Gönderen Konu: Aracımın Yavaşlama ve Durma Sorunu(1.4 1.4D Dizel)  (Okunma sayısı 904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Aracımın Yavaşlama ve Durma Sorunu(1.4 1.4D Dizel)
« : Aralık 13, 2022, 16:32:09 »
Merhaba, Aracım 100 km hızın üstüne çıktığımda, ortalama bir yokuşta yavaşladı, gaza basarken vııııı diye ses çıkardı ve sonrasında durdu.
Aracımı istop ettim, tekrar çalıştırdım ve çalıştı. Şarj dinomo arızasından kaynaklı olabilir mi? Veya neden olabilir?diye sormuştum değilmiş.
Nedeni yakıt basıncı regülatör devresi bozulmuş, dizel enjektörler revizede edilecekti edildi fakat şuan hala şöyle bir sorunum var: Aracım 120-140 kilometrelerde sorunsuz çalışıyor fakat bazı zamanlar 100 km civarı-5. viteste sarsıntılı çalışıyor ve gaza bastığımda hızlanmıyor, sonra vitesi 4 e veya 3 e çektiğimde bir 10 saniye sonra düzeliyor. Ve bazı zamanlarda 60 kilometrede aracım 5. viteste kalıp gaza bastığımda hızlanmıyor.

Toyota Club Türkiye

Aracımın Yavaşlama ve Durma Sorunu(1.4 1.4D Dizel)
« : Aralık 13, 2022, 16:32:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın Yavaşlama ve Durma Sorunu(1.4 1.4D Dizel)
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2022, 23:17:29 »
Şarj dinamosu arızası demek için arabanın şarj etmemesi ve ikaz etmesi,akü sorunu yaşanması söz konusu olabilir,anlaşıldığına göre böyle bir durum yok,marş motoru kaçırdığında o tür ses çıkarabilir ama yine de aracı çalıştırmış,bu durumda sorun daha başka yerde olmalı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2022, 19:15:29 »
Merhaba, Aracım 100 km hızın üstüne çıktığımda, ortalama bir yokuşta yavaşladı, gaza basarken vııııı diye ses çıkardı ve sonrasında durdu.
Aracımı istop ettim, tekrar çalıştırdım ve çalıştı. Şarj dinomo arızasından kaynaklı olabilir mi? Veya neden olabilir?diye sormuştum değilmiş.
Nedeni yakıt basıncı regülatör devresi bozulmuş, dizel enjektörler revizede edilecekti edildi fakat şuan hala şöyle bir sorunum var: Aracım 120-140 kilometrelerde sorunsuz çalışıyor fakat bazı zamanlar 100 km civarı-5. viteste sarsıntılı çalışıyor ve gaza bastığımda hızlanmıyor, sonra vitesi 4 e veya 3 e çektiğimde bir 10 saniye sonra düzeliyor. Ve bazı zamanlarda 60 kilometrede aracım 5. viteste kalıp gaza bastığımda hızlanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2023, 15:31:06 »
Güncel arkadaşlar kafayı yiyeceğim lütfen bilgisi olanların fikrine ihtiyacım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2023, 17:24:13 »
Anladığım kadarıyla aracın birden fazla sorunu var,nerede yaşadığınızı yazarsanız ona göre usta/servis önerisi yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2023, 23:01:14 »
Forumdan çözülmez kardeşim bu sorunlar, sanayide usta usta gezmen dinletmen lazım ki çözüm üretsinler.

Sanayiye insanları yönlendirmek garip bir his. Ben resmen korkuyorum. Dürüstçe hakkını isteyecek birisi bulmak güvenmek zor geliyor. Vardır ama deneme yanılma yapmak ve para harcamak korku filminden daha korkunç benim için. Sanayinin içinden gediğimden mi bilemiyorum ama arabayı hiç elletesim yok kimseye.
Ama sorun varsa mecbur birisine gidecez ki arıza aransın. Uyanık olmak, dikkatli davranmak da çok önemli. Hayırlısı hepimiz adına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2023, 20:35:17 »
Hava filtresinin üstündeki MAF sensörü temizlendi şimdi maşallahı var arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2023, 11:34:01 »
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama yetkili servis yada Toyota özel servisinde iyi bir usta ile sorunu çözebilirsiniz.Ama muhtemelen baskı balata sorunu yada şanzıman yağı özelliğini kaybetmiş olabilir eğer mmt şanzıman ise robotik sistem kaynaklı olma ihtimalide var
Toyota tmorrow