Gönderen Konu: 2021 Dream 1.5 CVT tepkileri  (Okunma sayısı 1150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '21
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2021 Dream 1.5 CVT tepkileri
« : Kasım 30, 2022, 08:41:05 »
Selamlar ,İlk kalkışta soğukken 1den 2 ye geçiş hissiyatı var yani minik bir sarsıntı oluyor , aynı şekilde durmaya yakında yada yokuşta zorlanıncada vites düşürme hissiyatı mevcut . Birde manuelde 2 ile giderken durmaya yakın M2 M1 olunca çat şeklinde bir ses geliyor ..Bunlar normalmidir ? araca alışma arefesinde herkeste bu durum varmıdır diye sormak istedim .Teşekkürler.
Azdan Az , Çoktan çok gider...

Toyota Club Türkiye

2021 Dream 1.5 CVT tepkileri
« : Kasım 30, 2022, 08:41:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8400
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Dream 1.5 CVT tepkileri
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2022, 11:44:02 »
Selamlar ,İlk kalkışta soğukken 1den 2 ye geçiş hissiyatı var yani minik bir sarsıntı oluyor , aynı şekilde durmaya yakında yada yokuşta zorlanıncada vites düşürme hissiyatı mevcut . Birde manuelde 2 ile giderken durmaya yakın M2 M1 olunca çat şeklinde bir ses geliyor ..Bunlar normalmidir ? araca alışma arefesinde herkeste bu durum varmıdır diye sormak istedim .Teşekkürler.
Dişliye geçiş hissi veya tork konvertörünün kilitlenme hissi olması lazım. Hızlanırken az sarsıntı olsa da durmaya yakın 5km civarı olan sarsıntı daha hissedilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1300
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2022, 17:36:22 »
Merhaba sorunuzla ilgili olduğu için yazıyorum. 2022 Mds Dream aracımda ilk kalkıştan sonra yavaş hızda 20-30 km/h arası hızda araçta kafadan sallantı oluşuyor. 30 km/h hızı geçtikten sonra ya da biraz gaza basınca sallantı kesiliyor. Gaza biraz fazla basınca kalkışlarda 1-2 saniye sanki boşluk oluşup sonra hızlanmaya başlıyor araç. 1000 km bakımda ustayla teste çıktık serviste kendisi de sallantıyı hissetti; ancak bir problem olmadığını söyledi. Sizde de aynı sorunlar var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '21
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2022, 08:30:27 »
Selamlar , 1-2 sn lik bir boşluk olmuyor , 1 den 2 ye geçiyor gibi bi his devir düşmesi oluyor ,araç vites değiştiriyor çünkü , sallantı haliyle hissediliyor , servis normal olduğunu , 10 ileri yeni tip Cvtlerin birde ilk kalkış dişlisi olduğunu bunun aracın şanzımanı için yararlı olduğu vs .. gibi bir bilgi anlattı , böyle alıştım ben kalkışta ve bazen ama ara ara durmaya yakında bunu yapıyor.
Azdan Az , Çoktan çok gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1300
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2022, 13:04:04 »
Tekrardan merhaba, sizin de yazdığınızda yakın yaşadıklarım. Aracın genel kullanım mantığı bu şekilde o zaman. Cevabınız için teşekkürler. İyi günler