Selam arkadaşlar.
Araç 5 yıldır bende ve aldığımdan beri 25-30bin km yol yaptım. (arabayı yoğun kullanan biri değilim). Aldığımda aracı kullanacagimdan dolayı hiçbir masraftan kaçınmadım ve her yerine baktırdım (toyota plaza Alanya da).
Aracım son 3-4 aydır siyah duman atma sorunu var. Birçok ustaya sorduğumda herkes farklı bir şey diyor.
Aracı çalıştırdığı da duman atma yok. Ne zaman araç hareket haline geçiyor özellikle 2. Ve 3. Viteslerde 2000 devir üstünde siyah duman atıyor. Aracı yüksek devir (3500-4000) 2-3 dakika kullandığımda duman atma gidiyor. 1-2 gün bir sorun yok. Şehir içi 1-2 gün kullanınca yine ilk çalıştırmada oluyor ve yine biraz yüksek devir kullanıyorum ve geçiyor.
Bir usta egzoz temizlettir dedi. Krum dolmuştur ve ondan oluyordur. Yüksek devirde dışarı atar dedi.
Bir usta enjektörlerden kaynaklı değişmesi lazım dedi. (Ama duman atma neden 2-3 dakika sonra kesiyor anlam veremedi) enjektörlerden olsa sürekli atar dedi..
Araba 8000km de 1 litre yağ eksiltme yaptı ve tamamladım yağını. (araç 410 bin km)
Turbosu da, motor gücünde çekmesine kalkmasında herhangi bir sorun, azalma, zorlanma motorun bağırması gibi bir durum söz konusu değil. Aldığım gün de neyse aynı öyle.
Sizce ne olabilir fikirlerinize ihtiyacım var.
Herkese kazasız belasız günler dilerim.