Gönderen Konu: 2006 corolla hb sekme sallanma sorunu  (Okunma sayısı 1843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2006 corolla hb sekme sallanma sorunu
« : Kasım 10, 2022, 21:31:48 »
2006 corolla hb otomatik vites araç düz yolda giderken topallar gibi sekiyor. Düşük hızda netleşiyor yüksek hızda sallantı gibi oluyor. Balans yaptırdım. Jantların düzgünlüğü kontrol edildi. Lastiklerden dediler kışlıkları taktım. Akstan dediler aksı kontrol ettirdim yağı körüğü bakımı yapıldı. Fakat sorun çözülmedi araç bel kırar gibi sallanmaya devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum 1 aydır gitmediğim yer kalmadı.

Toyota Club Türkiye

2006 corolla hb sekme sallanma sorunu
« : Kasım 10, 2022, 21:31:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla hb sekme sallanma sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2022, 21:54:41 »
Nerede yaşıyorsunuz?(usta önerisi için)
Aks'lar kontrol edildi demişsiniz ama nasıl kontrol edildi aks mili yamuk olabilir,forya bozuk olabilir,balans düzgün yapılmamış olabilir,denge kollarında boşluk olabilir,bunların hepsi detaylı incelenmeli iyi bir ön düzen ustasına giderseniz eksikleri tespit eder.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2022, 22:15:53 »
Şu an Ankaradayım aksaları söktürüp aks tamiri yapan bir yere götürdüm. 3 4 defa balans yapıldı. Poryalarda herhangi bir ses olmadığı için akla getirmediler sanırım. Ön düzende sorun olmadığını soylediler. Aksta normalde sorun olmadığını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2022, 23:09:13 »
Şu an Ankaradayım aksaları söktürüp aks tamiri yapan bir yere götürdüm. 3 4 defa balans yapıldı. Poryalarda herhangi bir ses olmadığı için akla getirmediler sanırım. Ön düzende sorun olmadığını soylediler. Aksta normalde sorun olmadığını söylediler.
Porya da ses olmaması sağlam olduğu anlamına gelmez,salgı varsa araba beşik gibi sallanır denge kollarında vs boşluk varsa yine sallanır,Ankara'da yaşıyorsanız size insaflı ve işinde iyi bir usta önerebilirim İvedik'te zarif usta var yanına gidin gerekeni yapar
Ad:ZARİF USTA
Mobil:+90 543 749 34 74
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2022, 23:34:56 »
Teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2022, 14:32:36 »
Tekrar merhaba söylediğiniz ustaya götürdüm kontrolleri yaptı fakat sonuç alamadık. Lastiklere jantlara tekrar baktırdım. Amortisörleri söktürüp kontrol ettirdim.  Aksları söküp tekrar kontrol ettiler herhangi birşey çıkmadı. Hızlanınca pek birşey anlaşılmıyor fakat 40 ile 60 km arasında araçta sallanma devam ediyor. Şanzımandan olabileceği söylendi var mı böyle bir ihtimal ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2022, 18:23:45 »
Bahsi geçen hızlarda aracı boşa aldığınızd ayani şanzumanın boşa çıkardığınızda araçta sallanma var mı  ? Eger devam ediyor ise şanzıman ile alakası yok araç özellikle rampa çıkarken ve abi gaz yüklenmelerinden sallama daha belirgin ise . Aks ve sağ sol motor kulaklarına şanzıman takozuna itina ile baktırın . Ankara da iseniz Dörtnal Toyota Sadık ustaya veya Ayberk Japon Hamit ustaya gidin derim  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2022, 01:42:52 »
Tekrar merhaba söylediğiniz ustaya götürdüm kontrolleri yaptı fakat sonuç alamadık. Lastiklere jantlara tekrar baktırdım. Amortisörleri söktürüp kontrol ettirdim.  Aksları söküp tekrar kontrol ettiler herhangi birşey çıkmadı. Hızlanınca pek birşey anlaşılmıyor fakat 40 ile 60 km arasında araçta sallanma devam ediyor. Şanzımandan olabileceği söylendi var mı böyle bir ihtimal ?
Merhabalar,zarif usta ilgili biridir ama arızanın bulunmamasına üzüldüm,anlattıklarınıza binaen benim yorumum sağ aks ve porya olur, zamanında bacanağımın arabasında ustaların bulamadığı arızayı ben bulmuştum ustalar kesinlikle oradan olmaz demesine rağmen ben sağ aks diye bastırdım ve söküldü dediğim gibi bozuk çıktı,değişince herşey süt liman olmuştu,sağ aks uzun olduğu için bozulmaya meyillidir,aracın kontrollerinde herşey normalse sallama akstan olur, kontrol edildi dediğinizi üstte belirtmiştiniz ama aks balanslı ise her türlü sallar,sadece aks lalesi kontrol etmeye iş bitmez,yeni aks çok pahalı risk'e giremem derseniz çıkma bir aks deneyip sonuca göre yeni aks alabilirsiniz,
Bahsi geçen hızlarda aracı boşa aldığınızd ayani şanzumanın boşa çıkardığınızda araçta sallanma var mı  ? Eger devam ediyor ise şanzıman ile alakası yok araç özellikle rampa çıkarken ve abi gaz yüklenmelerinden sallama daha belirgin ise . Aks ve sağ sol motor kulaklarına şanzıman takozuna itina ile baktırın . Ankara da iseniz Dörtnal Toyota Sadık ustaya veya Ayberk Japon Hamit ustaya gidin derim  .
Motor kulakları sadece titreme yapar sallama yapmaz hocam, şanzıman alt kulağı kalkışlarda vurma yaptırır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2022, 08:07:52 »
Jantlara baktırdınız mı ? Belli hızlarda jantlar lastikler de sallantı yapabilir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2022, 11:19:51 »
Bu araba daha önceden arkadan darbeli,veya çok sert bir şekilde özellikle sağ aks tarafında kaldırım vs gibi sert bir yere vurmakla hafifte olsa bir eğrilik kalmış olabilir, bu arabayı yeni mi aldınız? sallama dediğiniz olay yeni mi başladı? ona göre de düşünelim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2022, 12:43:48 »
araç 4 5 yıldır bende sorun 1 aydır var. sallantı aks kaynaklı sallantıya benzemiyor tam olarak araba topallıyor gibi ilk binen ustalar direk lastiklerdenmiş gibi bir his alıyor. Boştayken de durum aynı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2022, 17:28:00 »
Jant doğrusal balans yanında geometrik çevresine de baktırın. Fren disklerini de kontrol ettirin. Sekme sönümlenmiyorsa amortisörler performansını yitirmiştir. Sıra ile gitmekte fayda var.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2022, 20:27:12 »
Lastiklere bakıldı dediniz,acaba lastikler arabanın üzerindeyken balans ayarı yaptırmayı denediniz mi ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 21, 2022, 21:43:30 »
Kışlık lastiklere geçip denediniz mi? En azından lastik ihtimalini elersiniz. Lastikleri değişirken jantlarda eğrilk bozukluk olmadığının kontrolünü yaptırın başka bir lastikçide. Bana jant lastik balans sorunu gibi geliyor.

Araç boştayken de bu sekme hareketini yapmıyorsa şanzımandan da değildir yürüyendendir. Amortisör sallanma testini yaptınız mı? Ön köşeden aracı bastırıp sallayın salınım kaç defa devam ediyor? Ya da kasisten  düşük hızda geçtikten sonra (düz olarak, yan değil) salınım kaç defa devam ediyor bakın. Eğer 3 defa ve fazlaysa amortisörlerin değişmesi gerekir. Yollarımız da düz mükemmel değil, yoldaki bozuklukları amortisör sönümleyemediği için iletiyor olabilir. Bu sekme sallama periyodik mi, belirli aralıklarla mı geliyor yoksa düzensiz mi?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.