Gönderen Konu: Kapı Fitili Yırtılması  (Okunma sayısı 1204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
Kapı Fitili Yırtılması
« : Ocak 17, 2023, 14:53:48 »
Merhabalar, sol kapı fitili kediliğinden yırtıldı. Aracın garantisi devam ediyor, değişim için servise gittim video çekip genel merkeze gönderdi. Genel merkez darbeyle yırtılmış diyip red verdi. Yırtık kısmı nasıl onarabilirim?

Toyota Club Türkiye

Kapı Fitili Yırtılması
« : Ocak 17, 2023, 14:53:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapı Fitili Yırtılması
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2023, 18:38:00 »
Net değil ama sanki üründe hata var ve o kısımdan parçalanmış gibi duruyor. Bulunduğu yer itibariyle darbe alacak bir yer değil gibi. Hani inip binerken ayak çarpacak bir yer değil.

Bence, hangi adla anılıyor bilmiyorum ancak fabrikadan belirli dönemlerde arıza tespiti için tsu adında uzman gönderiyorlar. Toyota'da böyle bir uygulama varsa o kişi tarafından inceleme talep edin. Yeniden değerlendirilmesinde fayda var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2023, 21:41:21 »
Erhan bey, kendi yırtıldı darbe vs söz konusu değil arabayı sadece ben kullanıyorum. Mh yi arayıp ve mail atıp itiraz ettim, yazılı cevap istedim. Arayıp olumsuz cvb verip yazılı cvp veremiyoruz dediler, cevabı hakem heyetine iletecektim. Burada bana mantıksız gelen servisin bu konuda eğitim almış personeli var ama foto ve video çekip merkezden onay istiyor, son kararı veren gerçekte gören değil fotodan inceleyen oluyor. Servise gitmeyeceğim artık, çok ufak sorunda bile hata müşteriye yıkılıyorsa büyük sorunlarda hiç oralı olmayacaklar boşuna fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Dediğiniz fabrika yetkilisine nasıl ulaşabilirim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2023, 23:04:52 »
Lastik yırtacak kadar darbe olsa metal kısımda da olur,mantıken kimse de durup dururken kendi arabasının kapı lastiğini yırtmaz,parçalamaz,kifayetsiz, iş bilmeyenler iş başında demek ki ! Kaç kuruşluk lastik ? müşteri memnuniyeti nerede kaldı ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2023, 01:12:21 »
Tokay Bey, açıkçası hayal kırıklığına uğradım moralim bozuldu, en basit parça için bile bu kadar uğraştırıyolarsa... Yazılı belge vermedikleri için hiçbiryere başvuru da yapamadım, elimi kolumu bağladılar. Müşteri hizmetleri çok umursamaz yaklaştı, ne yaparsan yap havasında. Servis deseniz bizim elimizden olan bişey gelmiyor diyor. Garanti bozulmasın diye servise Bakımı, asistanı derken 4200 tl para verdim. Bir tane tepki seçeneği biraktılar bir daha servise gitmemek ve lastiği kendim tamir etmek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2023, 02:27:31 »
Selçuk bey öncelikle geçmiş olsun,
Lütfen yanlış anlamayın amacım yetkili servisi veya genel merkezi korumak,savunmak değil,muhtemelen kapı kapanırken emniyet kemeri yada uzun palto kıyafet vb bişey kapı arasında sıkılmış ve kapı açılmadan içeriden çekilmiş gibi duruyor istemeden yapılan bir hareket fitile zarar verebilir,bazende oto yıkama elemanları kapı kenarını temizlemek için tazzikli suyu tutuyor yıkama makinesinin basıncı yüksekse zarar verir,eğer böyle bir durum yaşandıysa fitilin zarar görmesi muhtemel olasılıklar arasındadır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2023, 09:21:07 »
Teşekkürler Ümit Bey, farklı görüşlere saygı duyuyorum sorun değil. Aracın km si çok düşük(10 bin altı) ve benden başka kullanan olmadı. Oto yıkamaya götürmedim aracı kendim yıkadım genellikle, fitilleri sildim ama tazikli su tutmadım. Diğer dediğinz sıkışma meselesi olduğunda çekerek değilde kapıyı açarak kurtarıyoruz, arabaya binen sayısı çok az böyle bişey olsa haberim olurdu. Serviste yerinde inceleyen arkadaş, bizce de bu dış müdahale sonucu değil dedi ama genel merkez onay vermioyr dedi. Dün tekrar aradı servis, buraya gelen pert araçların fitili ile ücretsiz değiştirelim mi diye sordular. Ümit bey, biz tarafından yırtılmadığına eminim, hakkım olmadığını düşünsem ben de istemem. Basit bi parça nihayetinde bir şekilde hallolur fakat beni rahatsız eden bu süreçte Toyotanın müşteriye yaklaşımı ve prosedürü oldu, hiç beklemiyordum. Açıklama yok, yazılı cevap yok tabiri caizse kapı duvar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2023, 09:30:01 »
Merhabalar, sol kapı fitili kediliğinden yırtıldı. Aracın garantisi devam ediyor, değişim için servise gittim video çekip genel merkeze gönderdi. Genel merkez darbeyle yırtılmış diyip red verdi. Yırtık kısmı nasıl onarabilirim?

İyice saçmalamışlar. Hangi insan kapının alt kısmındaki lastiği uğraşıp parçalarki; Zaten darbeyle olsa kapı sacı da eğilir. Bence resimle birlikte Şikayet Var.com adresine girin ve şikayetinizi iletin.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2023, 09:49:38 »
Önder Bey, dediğiniz gibi ilettim sikayetvar' a fakat ne cevap verildi ne de geri dönüş yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2023, 13:49:17 »
Servis pert araçlardan değiştirmeyi kabul ediyorsa değiştirin geçin,boşuna moralinizi bozmayın, zaman kaybı en zararlı olduğumuz yer.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2023, 16:32:53 »
Haklısınız Ümit Bey, bir arpa boyu yol alamadım maalesef. Zamanım gitti, moralim bozuldu, hak aramak böyle olmamalı. Başka seçenek bırakmadılar, kabul edeceğim artık. Cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2023, 18:57:31 »
Geçmiş olsun. Kötü olmuş. Çözümü bence basit. Fitilin yırtılan yan kısımlarına hızlı yapıştırıcıyı sürüp birleştirin. Üste taşırmamaya ve alt taraftaki fitile yapışmamasına özen gösterin. Bir sıkıntı olmaz. Ortadan yırtık bir olumsuzluk yaratmaz, yapıştırılınca sıfır gibi de olur.

Eğer sabahları don oluyorsa ve kapıyı açarken zorladıysanız bir ihtimal olmuş olabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2023, 09:16:56 »
Teşekkürler Mutlu Bey, pert araçtaki ile değiştirme süreci uzarsa dediğiniz gibi yapacağım.