Gönderen Konu: Yaris Gaz kesme  (Okunma sayısı 455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yeniyim henüz
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 192650
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
Yaris Gaz kesme
« : Ocak 01, 2023, 11:03:44 »
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Aracımın bir sorunundan bahsedeceğim. Aracım Yaris 1.4 dizel otomatik 2007. Aracımda 1 yıldır gaz kesme olayı var. Bazen bir ayda bir kez oluyor bazen haftada bir. Kara duman atıyor. Çok yokuşsa tamamen duruyor. 10 dakika kontak kapatıp açıyorum yoluma devam ediyorum. Bu olay hep yokuş yukarı çıkarken başlıyor. Yoğunluktan ve eşim kullandığı için Toyota servisine de gitme şansım olmadı açıkçası. Sanayideki ustam bilgisayara bağladığında ABS hatası veriyor. Başka sorun görünmüyor diyor. Bunu uzun yolda kullan, bu modellerde dizel partikül filtresi yok temizlesin artıkları diyor ancak yakıt katkısıyla 120 km kadar uzun yol denememe rağmen sorun devam ediyor.

Toyota Club Türkiye

Yaris Gaz kesme
« : Ocak 01, 2023, 11:03:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Gaz kesme
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2023, 11:32:18 »
Bulunduğunuz yerde filtre temizliği yapılıyorsa başında durun yapılsın veya araba durduğu yerde 45 dakika 1 saat çalışsın atabildiği partikülleri atsın,bunlardan sonra da olay devam ediyorsa enjektörlere vs bakılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yeniyim henüz
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 192650
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Yaris Gaz kesme
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2023, 21:20:07 »
Arkadaşlar aracı Bursa Akkoyunlu toyota servisine götürdüm .Aracın hava akış metresi bozukmuş açmışken EGR yi de temizledik. EGR  resmen kurumdan kapanmış. Özel servislerin yazılımında abs hatası veriyordu. Şu an için her şey yolunda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.