0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Giriş çıkış varsa bir yıl geçerli , ama elini acele tut abi söylentilere göre 2023'te 6000 ₺ olacağı söyleniyor. Hatta yurt dışından alınan telefonların vergilerini geri iade olarak alabiliyorsun " Tax Free " olarak geçmekte.
Yurtdışı dönüş tarihi itibariyle 120 gün içinde yapılmalı abi. Yani süresi geçmiş maalesef.İstediğin zaman satabilirsin sıkıntı yok. Hatta pasaport kayıt hakkını da verebilirsin (satabilirsin) fakat bir 3 sene kayıt yaptıramazsın.
Bu bilgiler E-devlette farklı.. Yukarıda Anıl'ın da belirttiği biçimde yazıyor.. giriş çıkış üzerinden 1 yıl içinde kayıt yaptırabiliyorsun, + 3 yıl satamıyorsun sadece kendi adına kayıtlı hatlarla çalışıyor..
Konu açılmışken bir soru da ben sorayım: Elimde imei numarası iptal olmuş bir telefon var onun imei'ni aktif etmem için ne yapmam gerekiyor?
Yurtdışı dönüş tarihi itibariyle 120 gün içinde yapılmalı abi. Yani süresi geçmiş maalesef.İstediğin zaman satabilirsin sıkıntı yok. Hatta pasaport kayıt hakkını da verebilirsin (satabilirsin) fakat bir 3 sene kayıt yaptıramazsın.Artık havalimanı çıkıştaki gümrükte 2. telefon yakalanırsa direk orada imei kayıt hakkınızın olup olmadığı kontrol ediliyor, hakkınız varsa sokabiliyorsunuz ülkeye, yoksa gümrük el koyuyor 3 ay içinde yurtdışına çıkarmanız için depoya kaldırıyorlar.Tax free konusunda ise aracı firma konulursa daha düşük bedel geri alınabiliyor. Full vergi iadesi için online alışverişi yurtdışındayken yapmak lazım. Amazon.de ile 2018'de drone almıştım ve vergi iadesini alabilmiştim. Aynı şekilde Hollanda Apple Store'u da online alışverişlerde vergi iadesi yapabiliyormuş. Bunun için dönüşte faturayı gümrükte damgalatmanız gerekli. Hollanda harici bu işlemi yapan Apple Store yok sanırım.
Eğer imei, başka telefonda kullanıldı veya çalındı ise telefonun size ait olduğuna dair " fatura " belirterek kullanıma açtırabilirsiniz.Ama detaylı bir şekilde BTK'yı arayıp bilgi alabilirsiniz.120 gün süresi kayıt edilmeyen telefonların kullanım süresi abi, Şimdi tabi fiziksel simin yanında E-Sim olayı da çıktı oradan da ek süre olarak uzatanlar var.