Gönderen Konu: Rektefiye sonrası rölanti dalgalanması  (Okunma sayısı 2209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
Rektefiye sonrası rölanti dalgalanması
« : Aralık 28, 2022, 19:38:56 »
Eylül ayında aracımın motorunu hararet nedeniyle rektefiye ettirdim. Bütütn parçaları servisten alarak orjinal parçalarla yeniledim. Ama araç 2 hafta sonra ara sıra rölanti dalgalanmaları başladı. Özellikle motor ısındıktan ,uzun yol yaptıktan ve geri manevralardan sonra aşırı derecede rölanti dalgalanması ve araçta titreme oluyor. Bazen de kaloriferi açınca veya frene basınca bu dalgalanma başlıyor. Motoru yaptırdığım ustaya durumu anlattım. Bu araçların kronik sorunu olduğunu beyinden negatif kablo çekerek sorunu çözeceğini söyledi. Böyle bir uygulama var mı? Ve ya yaptıran arkadaş var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. 

Toyota Club Türkiye

Rektefiye sonrası rölanti dalgalanması
« : Aralık 28, 2022, 19:38:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Rektefiye sonrası rölanti dalgalanması
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2022, 21:56:12 »
Negatif kablo çekme gibi bir uygulama ve kronik sorun olduğunu duymadım eğer kronik sorunu olsaydı motor rektifiye olmadan öncede olurdu.titreme yaptığı durumların anlattığınız gibi farklı pozisyonlarda olması karar vermeyi zorlaştırıyor,araç hakkında model, dizel,benzinli ,düz,otomatik gibi bilgi verebilirmisiniz ? Motoru toplayan usta Toyota ustası mı?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2022, 22:02:10 »
Aracım 2006 model toyota corolla terra düz vites ,benzinli. Bu sorunu sürekli yapmıyor ama haftanın 7 günü araba kullanıyorsam 4 günü bu sorunu yaşıyorum. Bazen çok hafif belli belirsiz dalgalanma olurken bazen aşırı oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2022, 22:03:53
Motoru toplayan usta toyota ustası. Sadece toyota arabalara bakıyor. 10 yıldır arabayı götürdüğüm usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2022, 00:19:43 »
Aracınızın elektrik tesisatında sorun var o yüzden zaman zaman elektriği zayıf iletiyor ve aracın düzensiz çalışmasına neden oluyor,araçta LPG varsa iyi bir LPG ustası ile detaylı incelenmeli aynı zamanda aküde kontrol edilmeli ve mekanik ustası araç hava filtresi dışında bir yerlerden hava alıyormu bakmalı,harici hava alan yer varsa araç düzensiz çalışır ama tarifinize göre elektrik sorunsalı ağır basıyor,
Tesisatta veya şarj dinamosunda yada aküde sorun varsa anlık besleme sorunlu olabilir,toyotalar negatif şase ile çalışır eğer şase besleme kablosu zayıflamış da yada oksitleme varsa geçirgenliği zayıf olur ve bütün sistemi dengesiz çalıştırır,şase kablosu akü ile araç gövdesi arasında kısa kalın bir kablodur kendinizde kontrol edebilirsiniz,aynı kablonun benzeri motor ile araç gövdesi üzerinde bağlı olur bu iki kabloyu kontrol edin geçirgenliği etkileyecek oksit,pas,kopukluk yada gevşeklik varmı kontrol edebilirsiniz,aracın şarjını anlık ölçtürüp şarj konjektörünün sağlığına baktırabilirsiniz,şarj konjektörünün tablasında sıkıntı varsa yine sıkıntı yapar,uzun yıllar şarj dinamosu (alternatör) bakımı yapılmadıysa sorunlu olabilir,iyi bir elektrikçi bulup bunları tek tek kontrol ederek arızayı aramalısınız,şimdiden kolay gelsin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2022, 09:19:18 »
Çok teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2022, 09:20:39
İlginize teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2023, 11:25:21 »
Motorda dışı siyah silikon kılıf olan 2 adet hava hortumu var onları genelde belli bir zaman sonra iyice gevremeye ve inceden çatlamaya başlar.Öyle göz ucu ile bakarsan sağlam gibi durur ama ince bı çatlak vardır ara ara hava alır rölanti sapitir.parca kodu 12261 ve 12262 benim 2 cisi ucundan çatlamış normal yolda giderken birden rölanti düşüp tekrar yuklelirdi.Ustaya gidince hiç bir şey yapmazdı bende forumda bı yerde okunyunca inip baktım hortumun üst kısmını bı çektim çatlayıp elime geldi.gittim bı hortumcuya bı ucu ince bı ucu kalın bı hortum bu servis 650tl dedi bende başka hortumu ısıtıp uydurdum şimdi sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2023, 11:30:02 »
Çok teşekkür ederim bir de oralara bakayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2023, 17:41:16 »
Motorda dışı siyah silikon kılıf olan 2 adet hava hortumu var onları genelde belli bir zaman sonra iyice gevremeye ve inceden çatlamaya başlar.Öyle göz ucu ile bakarsan sağlam gibi durur ama ince bı çatlak vardır ara ara hava alır rölanti sapitir.parca kodu 12261 ve 12262 benim 2 cisi ucundan çatlamış normal yolda giderken birden rölanti düşüp tekrar yuklelirdi.Ustaya gidince hiç bir şey yapmazdı bende forumda bı yerde okunyunca inip baktım hortumun üst kısmını bı çektim çatlayıp elime geldi.gittim bı hortumcuya bı ucu ince bı ucu kalın bı hortum bu servis 650tl dedi bende başka hortumu ısıtıp uydurdum şimdi sıkıntı yok.

hangi hortumlar old. gösteren bir foto atar mısınız?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007