Gönderen Konu: Eksantrik kapağı su akıtıyor dediler  (Okunma sayısı 355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Eksantrik kapağı su akıtıyor dediler
« : Ocak 04, 2023, 00:11:03 »
Merhaba. Aracım toyota yaris 2007- 1.0 Terra.

Motor birden su eksiltmeye başladı. Suyu doldururken aynı anda alttan akıyor yani sanki yere döküyormuş gibi. Usta baktı devirdaim pompasından hortumlara kadar kontrol etti ve eksantirik kapağından su geldiğini ilk defa böyle birşeyle karşılaştığını söyledi. Bu tarz bir soruna hiç bir yerde rastlamadım ve bilende yok. Sizce yeni kapak değişmesiyle bu sorun çözülebilirmi veya zincir vb bir mekanizma ile alakalı olabilirmi? (orjinal kapak 6,500 tl. Satınalıp olmadı bu denmesi kötü olacak)

Toyota Club Türkiye

Eksantrik kapağı su akıtıyor dediler
« : Ocak 04, 2023, 00:11:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksantrik kapağı su akıtıyor dediler
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2023, 11:15:57 »
Ben merak ettim, eksantrik kapağı dediği yer acaba motor üst kapağı mı ? Eğer oradansa kapak çatlağı vardır, sızdırır. Değişim haricinde kaynakla doldurma da yapılabilir ama sağlıklı mı tartışılır. Bir resim alma şansımız var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksantrik kapağı su akıtıyor dediler
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2023, 02:12:11 »
Eksantrik kapağı dediği büyük ihtimalle blok tapasıdır,tapa çürümüşse su akıtır,yenisi tornada çekilir yerine takılır iş kolay çözülür ama blokta çatlak varsa o kötü,yada eksantrik mili ucuna takılan triger kasnağı altından su geliyorsa silindir kapağı çürümüştür. 
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.