0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun, büyük bir imtihan geçirmişsiniz malesef bizde işgal ettiği makamın hakkını vermeyen kişiler haddinden fazla salla başı al maaşı mantığıyla yaşıyorlar,süre çok sancılı olmuş ama sonunda çözülmüş,bizde 2 yıl önce doblonun muayenesinde azami yüklü ağırlıktan kaldık kimse bilmiyor ne yapacağını gittim sanayide bir makina mühendisi ne yeniden proje çizdirdim evrak aldım öyle geçtik,Bizim aracın etiketi herşeyi doğru ama noter kaydı düşük miktar gözüküyormuş 15 yıl sorun olmadı ama 2 yıl önceki muayenesinde olmaz yanlış bilgi var diyerek geçirmediler,kendilerin hatasını yine biz çektik.
Lpg’de garip sesler veya garip farklı şeyler yaşıyor musunuz?
Bi hesap yapıyorum. Bende mi hata var? Ben genel olarak ortalama 4,5 lt/100km yakıyorum. Yani km’de 83 kuruş yakıyorum. Lpg taksam, 4,5 x 1,2 = 5,4 lt/100km lpg yakarım. Yani km’de 54 kuruş. Buna 5-10 kuruş ekliyorum. Çünkü ilk çalıştırmalarda benzin harcıyor. Totalde gidilen yol hesabında bu da var. Yani km’de en iyi ihtimalle 60 kuruş diyorum. 65 de olabilir. Fark 20 kuruş. Lpg taktırmak 10-12 bin lira galiba. Amorti için 50.000km’den aşağısı mümkün değil. Ben o yüzden hiç bulaşmıyorum bu işe
Kısa mesafe sürüşlerde az benzin harcamıyor. Ben o yüzden km’ye 5-10 kuruş ekliyordum. Ama sizin yollarınız daha uzun. Km’ye 5 kuruş benzin eklenebilir. Totalde yine aynı hesaba geliyor. 45-50 bin km diyelim. Tabi bu rakamı 2 senede sağlayabiliyorsak o zaman mantıklı olabilir. Şöyle hesaplıyorum benzini. Depo 650 lira. 6 ayda biter muhtemelen. Eski araçlarımdan tecrübe o yönde. 6 ayda 12 bin km yapsanız km başına 5 kuruş ediyor.