0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gittiğim başka bir usta, aracın hararetini yükseltip kontrol etti, araç su kaynamaya başladıktan sonra fan açtı, usta bu araçlarda çelik conta vardır conta yanmamıştır ama yamulmuş olabilir, suya kompresyon veriyor, bu aracın motoru ince işçilik ister dedi. Peki bu contadan dolayı fokurdama olayını motor soğukken de yapması gerekmez mi? aracın radyatörünü ve radyatör kapağını değiştirip yeşil antifiriz satın alıp %60 antifiriz %40 su olacak şekilde doldurup denemek istiyorum. Conta sağlamsa motoru açtırmak istemiyorum. Kaliteli bir anrifirizle suyun kaynama noktasını fanın devreye girmesinden bi 15 20 derece yukarı atarsam problem çözülecekmiş gibi duruyor.Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 22, 2022, 12:46:40[/time]Samsun içinde önerdiğiniz bir usta var mı ?Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2022, 13:25:02Az önce kaynayan suya parmağımı soktup baktım ılık bir ısıdaydı, usta haklı galiba motor hava veriyor.
Büyük ihtimalle radyatör kapağı bozulmuştur basıncı tutamıyor,basınç oluşmazsa ısınan su genleşme kabına aktarılır ve fazla gelen su genleşme tankından dışarı atılır ve sistemde sıvı eksilirse sorun oluşur.
Bir ustaya daha gittim ve radyatör kapağını değiştirdik, problem çözüldü. Zaten bu araçlarda çelik conta varmış ve kolay kolay yanmazmış. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim, büyük bir masraftan kurtuldum. 150 TL ye iş çözüldü. Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2022, 17:26:32Hocam aynen dediğiniz çıktı, tebrikler