0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk senaryo ile başlayalım, kaldırımda yürüyorsunuz ve kaldırımın üstüne çıkmış ve park! etmiş bir araçla (tabi araç oraya muhtemelen kendi kendine park etmemiştir, onu yönlendiren bunu gerçekleştirmiştir) ilgili ne düşünürsünüz ne yaparsınız? Tabi başka bir kural ihlali yapmadan.
Selam, burada trafik ile ilgili çeşitli ve olası senaryolara değineceğiz. Bu senaryolar karşısında nasıl hareket ettiğinizi de konu içinde paylaşabileceksiniz. Tabi belli senaryo makul şekilde irdelendikten sonra yeni senaryoları hep birlikte oluşturacağız. Çok ilginç ve faydalı olacağından eminim.
Olması gereken trafik ekiplerinin aralıklarla devriye atarak caydırıcılık adına ceza kesmesi veya aracı çekmesi,malesef bizim trafikçiler (zabıta veya emniyet güçleri) uğraşmak bile istemiyor sadece belirli noktalarda görev yapıyorlar,bireysel olarakta böyle bir durumla karşılaştığımızda araç sahibi oradaysa medeni bir dil ile uyarılmalı yoksada şikayette bulunulmalı ama malesef insanlar ile medeni olarak anlaşmak mümkün olmuyor artık,kaldırımlar kadar önemli olan diğer konuda hareket yeteneği kısıtlı kişilere ayrılmış park alanları,oralarıda işgal edenler var,3 gün önce annemi hastaneye götürdüm (HYKPA) için ayrılmış park alanına bir Tofaş birde Honda marka araç park etmiş sürücülerde başında yanlarına yaklaşarak araçların engelli statüsü varmı diye sordum ve yok dediler ama park alanında levha var gösterdim bu seferde abi gel biz çıkalım sen gir ne olur demeye başladılar eylemin öncesinde düşünmek lazım,o araçların sürücüsü oradaydı bide bırakıp gidenler saatlerce orayı işgal edenler var,insanlar hastalarını yürütmek zorunda kalıyor.Bizim ülkede malesef her şeyi ceza ile öğretmek zorunda kalıyoruz insanlara.
Bazı ehliyetler geri verilecekmiş, bu tarz kararlar çok iyi şekilde düşünülmeden alınmamalı. Bu kararın gerekçesini de herhalde herkes merak ediyordur.