Gönderen Konu: Devir - Hız göstergesi senkronizasyonsuzluğu  (Okunma sayısı 952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Devir - Hız göstergesi senkronizasyonsuzluğu
« : Ocak 02, 2023, 09:58:12 »
İyi günler kolay gelsin. 2004 corolla hb aracım 2 gün önce yoğun bir titreme ve hızlanmama sorunu ile tamirciye gitti. Tüm buji ve bobinler değişince titreme gitti ve hızlanmaya başladı ancak bugün tekrar ilk baştaki gibi devir artarken hızın aynı oranda artmaması dikkatimi çekti. Hız göstergesi çubuğu süzüle süzüle artıp azalmak yerine tk tık diye 20 km 20 km birden artıp azalıyor. Yokuş yukarı çıkarken devir artıyor ancak hız göstergesi 40 km de sabit kalıyor. Aracın km değeri artıyor. Sorun ne olabilir? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Devir - Hız göstergesi senkronizasyonsuzluğu
« : Ocak 02, 2023, 09:58:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Devir - Hız göstergesi senkronizasyonsuzluğu
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2023, 11:19:42 »
Yanlış mı anladım bilemedim, anladığım kadarıyla siz hızlanıyorsunuz, araç hızı ve devir orantılı olarak artıyor ancak göstergede ki hız kadranı takılarak artıyor ve gerçek hızınızı göstermiyor.

Bu durumda öncelikli olarak şanzıman üzerinde bulunan (genelde şanzıman üzerinde oluyor muhtemelen sizin araçta da oradadır) km sayaç sensörü veya adı neyse onu değişince düzeleceğini düşünüyorum. Düzelmez ise bu durumda gösterge içinde kadranı hareket ettiren devrede bir sorun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2023, 11:27:28 »
Evet, ancak araba bu titremeyi yapmadan önce bu sorun yoktu. çok fazla titremesi böyle bir soruna neden olabilir mi?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2023, 11:28:34
Yanlış mı anladım bilemedim, anladığım kadarıyla siz hızlanıyorsunuz, araç hızı ve devir orantılı olarak artıyor ancak göstergede ki hız kadranı takılarak artıyor ve gerçek hızınızı göstermiyor.

Bu durumda öncelikli olarak şanzıman üzerinde bulunan (genelde şanzıman üzerinde oluyor muhtemelen sizin araçta da oradadır) km sayaç sensörü veya adı neyse onu değişince düzeleceğini düşünüyorum. Düzelmez ise bu durumda gösterge içinde kadranı hareket ettiren devrede bir sorun olabilir.

Evet, ancak araba bu titremeyi yapmadan önce bu sorun yoktu. çok fazla titremesi böyle bir soruna neden olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2023, 13:15:58 »
Eski arabalarda km teli titrediği zaman telde kopukluk olduğu için km teli değiştirilirdi,herhalde onunla ilgili benzer bir sorun olsa gerek.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2023, 23:36:38 »
Aracınız devir sayısını ve hızı elektronik olarak ölçüyor,buji kabloları değiştirilirken bir yerlere zarar vermiş olabilirler yada şase kablosu yerinden gevşemiştir, kontrol ederseniz düzelecektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2023, 16:41:47 »
İyi günler kolay gelsin. 2004 corolla hb aracım 2 gün önce yoğun bir titreme ve hızlanmama sorunu ile tamirciye gitti. Tüm buji ve bobinler değişince titreme gitti ve hızlanmaya başladı ancak bugün tekrar ilk baştaki gibi devir artarken hızın aynı oranda artmaması dikkatimi çekti. Hız göstergesi çubuğu süzüle süzüle artıp azalmak yerine tk tık diye 20 km 20 km birden artıp azalıyor. Yokuş yukarı çıkarken devir artıyor ancak hız göstergesi 40 km de sabit kalıyor. Aracın km değeri artıyor. Sorun ne olabilir? Teşekkür ederim.
Anlatımınızdan bahsettiğiniz olayın özellikle yokuş çıkarken belirgin şekilde olduğunu anlıyorum. Muhtemelen yokuş çıkarken devir yükseliyor ancak araç hızlanmıyor, vites artırmanız gereken rutinde vites düşürüyorsunuz. Yaşadığınız olay anlattığım gibiyse belirgin bir sübap yatağının hasar görmesi gibi düşünüyorum.