Gönderen Konu: kışlık lastik  (Okunma sayısı 19563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
kışlık lastik
« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2006, 21:25:52 »
Alıntı yapılan: Alp Çalışkan
Aldığın lastiğin fiyatı nedir ben de michellin düşünüyordum ama fransız olduğundan vazgeçtim.
[/quote]
selam, 195/60/15 fiyati 135 ytl/lastik verdim. Ilginctir 195/65/15 fiyati 130ytl/lastik.

Toyota Club Türkiye

kışlık lastik
« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2006, 21:25:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2006, 09:18:22 »
Dün HR-V.ye Conti TS810 ları taktırdım, ıslak performansında bir kayıp yok, bu kadarını beklemiyordum zaten karda çok başarılı olduklarını biliyorum. Sevindim bu işe baya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
kışlık lastik
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2006, 15:27:24 »
Bu 4 mevsim dedikleri nasıl bişi oluyor acaba ? Hiç bilgim yok lastik konusunda.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2006, 17:33:59 »
Ben de bugün tavsiyeleriniz üzerine Continental aldım 125 YTL ye.
Herkese kazasız belasız bir kış dilerim. Lastikler ne kadar kış lastiği olsa önemli olan dikkatli kullanmak.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2006, 23:07:14 »
4 mevsim denilenler karda iş yapmayan, 7C sıcaklığın altında riskli olan lastikler malesef, dikkat etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kışlık lastik
« Yanıtla #25 : Kasım 04, 2006, 23:14:14 »
Teşekkürler Murat Hocam net cevabınız için. 4 mevsimlik ayakkabıda pek bir işe yaramaz doğrusu.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #26 : Kasım 05, 2006, 19:54:07 »
bizim pederde sattığı arabalardan kalma(arabayı pedere satarken al bu lastikleri ben artık kullanmam deyip vermiş.0  kumho lastikler var 4 tane kış lastiği yazıyor)benim 93'ün ebatlarınada uyuyor.175/70/R13
taksam nasıl olur.üzerinde brdstone var.onlarda iyi ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #27 : Kasım 05, 2006, 23:06:04 »
Denizlide hava çok soğuk oluyorsa faydalı olur. Tam olarak bilmiyorum oranın iklimini, hava genelde 7 derecenin altındaysakış lastikleri oldukça yararlı olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
kışlık lastik
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2006, 13:42:10 »
Conti TS810'larda 100km/saat ustunde bir vibrasyon hissediyorum. Tam olarak direksiyondan geliyor diyemem ama arac sanki cok hafif de olsa sallaniyor gibi. Bridgestone'larda bu yoktu yazliklarda. Aldigim yere gittigimde kislik lastiklerde bunun olabilecegini soylediler.
Acaba kislik lastik olmasindan mi yoksa lastik/cant balans ayari vs. ile ilgili olabilir mi ki? Gitmisken buna da baktirtabilirdim ama adam oyle deyince vaz gectim. ne dersiniz? selamlar ve sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2006, 13:55:37 »
Balans olabilir, bende de TS810 var ve o tip bir derdim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #30 : Aralık 17, 2006, 17:15:36 »
Arkadaşlar kışlık lastikleri takalı 1 ay oldu ben şunu sormak istiyorum arabadan çıkan diğer lastikleri hangi koşullarda saklamalıyız? Ben balkona attım öyle duruyor bu konuda özel bir saklama şekli var mıdır?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
kışlık lastik
« Yanıtla #31 : Aralık 17, 2006, 17:53:05 »
Arkadaşlar kışlık lastikleri takalı 1 ay oldu ben şunu sormak istiyorum arabadan çıkan diğer lastikleri hangi koşullarda saklamalıyız? Ben balkona attım öyle duruyor bu konuda özel bir saklama şekli var mıdır?
[/quote]
selam,
bildigim kadari ile lastikler kuru bir yerde oda sicakliginda yere bastigi sekilde dikine saklanir yanaklar zarar gormesin diye. yaniliyorsam duzeltin.
ben ankara'da bir yer kesfettim. lastik aldigim yerde kislik lastikleri takinca yazliklari sakliyorlar bedavaya (umarim). Yazin belli olacak saklayip saklamadiklari  napalim evde yer yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kışlık lastik
« Yanıtla #32 : Aralık 18, 2006, 17:35:00 »
ben özel yapım civili zincirlerden almayı düşünüyorum geçen sene 170 ytl idi araca bir problemde çıkartmıyor normal zincirler gibi değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #33 : Aralık 18, 2006, 22:49:50 »
[/quote]

Benim yazlıklar lastikçinin depoda duruyor.

Güneş görmesin balkonda, varsa bodruma/depoya kaldır derim. Gündüz-gece sıcaklık artış düşüşlerinden lastik hamuru etkilenir diye düşünüyorum.

Saygılar...
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #34 : Ekim 28, 2007, 14:03:34 »
En kapsamlı kış lastiği konusu bu gibi duruyor, bu yüzden devam edelim.

Bu sabah corolla'ya Yokohama Winter*T takdırdım. Yol tutuşu haliyle 5 yıllık Energy'lere göre beş misli arttı. 2 yıl da garanti veriyorlarmış lastiklere, tanesi 80 ytl'den aldım. Michelin Alpin 90ytl idi (175/70R13 bunlar). Çok kullanılmayacağı için üstünde herhalde bi 5-6 sene kalacaklar diye tahmin ediyorum.

Fiyat ve seçim konusunda yorumlara açığım  Satan arkadaşlar yeni Yokohama'ya geçmişler, Michelin yerine bunu tavsiye ettiler. Biri Japon, diğeri (Michelin) İngiltere üretimiydi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kışlık lastik
« Yanıtla #35 : Kasım 02, 2007, 17:13:23 »
Geçen kış girerken Mıchelin Alpin 195 60 15 almıştım. Kış süresince karlı yollarda uzun yolculuklar da yaptım. Kar ve buzda kesinlikle tavsiye ederim. Lassa Snoways te kullanmıştım ama alpin daha kaliteli geldi bana. Kuru zeminde tabi tüm kış lastikleri gibi biraz sesli .Ona da güvenlik için katlanmak lazım. Bridgestone da tercih edebilirsin. Kullanan arkadaşlarım var. Memnunlar. Lastik arabanın hayatı sonuçta , bütün herşeyimizi lastiklere emanet ediyoruz alınca iyisini alıp 3-4 sene kullanmak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
kışlık lastik
« Yanıtla #36 : Kasım 26, 2007, 21:35:12 »
MİCHELİN PRİ. ALPİN VE CONTİNENTAL WİNTER'I TAVSİYE EDERİM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
kışlık lastik
« Yanıtla #37 : Kasım 26, 2007, 23:58:44 »
Okay bey, büyük harf ile yazmak bağırmak anlamı taşıdığından gerekmedikçe böyle yazmamanızı temenni ederim.

Opel'e geçen gün GoodYear Ultragrip 7 takıldı, ADAC testlerinde 2005'te birinci olan lastik. Oldukça konforlu ve sessiz. Kışın konfordan ödün vermemek isteyenlere tavsiye ederim, yağışlı havalarda da nasıl olduğunu yazarım
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
kışlık lastik
« Yanıtla #38 : Şubat 25, 2008, 20:27:58 »
UltraGrip 7'leri 3 aydır kullanıyorum nerdeyse, hakikaten tavsiye ederim.

195*65R15 civarı lastik kullanıyorsanız kışlık kesinlikle UltaGrip 7 alın (dikkat edin, 6 değil 7 olsun) Hem inanılmaz konforlu, hem sessiz, hem de karda ve çamurdaki performansı süper.

3 yılın en fazla karı yağdı Ankara'ya geçen hafta, ve Oran'da, İncek'de (en yüksek yerleri Ankara'nın) hiçbir sorun yaşatmadı.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
kışlık lastik
« Yanıtla #39 : Şubat 26, 2008, 00:05:58 »
Conti TS810S modelini kullaniyorum. Yüksek performans modeli. Normal TS810'lardan farkli. Kuru ve islakta bayagi basarili ama kar yagmadigi icin karda nasil söyleyemiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante