0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tüm dünyada elektrikli araca üretim ve satış yönünde ilgi çok büyüyor,acaba Togg bu rekabet ortamında kaç adet satış rakamını yakalayacak ihracat sayısı ile birlikte..
Tokay Abi, gidişat sadece elektirikliye değil, Toyota'dan sonra Bmw ve Vw'de hidrojen yakıta yatırım yapmaya karar verdi. Bence bunlar güzel gelişmeler. Milleti sadece elektirikliye mahkum etmek tekelleşmeye yol açar ama alternatif yakıtlı araçlar her zaman kullanıcının lehine olacaktır. Toog'a gelince umarım rekabetçi bir fiyatla piyasaya girer ve çok satılır ama bana kalırsa Togg, iç piyasadan daha çok yurt dışına satılacak gibi geliyor.
Yurt dışında sıfırdan bir marka ve modelle satış yapabilmek çok zor, eğer başarabilirlerse tebrik etmek gerekir. Şahsen ben samand, chery veya proton, ssang-yong gibi markaları görünce içimden almak değil kaçmak geliyor Bunu yabancı birisi Togg'a karşı da hissedecektir. Umarım üreteceğimiz Togg'ların kalite ve güvenlik ile ilgili bir problemi olmaz, özellikle Avrupa pazarında araç satabilmenin yegane temeli bu ikisi. Bu ikisini sağladıktan sonra motor gücü varsın 130 beygir olsun..
Toog'u; chery, samand gibi markalarla kıyaslamak abesle iştigal olur. Şu anda üretilen elektirikli araçlar rekabet gereği kalite, donanım ve güvenlikten taviz veremeyeceklerdir. Bu anlamda Togg'un donanım, malzeme kalitesi ve güvenliğinden zerre şüphem yoktur. Kaldı ki Avrupa'da pasif ve aktif güvenlik donanımlarının hepsi kriter ve şart oldu. ( Toyota bu konuda alkışı hakkeden bir marka TSS güvenlik donanımına yıllardır araçlarında yer veriyor. ) Artık Hava yastığını bile opsiyonel sunan markaların dönemi bitti. Hepsi rekabet gereği en dolu, en güvenlikli ve kaliteli araçları üretmek zorundalar.
Neden abesle iştigal olsun, bizim pazarımıza girdiği günü esas alın bugünü değil. O gün ve şartlarda saydığım markalar kendi dönemlerine göre ne kadar evrensel araçlar üretseler de marka bilinirliği, bayi ağ yetersizliği, güven endişeleri, garanti sürecinde markanın takınacağı tavır belirsizliği gibi birçok etken benim ve bizlerin olduğu gibi tüm dünyadaki tüketicilerin de ilk aşamada ön yargı ile yaklaşmasına sebep oluyor. Togg da bunları aşarsa başarılı olur dedik, aşamazsa iç pazardan öteye geçemez.