0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şehir içinde çok uzun yokuşlar yoktur diye düşünüyorum. Rampa aşağı inmeden önce pilleri 3 diş seviyesine inecek kadar elektrikle kullanıp sonra inişe başlansa, belki batarya tam dolmadan yokuş biter, düze gelirsiniz.
Piller 3 diş gösterdiğinde klima bile kullanılabilir ama asıl sorun pil miktarında yapılan düzeltmeler. Bence pillerin biraz ısınması için de bir prosedür var. Bir süre gittikten sonra aniden batarya boşalmış gibi gösterebiliyor. Tek yapmanız gereken N den D ye geçip pilleri doldurmak sonra N de devam etmek.
Bu arada şanzıman N’de motor kapalı araç ilerlerken şanzımanda sorun olacağını pek düşünmüyorum. Çünkü araç dururken ve motor çalışırken vitesi N’ye alınca motor çalışır şekilde kalıyor. Sorun olsa bunu da yapmazdı. Yani N’de şanzıman içindeki mg1’in dönmesi demekki sorun değil. 4000 devir civarında boşa dönüyor.
N de kullanmanın yararı motor sesi duymamak. Zararı daha Fazla, çok yaktırır, balatayı yıpratır. Diski yıpratır. Fren tutmayabilir.
hybrid sorunları Ben boşa alıyorum. Çare bulamadım. Motor sesi tamam ama bir de şanzumandan katur kutur sesler geliyo. Batarya hızlı dolarsa yani frenli inmek gerekirse durum daha da vahim. Piller ısınıyor, motor stop etmiyor. Etse de sarsıntılı çalışıyor rahatsız ediyor. Sürekli çalışıp duruyor. Rezalet.Kullanım klavuzunun bir yerinde motor dönerken N ye almayın denilmiş. Ben birkaç kez yanlışlıkla aldım ama uyarı almadım, sorun da şimdilik çıkmadı. Bayır inmeden, batarya dolmadan boşa atmak lazım. Frenleme yapmasa da olur, yeterki ses çıkartmasın. Ben bu boşa alma işini her gün yapıyorum. şimdilik bozulmadı.
Sadece hybrit te değil bütün araçlarda N ye uzun süre almak zararlıdır,o esnada şanzıman,motor ve tekerler sekronizasyon içinde olmadığından birbirinden bağımsız hareket ediyorlar,dıştan içe aks'tan başlayarak bütün parçaların ömrü kısalır,hatta aks keçesinin dahi çok çabuk bozulmasına sebebiyet verir çünkü bağımsız hareket ettiği için her çukurda serbest şekilde karşı parçalara vurma yapıyor ve o vurmayı tekrar tekrar devam ettiriyor,o yüzden boşta kullanılan araçların şanzıman bilyalarında normalden fazla boşluklar olur
Sizin aracın motor yağının neden karardığı belli oldu Boşta çalışan motor fazlasıyla kurum biriktirir,hele birde hybrit olunca dahada fazlalaşır çünkü şehir içinde her zaman içten yanmalı motor çalışmıyor veya kısa süre çalışıp kapanıyor,normal olarak motor ürettiği kurumları dışarı atamıyor,tam yüksek devir çevirip boğazı temizleyecekken sizde boşa atıyorsunuz yine fırsat kaçıyor aracın.