Gönderen Konu: 600 lira içime oturdu...  (Okunma sayısı 1552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
600 lira içime oturdu...
« : Nisan 27, 2009, 22:07:58 »
arkadaşlar bilindiği üzere benim yeni sayılabilecek 2001 bir civicim var. Bu gün bu canavarın triger kayışı,bilyesi ve 90000 bakımı yapıldı. 600 lira pek bir ağır geldi yaa... Soğuk su içtim ama bir fayda etmedi başka önerisi olan var mı :alkis:
bir de arkadarlar benim bu canavarın rot başı ne kadar, orijinali hangi marka,  bir bilen varsa söyleyebilir mi? Servis bana çok anormal bir fiyat verdi bende dışarıda yaptırmayı düşünüyorum hele bu 600 liradan sonra bir daha servise uğramayı hiç düşünmüyorum. En azından orjinal parçayı uygun bir fiyata tedarik edip dışarıda yaptırmak istiyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Toyota Club Türkiye

600 lira içime oturdu...
« : Nisan 27, 2009, 22:07:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: 600 lira içime oturdu...
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 22:11:38 »
Geçmiş olsun... 90000 bakımı ağır bir bakım bildiğim kadarıyla, inşallah bu 600 TLnin karşılığını başka problem yaşamayarak alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2009, 02:34:48 »
alper bet o 600 liranın önemli bir kısmı işçilik parasıdır bence. siz en iyisi yine de arabanın hayati öneme sahip parçalarını servisten tedarik edip dışarıda yani tanıdığınız bildiğiniz güvenebileceğiniz başka bir ustaya taktırın. işçilik serviste dışarıya göre en az 2-3 kat farkediyor. özellikle yürüyen aksamla ilgili parçalar da orijinal kullanın bence. orijinal olmayan bir parçayı çabuk eskitip 3-4 kere değiştirip uğraşırsınız ama orijinaline bir kere para verirsiniz ama uzun ömürlü olur. saygılar.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2009, 09:34:20 »
  Geçmiş olsun. Gerçekten insan bir affallıyor bazen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2009, 12:06:04 »
Trigger kiti zaten iyi bir marka ise 400 lira'dan asagida degildir. 600 lira toplam kötü degil.
Trigger kayisi olan her aracta üc asagi bes yukari o fiyattir. Faturanizda parca ve iscilik fiyati yazar.

Ama isciligin cok tuttugunu sanmiyorum. 100-120 lira falandir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2009, 19:46:37 »
triger seti fazla olan bir şey olsa dediğiniz gibi fatura çok değil gibi düşünülebilir. ama
triger bilyası:150
triger kayışı: 65
10w-40 shel yarı sentetik yağ: 18 tl litresi 3,8 litre
cam suyu : 4,8 (en kanıma dokunanıda bu yıkama suyum ağzına kadar doluydu ve bağajda hazır antifirizli suyumda var)
ve işin bomba kısmı : işçilik 240 lira ve bu %30 indirim yaptırılmış hali...
birde fren temizleme spreyi vardı: 11 lira
bunlar kdv siz fiyatlarıydı heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2009, 19:53:35 »
arkadaşlar bilindiği üzere benim yeni sayılabilecek 2001 bir civicim var. Bu gün bu canavarın triger kayışı,bilyesi ve 90000 bakımı yapıldı. 600 lira pek bir ağır geldi yaa... Soğuk su içtim ama bir fayda etmedi başka önerisi olan var mı :alkis:bir de arkadarlar benim bu canavarın rot başı ne kadar, orijinali hangi marka,  bir bilen varsa söyleyebilir mi? Servis bana çok anormal bir fiyat verdi bende dışarıda yaptırmayı düşünüyorum hele bu 600 liradan sonra bir daha servise uğramayı hiç düşünmüyorum. En azından orjinal parçayı uygun bir fiyata tedarik edip dışarıda yaptırmak istiyorum.

Avuç yalamayı deneyebilirsin :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2009, 20:04:48 »
toyota servisi daha insaflıymış hondadan.ama parça alıp yaptırma taktiği kesinlikle doğru garantisi bitmiş arabayı servise götürmek anlamsız eğer ağır masraflar açıyorsa..açması normal km ilerlemiş..sorunsuz binin inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2009, 20:21:07 »
2001 civicte kayış olmaması lazım bir  yanlışlık var  gibi bu işte . zincirli diye biliyorum.
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2009, 20:23:30 »
Honda'nin trigger kiti ucuzmus.
Normalde genelde cok daha pahali.

Cam suyu vs gibi seyleri direk yazarlar. Onu faturayi alirken itiraz etmeniz gerekirdi.
Bu tarz seyleri yazdiklarinda ben direk itiraz ediyorum. Bankalarin hesap ücreti almalari gibi birsey.

Almanya'da benim Alfa'nin arka silecegini benden habersiz degistirmisler.
Lastigi tek degismiyor diye tüm kol ile birlikte yeni yazilmis. 35-40 eur silecek parasi.
Adamlara ben size dedim mi diye cikistim. Sökün bana eskisini verin dedim. 35 eur silecek mi olur.
Ücret almadilar.

Baska bir problem anlatayim. Alfa'da ECU (beyin bozuldu). Beyin piyasadaki en yüksek teknoloji olanlardan. Bosch marka Alman mali, MOTRONIC'lerden. Yeni tip oldugu icin tamiri pek mümkün degil. Servis bu arada problemin beyinden olup olmadigindan da emin degil. Bana fiyati 330 eur dediler. Tama getirtin ve deneyin. Eger problem ondaysa degistirecegim dedim. 1 hafta sonra beyin geldi, beni cagirdilar. Servise gittik. Adam beyini baglarsak, arabanin motor nosunu alacak, daha sonra bunu baska motora baglayamazsiniz dedi. Onun icin Test modunda takacagiz, problem ondaysa size söyleyecegiz. OK derseniz tam montajini yapariz dedi. Mantikli geldi, tamam dedim.

1 saat sonra arabaniz hazir dediler, fatura bedeli 900 eur.
Aptallastim bir an.
1- Siz bana hani soracaktiniz?
2- Bana verdiginiz fiyat 330 eur + kdv + iscilik. 900 eur nasil eder?

Adamlarla uzun bir tartisma sonucunda, ögrendim ki envanterdeki akillim bana giris fiyatini vermis.
Fatura tabiki satis fiyatindan, yani 600 eur + kdv + iscilik seklinde kesiliyor.

Ne mi yaptim? 330 eur + kdv + iscilik ödedim. Toplam 500 eurya geldi. 400 eur cebimde kaldi. Itiraz etmeseydim, ödeyecektim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2009, 21:55:32 »
murat bey sizin anlattıklarınızdan sonra bana susmak düşer...
yani triger harici bir parça olsaydı bende servise uğramayacaktım malum triger deyince insan ister istemez çekiniyor kendini güvende hissetmek istiyor. servise sordum 300-350 arası triger setinin değişimi işçiliğiyle beraber olur dediler banada makul geldi. ben hatayı sadece triger seti değiştirme olarak aracı servise sokmayıp 90000 bakım olarak sokmakla yaptım.
geçmiş olsun buda bana kapak oldu bundan sonra böyle hatalar yapmayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2009, 19:52:46 »
murat bey sizin anlattıklarınızdan sonra bana susmak düşer...
yani triger harici bir parça olsaydı bende servise uğramayacaktım malum triger deyince insan ister istemez çekiniyor kendini güvende hissetmek istiyor. servise sordum 300-350 arası triger setinin değişimi işçiliğiyle beraber olur dediler banada makul geldi. ben hatayı sadece triger seti değiştirme olarak aracı servise sokmayıp 90000 bakım olarak sokmakla yaptım.
geçmiş olsun buda bana kapak oldu bundan sonra böyle hatalar yapmayız.

Alper Bey, yasadiklarimi anlatmamin sebebi aman bunun icinde konusulur mu canim demek icin degildi.
Servisler her ülkede ayni mantikla calisiyor. Biraz pazarlik etmeniz gerekiyor. Tecrübe ettiklerimi aktarmak istedim.

VW servisi Golf 4 icin teyzeme 750 lira fiyat vermis.
Bakim vs dahil degil. Tamamen kayis ve gergisi icin.
Neyse, servis müdürüne böyle fiyat olmaz diye sikayet ettik. O da yanlis bakmislar 450 liraya olur dediler.
Tamam dedik servise verdik. 290 lira fatura cikardilar. Sikayetlenmezseniz, fiyat düsmüyor. Onu demek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 29, 2009, 20:09:13 »
Sikayetlenmezseniz, fiyat düsmüyor. Onu demek istedim.
  Aynen öyle.Diş göstermeyince vallahi maymuna çeviriyorlar adamı..Dikkatli olmak gerek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2009, 23:42:17 »
artık bu böyle oldu ama bundan sonrası için gerçekten çok yaralı bilgiler aldım. hepinize çok teşekkürler. yani daha önce servislerin fiyatlarının sabit merkezden belirlenen fiyatlar zannediyordum. ama anladığım kadarıyla tamamen nabza göre çalışıyorlar. bundan sonra 5 yerden fiyat almadan tamir mamir yok. 5 yeri nerden bulacaksam buralarda artık  :D