılıyorum, ben emniyette yetkili olsam cam filmlerinden çok ayarsız ve çakma far takan sürücüler ile uğraşırdim, onların çevreye zararı daha çok.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2023, 07:36:07
Maliyetli olsa da faydalı ve güzel olmuş,özellikle geceleri araç kullanma durumunda olan kişiler için faydalı,klasik far aydınlatması her zaman yeterli olmuyor,geceleri yollarda başıboş hayvanlar ve ışıksız arabalar var,onlardan sizi koruduğu zaman maliyet düşünülmüyor.
Teşekkürler, kimi insan arabaya yapılan bu extralari lüzumsuz masraf olarak görür fakat ben böyle düşünmüyorum. Trafiği kaydeden kamera almıştım yine biraz özellikli olanını seçtim Bi arkadaşım ne gerek var demişti. Yaz tatilinde arabam park halindeyken tamponumu yirtmislar ve kameram sayesinde buldum. Parasını hayli hayli karşıladı. Bu da öyle, beni 1 kazadan kurtarsa hem maddi hem manevi olarak verdiğim parayı fazlasıyla çıkarmış olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2023, 13:53:37 »
Atölye semih'i çok fazla görüp duyuyorum bu ara, başarılı bir çalışma olmuş hayırlı olsun.

Bu aralar aklımda fantezi bir proje var; sürüşe duyarlı bir şekilde güçlendirilmiş bir far sistemi.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2023, 17:24:13 »
Atölye semih'i çok fazla görüp duyuyorum bu ara, başarılı bir çalışma olmuş hayırlı olsun.

Bu aralar aklımda fantezi bir proje var; sürüşe duyarlı bir şekilde güçlendirilmiş bir far sistemi.
Teşekkürler,
Orjinalinde hareketli olan bazı markalarin hareket sistemini bozmadan Bi Led projektör ve bi Led lazer sisteminin montajını yapabiliyorlar fakat Orjinalinde bu sistem olmayanlara sonradan yapabiliyorlar mi açıkçası bilemiyorum. Olursa çok güzel olur fakat fiyatı da ona göre olur :))