Gönderen Konu: Avensis 2006 d4d 5 ileri Manuel siyah duman atma sorunu  (Okunma sayısı 599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Selam arkadaşlar.

Araç 5 yıldır bende ve aldığımdan beri 25-30bin km yol yaptım. (arabayı yoğun kullanan biri değilim). Aldığımda aracı kullanacagimdan dolayı hiçbir masraftan kaçınmadım ve her yerine baktırdım (toyota plaza Alanya da).
 Aracım son 3-4 aydır siyah duman atma sorunu var. Birçok ustaya sorduğumda herkes farklı bir şey diyor.

Aracı çalıştırdığı da duman atma yok. Ne zaman araç hareket haline geçiyor özellikle 2. Ve 3. Viteslerde 2000 devir üstünde siyah duman atıyor. Aracı yüksek devir (3500-4000) 2-3 dakika kullandığımda   duman atma gidiyor. 1-2 gün bir sorun yok. Şehir içi 1-2 gün kullanınca yine ilk çalıştırmada oluyor ve yine biraz yüksek devir kullanıyorum ve geçiyor.

Bir usta egzoz temizlettir dedi. Krum dolmuştur ve ondan oluyordur. Yüksek devirde dışarı atar dedi.

Bir usta enjektörlerden kaynaklı değişmesi lazım dedi. (Ama duman atma neden 2-3 dakika sonra  kesiyor anlam veremedi) enjektörlerden olsa sürekli atar dedi..

Araba 8000km de 1 litre yağ eksiltme yaptı ve tamamladım yağını. (araç 410 bin km)

Turbosu da, motor gücünde çekmesine kalkmasında herhangi bir sorun, azalma, zorlanma motorun bağırması gibi bir durum söz konusu değil. Aldığım gün de neyse aynı öyle.

Sizce ne olabilir fikirlerinize ihtiyacım var.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2006 d4d 5 ileri Manuel siyah duman atma sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2022, 04:38:12 »
Aracı devirsiz kullandığınız için kurum birikimi olmuş yarım depo mazota 1 kutu enjektör temizleyici katın ve müsait bir yolda biraz yüksek devir çevirin sorun çözülür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2022, 15:43:25 »
Ümit Şahantimor bey cevabı yazmış zaten,tahmin ediyorum çok ağırlıklı olarak sakin ve şehir içi trafiğinde kullanıyorsunuz,arada çevre yollarda devirli kullanmak faydalı olur.hemen enjektör vs gibi masraflar yapmayın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2022, 14:46:19 »
Çok teşekkürler cevaplar için. Aslında arabayı haftada 1 kere Alanya - Antalya arası gidiyorum ve devir 3000 civarında tutuyorum. O zaman geçiyor. Sehirici çok araç kullanmıyorum. Genelde araba evin önünde yatıyor. Arada 1-2 defa 3-5 km yapıyorum ve tabii şehir içi çok yüksek devir olmuyor. Daha yeni motor yağı, yağ filtresi hava filtresi  değiştirdim. Belki biraz daha düzelir diye ümit ediyorum.

Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim.