0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, Aracımın amortisörlerini değiştirmeyi planlıyorum. KYB alırım diye başladığım süreçte internet fiyatları üzerinden KYB 'nın tek fiyatına Monroe den çift amortisör alınabildiğini farkedince Monroe'yi araştırmaya başladım. Forumda yazılanları inceledim hepsi eski tarihli. Monroe yağlı tip olarak anılıyor ancak güncel original serisi gazlı olarak satılıyor. Yıllar içerisinde gazlı olarak üretime geçilmiş olabilir. Bu nedenle güncel başlık olarak açma gereği duydum.Arabayı şehir içinde ve az kullandığım için konfor odaklı bir amortisör arıyorum.AE101 için Gazlı tip Monroe amortisör konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımlarınızı rica ederim.
Ülkemizde satılan bir çok ürünü artık yerli üretim, yerli üretim ürünlerden daha pahalı ise vereceğiniz fark sadece kutusu için olur.
Monroe yerine Sachs veya Maysan 'da alsam aynı kalitede, aynı sertlikte olur mu diyorsunuz ? İlla ki aralarında fark vardır diye düşünüyorum. En azından biri yol tutuş sağlamlık odaklı sert bir süspansiyon üretiyordur. Diğeri daha konfor odaklı yumuşak bir süspansiyon. Konfor odaklı bir süspansiyon seçimi için tavsiyelere açığım.
KYB ile ilgili olarak bilgi paylaşmak isterim.KYB-Europe Türkiye Ofisi ile irtibata geçtim. Uzun süredir sevkiyat yapılmadığını ve uzun bir süre de yapılmayacağının bilgisini ilettiler. Sanayide gelmez dedikleri doğruymuş. Türkiye piyasasından çekilecekleri de söyleniyor.
Yetkili servise sordunuzmu?Pahalı olur diye düşünmeyin bazı zamanlarda çok iyi kampanyalar olabiliyor arkadaşım Corona nın amartisörlerini orjinal olarak serviste çok uygun fiyata denk getirdi değişimi yapıldı,bence bir sorun.