Gönderen Konu: Gündüz Far sorunu / Xenonlara geçiş ve arıza lambaları hakkında  (Okunma sayısı 1959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis Candır
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
Selamlar emre bey.
Uzun süredir takip ettiğim almak istediğim aracı aldım.Lakin eski sahibi hor kullanmış olmalı.Aracın bazı problemleri var.

Aracım 2013 Avensis Elegant Extra 

Bunlardan ilki:

Gündüz far ve ledlerde sorun var.Gündüz farlar yanmıyor ledler ise çalıştığında araç yanıp sönüyor yada koldan müdehale edince yanması ile kapanması bir oluyor.
Bu konuda ne yapabilirim.Daha iyi daha net ışıtması ve görsel olarak güzel gözükmesi için ne tür ürün önerirsiniz ?

Bir diğer sorunum isede kısa uzun ve sisler.
Şuan mevcutta sarı renkteler.Ancak aydınlatma bitik durumda. Kısa ve uzunlar için en sağlıklı ve karşı taraftan gelen araçları rahatsız etmeyecek ne önerebilirsiniz.

Yine bir başka sorunum ise aracım lpg li. Landrenzo marka lpg var. Ancak aracımı aldığımda kişi benzinde kullanıyordu.Bunu sorduğumda arıza lambası yakıyor bu marka sorun olmuyor ama ben benzinde kullanıyorum demişti.Aracı aldım 250-300 km sonra lpgye geçtim ve arıza ışıklarını yaktı .O günden beri gitmediğim lpg uzmanı kalmadı ışıklar sönmedi. Tabi birde otomatik el frenini devre dışı bıraktı.Araçtan inerken binerken manuel şekilde el frenini ben çekiyorum veya bırakıyorum.

Bana bu konudalarda yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Cavit YORDAM (26016)  Sizin tecürbelerinizden faydalanmak isterim. Umarım etiketlediğim için yanlış anlamazsınız beni.
2013 Avensis Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Gündüz farlarının ilk önce ampüllerini kontrol etmeniz lazım (T20 21/5 watt çift duy halojen) eger ampüller patlaksa kaş ledlerde yanmaz.
Ampülleri değiştirdiğinizde gündüz farı ve kaş ledlerin yandığından emin olun daha sonra ledlere geçebilirsiniz yanlız ledler direk takmayın yanmaz arıza giderici direnç takmanız gerekir bağlantı şekli ve photon ampül linki için  yardımcı oluruz.
Uzun kısa ve sis ampülleriniz h11 kaliteli bir led takarsanız farkı görürsünüz(photon milestone kısalarsa sis ve uzunlardada farklı ucuz bir marka olabilir) Aracınızdaki ampğl tipleri.
  -Ön
Kısalar H11
Uzunlar H9 veya (H11 da oluyor)
Sisler H16 veya (H11 da oluyor)
Sinyaller T20 7440
Gündüz farı T20 7443
21/5 w
----------------------------------
-Arka aydınlatma
Sinyal PY21W
Geri vites T15
Sisler T20
Plaka T10
İç aydınlatma T10
Bagaj içi Sofit 36 mm
Makyaj aynası T10
Kapı içleri  Sofit 36 mm

Lpg olayına gelince araç durduğu yerde lpg ayarı yapılan yerden kaçın yolda ayar yapılırsa (afr en iyi tercih) hiç bir probleminiz kalmaz ben 9 senedir lpg li kullanıyorum arıza ışığının yandığını görmedim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Cavit bey daha net fikirler verecek tir ama bende yazayım,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
Farlar malesef biraz sıkıntılı özellikle gündüz ledleri sorun çıkarıyor,aydınlatma konusuna gelecek olursak,bu kasada mercekler kararma yapıyor sökülüp yenilenmekten başka çaresi yok sadece ampul değişimi ile düzelmiyor, sosyal medyada yayın yapan bir kaç kişi var işi profesyonel yaptıklarını anlatıyorlar,hatta mercekleri Mercedes merceği ile değiştirenler de mevcut,LPG konusu ayrı bir uzmanlık alanı bu araçta afr ayarı ve lpg tesisatı mükemmel olmak zorunda yoksa arıza lambası yakar ve çeşitli arızalar verir,en belirgin olanı sizinde başınıza gelen el freni sorunu iyi bir afr ayarı yapılırsa sorun çözülür
  AFR VOLKAN BEY:
+905342434468

Kendisi ile görüşün bölgenize ne zaman geleceğini söyler gelmeden önce haberdar eder,işinde profesyonel dir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis Candır
  • 4 kere teşekkür etti
Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Gündüz farlarının ilk önce ampüllerini kontrol etmeniz lazım (T20 21/5 watt çift duy halojen) eger ampüller patlaksa kaş ledlerde yanmaz.
Ampülleri değiştirdiğinizde gündüz farı ve kaş ledlerin yandığından emin olun daha sonra ledlere geçebilirsiniz yanlız ledler direk takmayın yanmaz arıza giderici direnç takmanız gerekir bağlantı şekli ve photon ampül linki için  yardımcı oluruz.
Uzun kısa ve sis ampülleriniz h11 kaliteli bir led takarsanız farkı görürsünüz(photon milestone kısalarsa sis ve uzunlardada farklı ucuz bir marka olabilir) Aracınızdaki ampğl tipleri.
  -Ön
Kısalar H11
Uzunlar H9 veya (H11 da oluyor)
Sisler H16 veya (H11 da oluyor)
Sinyaller T20 7440
Gündüz farı T20 7443
21/5 w
----------------------------------
-Arka aydınlatma
Sinyal PY21W
Geri vites T15
Sisler T20
Plaka T10
İç aydınlatma T10
Bagaj içi Sofit 36 mm
Makyaj aynası T10
Kapı içleri  Sofit 36 mm

Lpg olayına gelince araç durduğu yerde lpg ayarı yapılan yerden kaçın yolda ayar yapılırsa (afr en iyi tercih) hiç bir probleminiz kalmaz ben 9 senedir lpg li kullanıyorum arıza ışığının yandığını görmedim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Afr ayarı 2-3 kez yolda seyir halinde iken yapıldı.LAkin bu hatadan bir kez kurtuldum sonra yenıden yandı ve diğer 2 kez afr ayarı yapılmasına rağmen ışıklar sönmedi. Araçta seyir halinde iken karşımda bu hataları görmek benı çok rahatsız ediyor. Eşimde kullanıyor aracı ve bazen o benım kadar aklında tutamıyor ve el frenini manuel çekmeden araçtan iniyor. Bir kaç kez aracım öndeki araca hafif dokundu.Daha kötüsüde olabilirdi şükür başımıza gelmedi. Benim için en büyük sorun bu aslında.Şuan çorumdayım ve hafta sonu Ankara'da olacağım. Çorumda görevliyim. Bir usta bulmam gerek acil şekilde.

Diğer önerileriniz ve tavsiyelerinizi en kısa sürede gerçekleştireceğim. İlgili ürünlerin linklerini iletirseniz sevinirim hemen sipariş vereyim ve ışık far led sorunlarını çözeyim bari.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2023, 23:40:00
Cavit bey daha net fikirler verecek tir ama bende yazayım,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
Farlar malesef biraz sıkıntılı özellikle gündüz ledleri sorun çıkarıyor,aydınlatma konusuna gelecek olursak,bu kasada mercekler kararma yapıyor sökülüp yenilenmekten başka çaresi yok sadece ampul değişimi ile düzelmiyor, sosyal medyada yayın yapan bir kaç kişi var işi profesyonel yaptıklarını anlatıyorlar,hatta mercekleri Mercedes merceği ile değiştirenler de mevcut,LPG konusu ayrı bir uzmanlık alanı bu araçta afr ayarı ve lpg tesisatı mükemmel olmak zorunda yoksa arıza lambası yakar ve çeşitli arızalar verir,en belirgin olanı sizinde başınıza gelen el freni sorunu iyi bir afr ayarı yapılırsa sorun çözülür
  AFR VOLKAN BEY:
+905342434468

Kendisi ile görüşün bölgenize ne zaman geleceğini söyler gelmeden önce haberdar eder,işinde profesyonel dir.

Ümit bey telefon bilgisi için teşekkür ederim.Umarım kısa sürede genk geliriz ve volkan beye aracımı gösteririm. Ayrıca umarım merceklerde sorun yoktur.Bundan önceki 2004 avensis aracımdada mercek sorunu vardı yolu aydınlatmıyordu. Bir türlü yolu aydınlatan bir aracım olmadı :D Hep mercek sorunu ile karşılaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ankarada afr için  Akif tezel  0 542 409 04 89 veya serkan acıköz  05067852697  irtibat kurabilirsiniz ikiside işinin ehlidir.Gündüz farının ilk önce halojen ampüllerini değiştirip far devresinin sağlam olduğundan emin olun daha sonra lede geçmenizde bağlantı şekli led ampül ve direnç linklerini paylaşırız

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis Candır
  • 4 kere teşekkür etti
Ankarada afr için  Akif tezel  0 542 409 04 89 veya serkan acıköz  05067852697  irtibat kurabilirsiniz ikiside işinin ehlidir.Gündüz farının ilk önce halojen ampüllerini değiştirip far devresinin sağlam olduğundan emin olun daha sonra lede geçmenizde bağlantı şekli led ampül ve direnç linklerini paylaşırız
Teşekkür ederim cumartesi günü inş iki ustadan birinin yanına gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Cavit bey bu araç konusunda bilgili verdiği numaralar da umarım sorununuzu çözer,afr ayarından önce LPG enjektörleri doğru yerden montaj yapılmışmı ve doğru ürün takılmışmı onu kontrol ettirin,Ankara'da Qatrogarraj LPG servisi var oraylada görüşmenizi tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis Candır
  • 4 kere teşekkür etti

Selamlar bugün bir kaç elektirikciye gittim.
Ledlerin ve gündüz farının yanmamasının sebebi sol taraftaki gündüz farında ampül yokmuş.Onu taktık tek taraf yandı. Diğerinide değiştirdik sorunsuz yandılar.
Lakin aşağıdaki gibi farklı renklerde yanıyor ledler.Birisi çok net beyaz.Diğeri maalesef sarımsı.Bunun çözümü olurmu ?

Ekranda bulunan hatalar içinde odb bağlandı.Hatalar çıktı 4-5 adet tamamı katalizör üzerine idi. Hataları sildik. 50-100 km benzinle kullan.Sonra nerden gaz alıyorsan değiştir opetten al dedi ustam. Şuan hata yok. El freni aktif. gündüz farlarım ve ledlerimde yanıyor.

BUgün şunu fark ettik. Araç rolantide çalışırken devir sabit. Ancak uzunları veya kısa farları açınca devirde dalgalanmalar oluyor.Bu normal mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
Araç farları açıldığında devirde kısa süreli dalgalanma olması normal,daha doğrusu devir düşer ve kendi tekrar toparlar.
Sol fardaki kaş ledleri sanırım arızalanmış gibi gözüküyor,kullanacağınız yere kadar kullanın,tamiri için farın sökülüp led değişimi gerekecek sanırım.
Aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Emre bey gündüz kaş ledleri için ümit bey gerekli açıklamayı yapmış.Gündüz farlarının çalışmasına sevindim devrelerinde demekki problem yokmuş.Gündüz farlarını lede çevirmek için arıza giderici direnç https://www.photononline.net/urun/photon-ariza-aparati-ph7205
ve photon T20 21/5 w. lede ihtiyacınız var
https://www.n11.com/urun/photon-t20-cift-duy-beyaz-led-oto-ampul-w21-5w-ph7215ex-8172598?magaza=iqelektronik
 photon harici başka led bildiğim kadarıyla çalışmıyor.Arıza giderici dirençleri çok dikkatli bağlamanız gerekiyor ve dirençleri bağlamadan önce halojen ampülleri söküp direçleri bağladıktan  sonra ledleri takmanız gerekiyor hata yapılırsa far devresinde hasar oluşuyor ledlerin hiç biri yanmıyor sorumluluk size ait.Led ve dirençleri tedarik ederseniz bağlantı şeklinide resimli atarım