Gönderen Konu: D4 Motor için STAG LPG Kiti  (Okunma sayısı 1722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
D4 Motor için STAG LPG Kiti
« : Ocak 11, 2023, 11:44:57 »
Herkese Merhabalar,
Konuyu Forumda araştırdım ama en son 2016 yılında tartışılmış ve  sonuçsuz kapanmış. Malum Avensis D4 motorlar benzini su gibi içtiği ve litre fiyatının 20 liraya dayandığı günümüzde LPG'ye karşı olan bendeniz bile Avensis sahibi olarak araştırma yaptım ve D4 motora uygun yapılmış tek kitin Stag Marka olduğunu öğrendim. Polonya malı bir ürün ve  İstanbulda Atılım Otogaz diye bir firma montajı yapmakta ve fiyatı geçen hafta 900 Euro idi. Youtube videolarında kullanıcılar çok memnun görünmekte. Firma sahibi bana Kitin D4 motorlar için üretildiğini ve karma kullanım yaptığı için sipop ve bobin yakma gibi sorunlar olmadığını anlattı ama motordan pek anlamadığım için çok anlamadım. Aramızda bu kiti kullanan varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.  Ayda ortalama 2000 km yapan  ve şehir içinde (araç bilgisayarına göre 12 litre yakan araç sahibi biri olarak aklımı çeliyor.
değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

D4 Motor için STAG LPG Kiti
« : Ocak 11, 2023, 11:44:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: D4 Motor için STAG LPG Kiti
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2023, 23:25:22 »
Bende bir avansis almayi dusundugumden foruma bakayim dedim ama sanirim kimse kullanmiyor bu lpg yi
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2023, 12:15:07 »
Herkese Merhabalar,
Konuyu Forumda araştırdım ama en son 2016 yılında tartışılmış ve  sonuçsuz kapanmış. Malum Avensis D4 motorlar benzini su gibi içtiği ve litre fiyatının 20 liraya dayandığı günümüzde LPG'ye karşı olan bendeniz bile Avensis sahibi olarak araştırma yaptım ve D4 motora uygun yapılmış tek kitin Stag Marka olduğunu öğrendim. Polonya malı bir ürün ve  İstanbulda Atılım Otogaz diye bir firma montajı yapmakta ve fiyatı geçen hafta 900 Euro idi. Youtube videolarında kullanıcılar çok memnun görünmekte. Firma sahibi bana Kitin D4 motorlar için üretildiğini ve karma kullanım yaptığı için sipop ve bobin yakma gibi sorunlar olmadığını anlattı ama motordan pek anlamadığım için çok anlamadım. Aramızda bu kiti kullanan varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.  Ayda ortalama 2000 km yapan  ve şehir içinde (araç bilgisayarına göre 12 litre yakan araç sahibi biri olarak aklımı çeliyor.
değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar önder bey,
Ben bu güne kadar d4 motorlar için üretilmiş özel bir kit görmedim hiçbir firma bu işe girmedi,
Bahsettiğiniz marka LPG beslemesini nereden yapıyormuş?
Eğer boğaz kelebeği üzerinden yapıyorsa normal sıralı sistem lpgden hiçbir farkı yoktur ve araca uyumlu değildir,normal kite ek olarak bir  role takılıyor ve zamanlı olarak yada lpg ye geçtikten sonra benzin pompasını tamamen durduruyor,
Beslemeyi enjektörler üzerinden yapıyorsa karma kit dedikleri sistemse belki düşünülebilir ama 900 Euro az değil,amorti etmek için herhalde bir 50 bin km gerekir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2023, 12:40:04
Sizin için videolarını inceledim normal sıralı sistem LPG kitinden tek farkı kendilerince dizayn ettikleri benzin emülatörü,bu cihaza verdikleri yazılım komutlarıyla belirli sürelerde benzin enjektörlerine enerji göndererek püskürtme yapmasını sağlıyorlarki enjektörler soğuyabilsin yanması diye,aynı zamanda bu püskürtme esnasında lpgyi kısmaları yada  komple kapatmaları gerekiyor silindir içerisinde sıkışma oluşmasın diye,yani günün sonunda özel dizayn edilmiş yazılımı yapılmış bir kit çıkarmışlar ortaya ama ne yaparlarsa yapsınlar Avensis te LPG sıkıntıdır çünkü benzin enjektörleri emme manifoldu üzerinde değil direk silindir içerisine yani yanma odasına açılıyor,istediğiniz kadar benzin püskürtme yapın yanmaya mahkumdur,illaki taktırmak isterseniz videolardaki kullanıcılara msj yazın,cevaplara göre hareket edersiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2023, 14:15:53 »
Merhabalar önder bey,
Ben bu güne kadar d4 motorlar için üretilmiş özel bir kit görmedim hiçbir firma bu işe girmedi,
Eğer boğaz kelebeği üzerinden yapıyorsa normal sıralı sistem lpgden hiçbir farkı yoktur ve araca uyumlu değildir,normal kite ek olarak bir  role takılıyor ve zamanlı olarak yada lpg ye geçtikten sonra benzin pompasını tamamen durduruyor,
Beslemeyi enjektörler üzerinden yapıyorsa karma kit dedikleri sistemse belki düşünülebilir ama 900 Euro az değil,amorti etmek için herhalde bir 50 bin km gerekir.

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 01, 2023, 12:40:04[/time]
Sizin için videolarını inceledim normal sıralı sistem LPG kitinden tek farkı kendilerince dizayn ettikleri benzin emülatörü,bu cihaza verdikleri yazılım komutlarıyla belirli sürelerde benzin enjektörlerine enerji göndererek püskürtme yapmasını sağlıyorlarki enjektörler soğuyabilsin yanması diye,aynı zamanda bu püskürtme esnasında lpgyi kısmaları yada  komple kapatmaları gerekiyor silindir içerisinde sıkışma oluşmasın diye,yani günün sonunda özel dizayn edilmiş yazılımı yapılmış bir kit çıkarmışlar ortaya ama ne yaparlarsa yapsınlar Avensis te LPG sıkıntıdır çünkü benzin enjektörleri emme manifoldu üzerinde değil direk silindir içerisine yani yanma odasına açılıyor,istediğiniz kadar benzin püskürtme yapın yanmaya mahkumdur,illaki taktırmak isterseniz videolardaki kullanıcılara msj yazın,cevaplara göre hareket edersiniz.

Merhaba Ümit bey,
İnanın bana benim benzini nerden gönderdiğine dair hiç bir bilgim yok. Zaten  anlamam da. Ankara da yerleri yokmuş. Ben de gidemeyeceğime göre vazgeçtim bu işten. Satana kadar bineceğim bu şekilde. Şehir içinde hala istikrarlı bir şekilde 10-11 litre benzin yakmaktayım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2023, 15:04:40 »
Lpg ile 14 veya 15 litre tüketim olur. basitçe 10 tl ile çarparsak km de 1.5 tl yakıtınız olur.

10 litre benzin yaksa her km de 2 tl yakarsınız. yakşalık 0.5 tl her km de fayda sağlanabilir. 10.000 km de 5000tl fark yaratır.

hemen hemen 3 yılda amorti eder fakat ;

Aracın orjinalliği bozulur. Lpg kaynaklı sorun çıkma ihtimali benzinliye göre daha yüksektir. İşçilik iyi olmazsa masrafı da kötü olabilir.

İyi yanı ise gaza çekingen basmazsınız, daha çok araba kullanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2023, 15:27:59 »
Merhabalar önder bey,

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2023, 12:40:04

Hayır artık taktırmak gibi bir hevesim kalmadı inanın. Daha önce de bahsettiğim gibi geçen hafta kazadan dolayı ikame araç olarak Fiat Egea verdiler.  2021 model 1.6 Benzinli Otomatik. Şehir içi ortalama 9-10 litre yaktı Ankara trafiğinde. Benim aracım 2005 model, 301.000 km de. 2.0 L motor ve şehir içinde 10-11 litre, bazende 12 litre yakmaktayım. Maceraya gerek yok bu yaştan sonra.  :D
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 490000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2023, 20:40:00 »
stag 400 polonya malı avensis d4 motor için üretilmiş bir ürün.arge vs... .sıkıntı çıkarma ihtimali yok. Ürün türkiyeye gelmeden önce yurdışından getirtip takdırmayı düşünmüştüm.Lpg'nin yanında miktar benzinde yaktığından  enjektörlerin zarar görme ihtimali bulunmuyor. fiyatı yüksek olmasa birde izmirde servisi olsa  tereddüdsüz düşünürdüm....