Gönderen Konu: TOYOTA XLİ ÖN KONSOL VE GÖSTERGE IŞIKLARINI DEĞİŞTİRME  (Okunma sayısı 770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar,  km göstergesi olsun, sis farı, dörtlü tuşu,rezidans ve kalorifer olsun bu gib tüm tuşların ampüllerini led ampüle çevirmek istiyorum fakat bilgi kirliliği olsa gerek net bilgiye ulaşamadım. Piyasada T10 + T4 + T5 vb. türde led ampüller var. Hangisi gösterge hangisi diğer tuşlar için gerekli. bilginiz var mı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA XLİ ÖN KONSOL VE GÖSTERGE IŞIKLARINI DEĞİŞTİRME
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2022, 13:59:31 »
Km göstergesi ampül tipleri T10.  Diğerlerinin tipini bilmiyorum. Ama genel olarak yapılan en kolay ve  yaygın uygulama km göstergesinin içine şerit led döşemek. Orası size kalmış, sonuç itibariyle bu iş için göstergeyi söküp eve getireceksiniz. İster led ampül ister şerit led hangisi içinize sinerse yaparsınız. Şerit ledin fazlalığına göre çok parlak olup gözünüzü alabilir.  Bu biraz göreceli bir kavram, kendi kararınızı verirsiniz.   Diğer düğmeleri vakti zamanında 3mm lede  1k direnci seri bağlayarak oldukça basit ve ucuz bir yöntem ile  halletmiştim Kaldı ki o yıllarda  t5 ve t4 tipinde led ampül yoktu sanırım.   
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2022, 14:44:36 »
Km göstergesi ampül tipleri T10.  Diğerlerinin tipini bilmiyorum. Ama genel olarak yapılan en kolay ve  yaygın uygulama km göstergesinin içine şerit led döşemek. Orası size kalmış, sonuç itibariyle bu iş için göstergeyi söküp eve getireceksiniz. İster led ampül ister şerit led hangisi içinize sinerse yaparsınız. Şerit ledin fazlalığına göre çok parlak olup gözünüzü alabilir.  Bu biraz göreceli bir kavram, kendi kararınızı verirsiniz.   Diğer düğmeleri vakti zamanında 3mm lede  1k direnci seri bağlayarak oldukça basit ve ucuz bir yöntem ile  halletmiştim Kaldı ki o yıllarda  t5 ve t4 tipinde led ampül yoktu sanırım.   

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. Km göstergesi için net bilgi aldım ☺ inşallah diğer tuşlar,düğmeler içinde hangi tip led ampül alacağımı öğrenirsem çok mutlu olacam. (t4 ve t5 ayrımını anlayamadım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2022, 19:18:31 »
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. Km göstergesi için net bilgi aldım ☺ inşallah diğer tuşlar,düğmeler içinde hangi tip led ampül alacağımı öğrenirsem çok mutlu olacam. (t4 ve t5 ayrımını anlayamadım)

t5 ve t4 ayrımı,  eğer t20 ve t10 dan yola çıkarsak, muhtemelen tip aynı ama ebatları farklıdır sanırım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2023, 08:46:42 »
Km sayacina  t10 mavi-beyaz ampullerden takmıştım ben çok parlak ve güzel durmuştu
Sayaç haricindeki ampuller t10 değil
Ben hepsini yenilenmiştim.t5 küçük tip  ama dipsiz ampul olması lazım.Gosterge arkasındaki uyarı ışıkları ampulünün dipsiz olanı.
O.. ile başlayan markadan burer kutu almıştım 4 yıl olmuştu hiç patlamadı. Arabayı sattım zaten geçen hafta

Çakmaklik ampuller tel bacaklı biraz farklı,klima düğmesi de bu şekildeydi sanırım.Bunlari uydu,TV malzemesi tamiri yapan yerden temin edebilirsiniz.
Direksiyon Sol tarafındaki düğmelerinde ışıklı orası karanlıksa oraya da ampuller takabilirsiniz.

Emin olmak için söküp o şekilde malzemecihe gidip alabilirsiniz.
Ama kışın yapmayın bence kırılabilir yerine oturmaz deformasyon olabilir.
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2023, 05:15:26 »
Göstergelerde 3 adet T10 bulunuyor. Diğer kısımların (uzunlar dörtlü flaşör, akü motor ışığı vs)  ön havalandırmadaki aydınlatmanın aynı ebatında olduğunu biliyorum T5 olması lazım. Düğmelere gelince flaşör ve rezistans düğmelerini değiştirdiğimde mevcuttaki tuşların içinde çıkan duylara aldığım kıl bacak ampülleri sarıp tekrar tuşlara başlamıştım. Bir süre sonra yanmıştı bir tanesi. Geçen aylarda Facebook’da ki gruplarda satış yapan bir arkadaştan göstergeler için Led aldım taktım gayet yeterli geldi T5 içinde çipli led aldım başarılı oldu sonuç.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020) 0-... Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023) 0-… BMW 3.20 (2023) 0-…