Gönderen Konu: Multidrive S Şanzıman Yağı Değişiminde Kaç Litre Yağ Konulmalı?  (Okunma sayısı 5389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
Merhabalar,
2017 model auris cvt kullanıcısıyım. Araç 54000 km de. Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum 3 farklı yetkili servisle konuştum. İlk iki servis 3 litre yağ ile değişim yapıldığını diğer servis ise 2.5 litre ile yapıldığını söyledi.(Fiyatlara hiç girmeyim orası ayrı bir problem zaten çünkü 3 litre değişim için 3500 tl istediler) Aracın kullanma klavuzunda 7.5 litre kapasitenin olduğunu ve sadece 3 litresinin değiştirildiğini dolayısıyla eski yağ ile yeni yağın karıştığını söyledim neden bu şekilde yapıldığını sordum hep böyle yaptıklarını belirttiler. Çok saçma ! O zaman bu yağ yenilenmiş olmuyor ki. Servisin yaptığını normal bi ustaya götürsem yağıyla beraber o da yapar. Yetkili servisler tüm yağı neden  değiştirmek istemiyor yoksa olması gereken uygulama bu mudur?

Yaşadığım bölgede MOTUL EVO makinesi olan özel servisle konuştum. Yağın tamamını boşatıp 7.5 litre yeni yağ ile değiştireceğim. Bu makine araç çalışırken eski yağ ile yeni yağı karıştırmadan değişimi yapıyor. Fakat servis motul cvt yağını kullanacak işte burda ileriye yönelik bir sıkıntı yaşarmıyım diye sizlere danışmak istedim. Toyotanın orjinal CVT yağı piyasada yok. Motul CVT yağ ile değişim yapsam sorun olurmu?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Tüm yağın degişmesi imkansız,
O nedenlede, değişim periyotları biraz kısa.

Muhtemelen, karışan miktar ile, yeni yagın oranını hesaplamışlar.

Neredesiniz acaba?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Tüm yağın degişmesi imkansız,
O nedenlede, değişim periyotları biraz kısa.

Muhtemelen, karışan miktar ile, yeni yagın oranını hesaplamışlar.

Neredesiniz acaba?
[/quote

Kütahyada yaşıyorum. Eskişehir Afyon ve İzmirdeki servislerden bu yanıtı aldım. Tüm yağın değişmesi neden imkansız hocam anlayamadım ? Bu yöntem sanki eski motor yağının üzerine yeni yağ ilave etmekle aynı gibi. Eski yağ yeniyi bozar bu tüm yağlar için böyle değil midir? Söylediğim makinenin internette videolarını izledim bir çok farklı marka aracın şanzıman yağı bu şekilde değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Makine ile komple yağ değişimi mümkün ama onunda sakıncaları var,araç lift'te lastikler yerle teması kesildiği için kasmış vaziyette tekerler dönüyor boşta olan lastik dönüşü şanzıman için sakıncalıdır,akslar kasıntılı çalıştığı için karşıya zarar verir,diğer türlü yapılan değişimde tork konvertörü içerindeki yağ boşalmadığı için komple değişim mümkün değil malesef,kısa periyotlarla iki aşamakı değişim yapılırsa yenilenme olasılığı yükselir, şanzıman yağları hidrolik olduğu için motor yağı gibi çabuk bozulabilen türden değildir,o yüzden iki aşamalı değişimle akışkanın tazeliği yüksek düzeyde korunmuş olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Dediğiniz yöntem mantıklı ama çok maliyetli olacak malesef. Peki motul yağ kullanmanın araca herhangi bir sıkıntısı olurmu? Yağın içeriğini okuduğumda Toyota için uyumluluğu var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Dediğiniz yöntem mantıklı ama çok maliyetli olacak malesef. Peki motul yağ kullanmanın araca herhangi bir sıkıntısı olurmu? Yağın içeriğini okuduğumda Toyota için uyumluluğu var
Toyota nın kullandığı transmisyon sıvısının muadili onaylı olarak yok malesef, orjınal kullanmanızı tavsiye ederim, şanzıman risk'e girilecek bir parça değil.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
2017 model auris cvt kullanıcısıyım. Araç 54000 km de. Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum 3 farklı yetkili servisle konuştum. İlk iki servis 3 litre yağ ile değişim yapıldığını diğer servis ise 2.5 litre ile yapıldığını söyledi.(Fiyatlara hiç girmeyim orası ayrı bir problem zaten çünkü 3 litre değişim için 3500 tl istediler) Aracın kullanma klavuzunda 7.5 litre kapasitenin olduğunu ve sadece 3 litresinin değiştirildiğini dolayısıyla eski yağ ile yeni yağın karıştığını söyledim neden bu şekilde yapıldığını sordum hep böyle yaptıklarını belirttiler. Çok saçma ! O zaman bu yağ yenilenmiş olmuyor ki. Servisin yaptığını normal bi ustaya götürsem yağıyla beraber o da yapar. Yetkili servisler tüm yağı neden  değiştirmek istemiyor yoksa olması gereken uygulama bu mudur?

Yaşadığım bölgede MOTUL EVO makinesi olan özel servisle konuştum. Yağın tamamını boşatıp 7.5 litre yeni yağ ile değiştireceğim. Bu makine araç çalışırken eski yağ ile yeni yağı karıştırmadan değişimi yapıyor. Fakat servis motul cvt yağını kullanacak işte burda ileriye yönelik bir sıkıntı yaşarmıyım diye sizlere danışmak istedim. Toyotanın orjinal CVT yağı piyasada yok. Motul CVT yağ ile değişim yapsam sorun olurmu?

Hocam konudan bağımsız olacak ama, klavuzda 8 yıl veya 80 bin km diyor, neden erken değiştirmeye karar verdiniz?
Sorunuza gelecek olursam, bir çok yerde orjinal yağını kullanın başka yağ kullanmayın diye okudum. CVT, şanzımanlar arasında en yağ seçen şanzıman olarak biliniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Kılavuzda 4 yıl veya 80 bin km diyor. En mantıklısı 4 yılda bir serviste 3lt civarı değiştirmek dışarıda risk alınabilecek bir parça değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
Kılavuzda 4 yıl veya 80 bin km diyor. En mantıklısı 4 yılda bir serviste 3lt civarı değiştirmek dışarıda risk alınabilecek bir parça değil

https://turkiye.toyota.com.tr/Files/KILAVUZ/AURIS/AURIS_OM12K37T.pdf buradaki model değil miydi? Buraya göre 8 yıl diyor da o yüzden kafam karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Muhtemelen 8 yıl süre manuel araçlar için olabilir forumda bu konu ile ilgili bilgiler mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
Aracım 2020 corolla mds, bugün kullanım kılavuzuna baktığımda şanzıman yağı değişim periyodunu 8 yıl ve 80.000 km olarak belirtiyor. Karar sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
O zaman Toyota cvt yağ değişimini 4 yıldan sekiz yıla çıkarmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Hocam konudan bağımsız olacak ama, klavuzda 8 yıl veya 80 bin km diyor, neden erken değiştirmeye karar verdiniz?
Sorunuza gelecek olursam, bir çok yerde orjinal yağını kullanın başka yağ kullanmayın diye okudum. CVT, şanzımanlar arasında en yağ seçen şanzıman olarak biliniyor.
Aslında aracın kendi kataloğunda da 4 yıl 80.000km yazıyor fakat benim değiştirmek istememin asıl sebebi , vitesi D konumuna alınca ses gelmesi. Ses çok rahatsız edici değil hafif kuş ciklemesi gibi bir ses. Bende acaba yağın değişme zamanımı geldi diye düşündüm ve değiştirmek istedim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2023, 09:50:31
Toyotanın orjinal CVT yağı olan 'TOYOTA GENUINE CVT FLUID FE' , aslında Exxon Mobil markasının üretimi olduğunu gördüm. Açıkçası ben cvt yağının illaki orjinal olması gerektiği düşüncesinde değilim. Muadil olan kaliteli markaların da aynı faydayı sağlayabileceğini düşünüyorum. Bunu şunun için söylüyorum lütfen ukalalık olarak algılanmasın. Aracımın en son bakımında , yetkili servis motor yağı olarak CASTROL kulanmış. Spesifikasyonları karşıladıktan sonra güvenilir markalar kullanılabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Aslında aracın kendi kataloğunda da 4 yıl 80.000km yazıyor fakat benim değiştirmek istememin asıl sebebi , vitesi D konumuna alınca ses gelmesi. Ses çok rahatsız edici değil hafif kuş ciklemesi gibi bir ses. Bende acaba yağın değişme zamanımı geldi diye düşündüm ve değiştirmek istedim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2023, 09:50:31
Toyotanın orjinal CVT yağı olan 'TOYOTA GENUINE CVT FLUID FE' , aslında Exxon Mobil markasının üretimi olduğunu gördüm. Açıkçası ben cvt yağının illaki orjinal olması gerektiği düşüncesinde değilim. Muadil olan kaliteli markaların da aynı faydayı sağlayabileceğini düşünüyorum. Bunu şunun için söylüyorum lütfen ukalalık olarak algılanmasın. Aracımın en son bakımında , yetkili servis motor yağı olarak CASTROL kulanmış. Spesifikasyonları karşıladıktan sonra güvenilir markalar kullanılabilir bence.
Motor yağı ile şanzıman sıvısını birbirine benzetmeyi birisi yağ diğeri hidrolik sıvısı ve şanzıman motordan daha hassas komplike bir yapıya sahip, şanzıman sıvısı basınçlı sıkıştırmaya dayanıklı ama motor yağı serbest çalışan bir ürün, servisin şu veya bu markayı kullanması sizi şaşırtmasın servisler en alt limitte spesifikasyonları karşılayan en uygun fiyatı veren ürünü kullanır,ürünlerin kalite sınıfları vardır aynı markanın premium ürünleri var onu neden kullanmıyor o zaman,esas sorgulamanız gereken budur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
dörtnal otoda cvt şanzıman yağ değiştiren varmı ? memnunmusunuz arkadaşlar.. aracımın 80bin bakımı için oraya gitmeye karar verdim ne dersiniz. orjinal yağ kullanırlar mı? tecrübenize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Genelde çıkan yağ kadar ölçü kabında bakılır ona göre yağ eklemesi yapılır,ortalama 2-2.5 litre kadar boşalır,siz önceden sorarsınız, duruma göre resmi servisten aracınıza uygun orijinal yağı alır yanınızda götürürsünüz,Dörtnal'a giden kişilerde bilgi vereceklerdir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 114500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
dörtnal otoda cvt şanzıman yağ değiştiren varmı ? memnunmusunuz arkadaşlar.. aracımın 80bin bakımı için oraya gitmeye karar verdim ne dersiniz. orjinal yağ kullanırlar mı? tecrübenize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Selamlar, evet ben dörtnalda cvt yağını degistirdim, orijinal yağı kullanıyorlar.