Gönderen Konu: kışlık lastik  (Okunma sayısı 19572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
kışlık lastik
« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2008, 05:24:02 »
4 adet bridgestone lm 20  kullanıyorum. Geçen yağan karda 100 km test ettim hiç zincir taktırmadı sağolsun kendileri

Toyota Club Türkiye

kışlık lastik
« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2008, 05:24:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: kışlık lastik
« Yanıtla #41 : Ekim 03, 2008, 18:11:30 »
Arkadaşlar  Murat Küden bey  bu konu hakkında oldukça bilgi sahibi  olmuş .Şüpesiz onun fikirlerine  saygı göstererek  bende  Bridgestone veya Lassa snowways   diyorum . Michelin Alpin , Nokian , continental  kötü lastik  DİYEMEYİZ  elbette , şüpesiz iyi lastikler  ama  bizim yerli üretim yapan markalarımızda   kalitede bu saydığımız markalardan  kesinlikle aşağı değiller  hatta üstünler. Şöyleki  öncelikle  Türkiye nin yol  şartlarını  göz önüne alıp lastiğin üretimini  yapıyorlar ayrıca olası bir şikayetiniz halinde müşteri  hizmetlerine bir telefon açın bakalım ortalığı ayağa kaldırabiliyorsunuz  hemen sizinle irtibata geçip  varsa sorununuzu çözüyorlar oysa  ithalatı  yapılan bu diğer markalarda  karşınızda muhatap bulamıyorsunuz.  Net de geziniyorum, alman lastik satış yapan sitelerde adısanı duyulmamış  en az  40 marka lastik var ama Lassa yok????    Bence  kalitesi  bu  ithal markalardan  aşağı olmayan  yerli üretim lastikleri ( Goodyear, Fulda,Pirelli,Petlas,Bridgestone, Lassa) kullanalım. Hem paramız yurt içinde kalsın  hemde TÜRK işçisi  işsizlikle karşı karşıya kalmasın. Saygılarımla.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #42 : Kasım 28, 2008, 19:21:43 »
bugün malatya piyasasında kış lastiği sordum bilgilerim taze iken paylaşayım sizlerle,
michelin alpin 195 x 60 x 15 ebatlarının fiyatı 150 ytl
yokohamanın kış lastiği 120 ytl

lassa 145 ytl
nexen 125 ytl

kış lastiği almayı düşünüyorum şu an araştırma safhasındayım...
aklımda bu markalar var bir de good year'ın g9 u sanırım o da önerilen isimler arasındaydı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
« Yanıtla #43 : Kasım 30, 2008, 01:12:48 »
bu gün 4 adet Bridgestone ml 25 kış lastiklerimi taktırdım.ilk izlerilerim gayet olumlu ama tam detaylı bilği verebilmek için biraz daha zaman ister.aracım corolla verso üstünden çıkan lastikler aşağı yukarı 5 aylık Bridgestone  turanza er 300,oldukça memnun olduğum lastikler tek şikayetim biraz yolda ses yapması kaymak ğibi asfaltta oldukca sessiz. şimdi gelelim kışlık lastiklere bugün istanbul yağmurluydu biraz dolaşalım dedim hemde lastikleri dimledim beklediğimdende sessiz geldi bana tabi havanında yağışlı olaması yolların ıslaklığı sesi kesiyor fren testi'de oldukca başarılıydı motor sesini hiç bukadar duymamıştım şimdi motor sesinin duyabiliyorum şimdilik bu kadar. Lastik ebatlarım 205 55 16  üretim yılı 2008 yılının 18'ci haftası tanesi 225 ytl balanslar hibe.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #44 : Ocak 01, 2009, 00:35:18 »
Boncuk için aradaki farkı görmezden geldim ve küçük bi pazarlıkla da 4 adet michelin alpin 195 60 15 ebatlarında kışlık lastiğimi taktırdım... tanesi 145 e geldi ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 22, 2009, 11:08:43 »
Bridgestone LM-20 leri bu hafta taktırdım, 120 TL'ye geldi tanesi (LM-18'ler 115 TL idi, daha yeni olduğu için LM-20 yi seçtim). Henüz kar-buz göremediğim için ancak ıslak yollardaki performansı hakkında yorum yapabilirim ki insana oldukça güven veriyor (Yazlık lastiklerim Michelin Energy Saver idi).

Michelin zaten oldukça sessiz bir lastik, Bridgestone'dan sonra ses biraz arttı haliyle, ama çok rahatsız edici düzeyde değil.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 14, 2009, 19:00:25 »
arkadaşlar ben geçen sene benim broadway e snoways 2 plus almıştım çok memnun kaldım. bu sene gidip 2 tane daha aldım. 4 lastik de kış lastiği olmuştu. acaip iyi yol tutuşu vardı. lastikleri söktürdükten sonra farkını anladım yazlık lastikler onun kadar iyi tutmuyordu arabayı savuruyodu. ben de snoways2 öneririm.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 20, 2009, 19:45:47 »
Konu açılalı uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen faydalı bilgiler içermekte. Dikkatimi çeken hiç Fulda Kristall serisi lastikleri test eden olmamış. Bursa taksi ve dolmuşlarının %60 kadarı diyebilirim ki Fulda Kristall serisi lastik kullanmakta . Özellikle Uludağ ve Terminal taksi durağı. Fulda Kristall serisi lastikler ebatlara göre birkaç seriden oluşmakta. Kristall Iglu - Kristall Montero2 - Kristall Ice - Kristall Supremo.
Alman malı Fulda kış lastiği konusunda gerçekten çok başarılı.  Önümüzdeki yıl için lastik araştırması yaparken Fulda Kristalleri incelemeden karar vermeyin.

Not: Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde kış lastikleri özel hamur bileşenleri sayesinde güvenliğiniz için maksimum performansı sunar. Sadece karda değil kuru zeminde dahi sıcaklık değerleri düştüğünde yol tutuş ve fren performansınızı direk etkileyen unsurdur. Sessizlik performansı yaz lastiklerine göre biraz düşük olacaktır. Sebebi diş derinlikleri ve kılcal kanal yapısından kaynaklanmakadır.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 10, 2009, 20:01:13 »
Yağışlar ile birlikte tekrar kış lastiklerini gündeme taşıyalım...

Bu sene kış lastiklerinde ilk haberimiz Fulda'dan..... Kristall serisine yenisini ekleyerek Kristall Montero 3 araç kullanıcılarının hizmetinde...

Snow Catcher Technolgy - sayesinde karı hapseder ve söküp atar....
Buble Blade Technology - Kılcal kanallar arasında kilit sistemi ...buzlu zeminler için
Low Temparature Compund Technology - Düşük sıcaklıklarda maksimum performans için geliştirilmiş özel sırt hamuru....

üç yeni teknoloji üç yeni özellik...

Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 11, 2009, 12:35:45 »
Arkadaşalar arkadaşım aracını sattığından dolayı elinde lassa snowers 195-60-15 ebatlarında kışlık lastik var 4000 bin km kullanmış 300 tl alsam değermi sizce yoksa gidip sıfır almak dahamı mantıklı nedersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 12, 2009, 11:41:50 »
bu kanuda fikri olan yokmu
Arkadaşalar arkadaşım aracını sattığından dolayı elinde lassa snowers 195-60-15 ebatlarında kışlık lastik var 4000 bin km kullanmış 300 tl alsam değermi sizce yoksa gidip sıfır almak dahamı mantıklı nedersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 12, 2009, 19:36:20 »
lastikler fazla aşınmamışsa, sadece kış şartlarında kullanılıp özelliğini yitirmemişse ve yeni lastik fiyatıyla arasındaki fiyat farkı makulsa bence alınabilir.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 13, 2009, 00:33:58 »
lastik kac model?eski ise almayın sertleştiyse hiç bi işe yaramaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 13, 2009, 05:58:31 »
arkadaşlar şu ana kadar hiç lastik almadım
4 adet kışlık lastik alsak kaça mal olur mesela michelin?

şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 14, 2009, 02:57:10 »
evet michelin alpin var 4 adet clioda.karda ve buzda süper ama kuru asfaltta pek başarılı değil kayma eğilimi gösteriyor.Ama Michelin derim :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 25, 2009, 21:24:23 »
arkadaşlar bende michelin alpin lastikleriyle 2007 kışının şubat ayında hakkariden ankaraya geldim.geldiğim yollarda her türlü hava şartıyla karşılaştım(parlayan buzdan tutunda 5cm kara kadar sorun olmadı)tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 28, 2009, 09:02:57 »
Arkadaşlar aşağıdaki linkde gayet faydalı bilgiler var ilginiz çekebilir.

http://www.kislastigi.com/
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 01, 2009, 11:32:22 »
arkadaşlar yeni nesil corollamda şu an michelin primacy lastik takılı.zaten satın aldığımda üzerinde gelen lastikler bunlar.7000 km. kullanıldı.
malum önümüz kış,şimdi ben kışlık lastik almalımıyım, yoksa bu lastikler idare eder mi, eğer kışlık lastik almam gerekirse hangi lastiği tavsiye edersiniz?
arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ekim 08, 2009, 08:42:58 »
arkadaşlar yeni nesil corollamda şu an michelin primacy lastik takılı.zaten satın aldığımda üzerinde gelen lastikler bunlar.7000 km. kullanıldı.
malum önümüz kış,şimdi ben kışlık lastik almalımıyım, yoksa bu lastikler idare eder mi, eğer kışlık lastik almam gerekirse hangi lastiği tavsiye edersiniz?
arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.

arkadaşlar hala bir fikir vermrdiniz? şunun şurasında kışa ne kaldı.yardım lütfen...
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 08, 2009, 11:15:48 »
İlkbahar Yaz Sonbahar 'da Fulda Ecocontrol 175/65/14
Kışın Karda Buzda Bol Sulu Yollarda Kauçuğun Anavatanı Arjantinden Fate AR270 Antartika 175/65/14 kullanıyorum. Her iki markadan da performansından da son derece memnunum tavsiye ederim.