Gönderen Konu: Hava soğuyunca sağ yolcu camı kalkmıyor.  (Okunma sayısı 1130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 132 kere teşekkür etti
  • 426 kere teşekkür edildi
Hava soğuyunca sağ yolcu camı kalkmıyor.
« : Aralık 20, 2022, 21:37:54 »
Merhabalar,
2014 Qashqai aracımda  ortam sıcaklığı 5 derecenin altına indiğinde  sağ ön yolcu camı aşağı iniyor ama yukarı çıkmıyor. Hem sürücü panelindeki  hem de kapının üzerindeki anahtar camı indirme işlemini yaparken,  kaldırma işlemini yapmıyor.  Diğer camların hiç birisinde bu sorun yok.

Hava sıcaklığı  sıfırın altında falan olsa,  anlarım belki motor soğuk nedeniyle donmuştur. Araca çok fazla binmiyorum, akü zayıflamış olabilir,  şarj edecek kadar uzun binmiyorum. Belki haftada bir belki de 15 günde bir 3-5 km yapıyorum bu aralar.  Ama problem akü olsa tüm camlar da aynı sorun olabilir. Bu arada akü 2 yıllık EFB akü.  Araç güneş ışığında yarım saat bir saat kalınca bu durum normale dönüyor.

Bu arada geçen kış hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Önerileriniz nedir ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Hava soğuyunca sağ yolcu camı kalkmıyor.
« : Aralık 20, 2022, 21:37:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2289 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava soğuyunca sağ yolcu camı kalkmıyor.
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2022, 23:59:59 »
Merhabalar,
2014 Qashqai aracımda  ortam sıcaklığı 5 derecenin altına indiğinde  sağ ön yolcu camı aşağı iniyor ama yukarı çıkmıyor. Hem sürücü panelindeki  hem de kapının üzerindeki anahtar camı indirme işlemini yaparken,  kaldırma işlemini yapmıyor.  Diğer camların hiç birisinde bu sorun yok.

Hava sıcaklığı  sıfırın altında falan olsa,  anlarım belki motor soğuk nedeniyle donmuştur. Araca çok fazla binmiyorum, akü zayıflamış olabilir,  şarj edecek kadar uzun binmiyorum. Belki haftada bir belki de 15 günde bir 3-5 km yapıyorum bu aralar.  Ama problem akü olsa tüm camlar da aynı sorun olabilir. Bu arada akü 2 yıllık EFB akü.  Araç güneş ışığında yarım saat bir saat kalınca bu durum normale dönüyor.

Bu arada geçen kış hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Önerileriniz nedir ?
Cam motorunun fişleri oksit yapmıştır,söküp temizleyin düzelir,yada kablonun bir yerinde zayıflama vardır, enerjiyi tam geçirmiyordur,en kötü ihtimalle motor zayıflamış tır ısınınca düzeliyordur onun için de bir role bağlatırsanız sorun çözülür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 132 kere teşekkür etti
  • 426 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2022, 12:17:26 »
Cam motorunun fişleri oksit yapmıştır,söküp temizleyin düzelir,yada kablonun bir yerinde zayıflama vardır, enerjiyi tam geçirmiyordur,en kötü ihtimalle motor zayıflamış tır ısınınca düzeliyordur onun için de bir role bağlatırsanız sorun çözülür.

Teşekkür ederim Ümit bey,  uzun zaman önce Şok marketten würth pas sökücü almıştım bir yerlerde lazım olur diye. Ama bu zamana kadar kullanma fırsatım olmadı, burada soketlerde  kullansam sorun olmaz herhalde değil mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2289 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2022, 15:51:21 »
Teşekkür ederim Ümit bey,  uzun zaman önce Şok marketten würth pas sökücü almıştım bir yerlerde lazım olur diye. Ama bu zamana kadar kullanma fırsatım olmadı, burada soketlerde  kullansam sorun olmaz herhalde değil mi ?
Yağsız olan türlerdense hiç bişey olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.