Herkese selamlar.
93 model Toyota Corona sahibiyim. Aracım tek usta tarafından bilinsin ve ilgilenilsin diye (Anadolu yakasında oturmama rağmen) Maslak oto sanayideki, yıllardır ailem tarafından tercih edilen, iyi niyetli fakat hizmet olarak çok da tatmin olamadığım bir servise gitmeye başlamıştım. Direksiyon hidroliğimdeki kaçaklar için 2 sefer direksiyon kutusunu söküp direksiyoncuya yolladılar. Her iki seferde de keçeler değişti fakat yağ eksiltmeye devam etti. 3. gidişimde direksiyoncuyu telefonda aradılar. Adam da uzaktan teşhis koydu, o zaman direksiyon kutusunu değiştirmemiz gerek, çatlak olabilir dedi. Böyle masraflı bir parçanın satın alınması gerektiği sonucuna, uzaktan teşhis koyulmasına biraz sıkıldım açıkçası. Sonra farklı ustalarda değişimden önce onarım yollarını sorguladım.
Kusura bakmayın uzattım biraz. Sorum şu; Direksiyon kutusunda çatlak varsa bile (ki buna emin değiliz) kaynak vs bir yöntemle çözülecek bir yolu yok mudur? Bu direksiyoncudan koşarak uzaklaşmalı mıyım, yoksa yapılması gereken gerçekten yeni kutu almak mıdır ?
Bir diğer sorum da üzerinde orijinal olan amortisörleri tamir ettirmek mi, yenisini almak mı mantıklıdır? Maher marka amortisörün fiyatı uygun ama sanırım pek konforlu değil diye duydum. Tavsiyeniz var mı?
İstanbul Anadolu yakasında amortisör ve direksiyon tamiri ile ilgili memnun kaldığınız ustalar varsa tavsiyelerinizi duymak isterim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.