0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba iyi günler.Satmış olduğum Versomdan kalmış olan ve 5-6 bin km kullanılmış olan 205/60/r16 Turanza T005 lastiklerim var. 2015 corollamın (205/55/r16) yazlıkları neredeyse bitmek üzere. Lastik karşılaştırıcıdan baktığımda neredeyse sınırda çıkıyor uyumları. Yalnızca kesitte 5 oynuyorİhtiyacı olan için lastikleri satabilirim fakat asıl merak ettiğim ve pratiğime gelecek olan husus yeni lastik almak yerine bu lastikleri kullansam çok büyük sorun olur mu?
Hiçbir sorun olmaz sadece estetik görüntü biraz kaybolur artı olarak yanak kalınlaştığı için konfor artar ölçü aynı sadece yanak yüksek 55 yerine 60 takmış olacaksınız.
Sınırda olmanin + ve - lerine bakin. Kafaniza yatarsa kullanin.
Teşekkür ederim Ümit Bey, Yazlık lastiğe yeniden geçerken o lastikleri kullanayımMesaj Birleştirildi: Kasım 06, 2022, 23:10:36okuduğum kadarıyla + ve - leri var fakat normal kullanıcının bunları çok az hissedeceği yorumu ağır basıyor. yalnızca orta 5 birim büyüdüğü için. Fakat tasarruf etmek isterken asla zarar göreceğim bir şeyi yapmak istemem bu yüzden araba konusunda daha deneyimli üstadalara danışmak istedim.
İyi günler,https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=205-55-16X6.5ET45&wheel2=205-60-16X6.5ET41&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm adresinde her iki lastiğin karşılaştırması sayısal ve yorumlu olarak var. Soldaki lastik Orijinal Lastik ve Jant bilgisidir. Sağdaki alternatif lastik ve jant bilgileridir. Sayfa ingilizce ama google translate sağolsun.
Bana kalsa kullanmazdim. Belirli bir sınır konmuşsa ( ki bu deger keyfe kefer belirlenmemistir) ve de deger sınırdaysa kullanmazdim..
En ve yanak kalınlığının 1 kademe değişmesi hiçbir sorun yaratmaz.
Hayırlı olsun,muayenede hiçbir sıkıntı yaşamazsınız,muayenede aşırı çap değişiklikleri ve uygun olmayan bijon sayısı normalden fazla olan jantlar sorun yaşatır, örnek olarak 8 bijonlu replika çin malı jantlar muayeneden geçmez.
Sağolun Ümit Bey
Ben yıllardır 205 55 yerine 205 60 kullanıyorum. Özellikle aldım, hem konfor hem yol sesi için etkili olduğunu düşünüyorum. Çukur ve taşlar çok fazla olduğundan tercih edilmesi mantıklı. Hatta kaldırım kenarına sürtmek, kaldırıma çıkmak için de tercih edilebilir. 3 yıl 30 bin km kullandım. Rot balans da sorun olmadı. Eminim aracın yürürüne de etkisi vardır. Ben michelin primacy 4 ile kullandım. Bir miktar aracın jöle kıvamına geldiğini hissettim. Ama aradığım şey de bu idi, rahatsız etmedi. Bence virajda biraz fazla kayma var, ön aksın gezelemesini ve hafif bırakmasını hissediyorum. Direksiyon tepkisi de çok az gecikmeli geliyor. Bunların dışında hızlanma ve buna bağlı olarak yakıt tüketimi artacaktır. Geç hızlanma yanında vites oranı büyütmüş gibi bir miktar bayır çıkış da zor olacaktır. Km saati olarak ise orjinal lastik değerlerinde zaten bir miktar gösterge daha fazla gösterir. Büyük lastik ile gps hızı ile gösterge hızı çok daha yakın oluyor. Radarlarda ufak bir sorun çıkabilir. Ben kullandım. Kış lastiğinden 60 yanaklı yaz lastiğine geçtim. Arasındaki farkı hissettim. Bunca zaman kullandıktan sonra yeni kış lastiklerimi 55 yanak aldım. Bence yakıt performans götürüsü fazla. Bir üç yıl da normal ölçüler deneyeceğim.
bu hafta toplam 1000 km yol yapmışımdır. Arabanın her tepkisini öğrenen birisi olarak. Normal kullanıcı için kesinlikle estetik görünüm dışında hiç bir fark yok. O da biraz zevkler kısmına giriyor. Ben daha ince duran lastik sevdiğim için gözüme biraz garip geliyor. O estetiksel boyutu diğer corollam hallediyor çok şükür