Gönderen Konu: Cenmax(servisin taktığı) ön arka park sensörü taktıran var mı?  (Okunma sayısı 3554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '21
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba, bu servisin taktığı ön arka park sensöründe araç geri vitesteyken ön park sensörü de devre de oluyor mu ? Servisi aradığımda sadece D ye alınca ön park sensörü devreye girer dedi ama youtube videolarında geri viteste de çalışan videolar gördüm. Serviste taktıran varsa bilgi verebilir mi ?

Birde LCD ekran olmayan ön park sensörlerinde de aynı durum geçerli mi ? Geri viteste hem önden hem arkadan ses gelir mi ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Merhaba, bu servisin taktığı ön arka park sensöründe araç geri vitesteyken ön park sensörü de devre de oluyor mu ? Servisi aradığımda sadece D ye alınca ön park sensörü devreye girer dedi ama youtube videolarında geri viteste de çalışan videolar gördüm. Serviste taktıran varsa bilgi verebilir mi ?

Birde LCD ekran olmayan ön park sensörlerinde de aynı durum geçerli mi ? Geri viteste hem önden hem arkadan ses gelir mi ?
Benim aracımda ön arka lcd ekranlı sensör mevcut. Bugün park ederken denedim, ses çıkmıyor fakat yakınlık ölçmeye ve sensörün işareti yanıp sönmeye devam ediyor.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Benim aracımda ön arka lcd ekranlı sensör mevcut. Bugün park ederken denedim, ses çıkmıyor fakat yakınlık ölçmeye ve sensörün işareti yanıp sönmeye devam ediyor.

Memnun musunuz, tavsiye eder misiniz ? Arka sensör taktıracağım ama öne pek emin olamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Memnun musunuz, tavsiye eder misiniz ? Arka sensör taktıracağım ama öne pek emin olamadım.
ilk corollamı aldıktan sonra serviste yalnızca arka olarak ekranlı taktırmıştım (aynı ürün) ve 50b km 2.5 yıl civarı kullandım. o dönem yazları didimde üni zamanı ankarada yaşıyordum ekranın olduğu yere sürekli güneş geldiği için 2. yıl civarında ekranı bozuldu ve garantiden değişmişti.
Versomda yalnızca sesli sensör vardı serviste ilk aldığımda taktırmıştım 6 yıl ve 80 küsür bin km kullandım hiç bir sorununu görmedim. Ekrandan dolayı çok ihtiyaç olmuyordu fakat hangi bölgeden ne kadar kaldığını göstermesi kesinlikle daha iyi oluyor
2015 corolla aracımı aldığımda yoktu, ekran yeterli oluyor diye taktırma gereği duymadım ve 1 senedir o şekilde kullanıyorum eksikliğini hissetmedim büyük ihtimal taktırmam.
2020 corollamda da ilk sahibi serviste ön arka olarak taktırmış 4b kmdir kullanıyorum.

3 aracımdaki sensörlere kül olarak yorum yapacak olursam. Gerek sesi gerek ölçümü gerekse işletim sistemi (hiç bir şekilde takılma - hata verme - yanlış gösterme olmadı) olarak fiyat olarak belki yüksek gelebilir fakat arkadaşlarımın araçlarında görüyorum piyasadakilerden çok çok daha kaliteli. Ben aracı en alçak konumda kullanıyorum boyum uzun olsa dahi bazen tamponun köşe kısımları için hafif kafamı ileri götürmek durumunda kalıyordum veya önü düz duvar - araba olan bir yere park ederken ön sensör sayesinde acaba olmadan daha korkusuz hareket edebiliyorsunuz. Bence bütçeniz el veriyorsa kesinlikle ekranlı ve ön arka taktırın 1 kere para veriyorsunuz zaten. bence en büyük eksiği konsola entegre olmaması, daha orijinal bir görünüm sunabilirdi. Alternatif olarak valeo markya  bakabilirsniz fakat onun da fiyatı servis kadar yüksektir diye tahmin ediyorum.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
Ben firmanın kendisiyle görüştüğümde frene basarak ilerlerseniz sensör o zaman öter diğer türlü ötmez diyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Taktırmışken ön arka takılmalı,Corolla'yı aldığımızda arka park sensörü hediye kapsamındaydı,üzerine para verip ön arka taktırdık,küçük bir ekranı vardı,geri viteste gelirken hem ekrandan görünüyordu,hem de sensörün küçük ekranından santimine kadar gösteriyordu,en son daha yüksek sesle sürekli örterek büyük P harfi çıkıyordu,öne giderken ve dönüşlerde ışığı yanıyor çok yaklaşırsanız hemen ötüyordu,çok faydalı oldu,hiç tamponları çizdirmedim,İzmir Borovalı'da takılmıştı,6-7 ay sonra fazladan ötüyordu,Ankara' Efe'de 2 yıl garantili olduğu için ücretsiz değiştirildi,emin değilim ama marka Cenmax olmalı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
Konuyu hortlatmış olacağım ama;

Cenmax'ın park sensörlerini yaklaşık 8 yıl farklı araçlarda kullandım, kullanabileceğiniz en stabil en verimli park sensörüdür.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '24
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Taktırmışken ön arka takılmalı,Corolla'yı aldığımızda arka park sensörü hediye kapsamındaydı,üzerine para verip ön arka taktırdık,küçük bir ekranı vardı,geri viteste gelirken hem ekrandan görünüyordu,hem de sensörün küçük ekranından santimine kadar gösteriyordu,en son daha yüksek sesle sürekli örterek büyük P harfi çıkıyordu,öne giderken ve dönüşlerde ışığı yanıyor çok yaklaşırsanız hemen ötüyordu,çok faydalı oldu,hiç tamponları çizdirmedim,İzmir Borovalı'da takılmıştı,6-7 ay sonra fazladan ötüyordu,Ankara' Efe'de 2 yıl garantili olduğu için ücretsiz değiştirildi,emin değilim ama marka Cenmax olmalı.

Biz ne yazık ki bayinin taktığı ön sensörlerden çok verim alamadık. 1 bucuk metre ötede araba varken öterken 30 cm mesafede sessiz kalabiliyor.