Gönderen Konu: Yurtdışından Telefon Getirtmek  (Okunma sayısı 1293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Yurtdışından Telefon Getirtmek
« : Kasım 06, 2022, 18:57:39 »
Arkadaşlar merhaba,

Uzunca bir süredir yurtdışından telefon getirmemiştim. Güncelde baya bir mevzuat değişikliği olmuş, ancak internette fazla bilgi kirliliği var net bilgi bulamadım. Haziran 2022 tarihinde yurtdışı giriş çıkışım var ve aralıkta bir arkadaşım Türkiye'ye gelecek. Bana telefon getirebileceğini söyledi..

Ben haziran çıkışı ile bu telefonu adıma kaydettirebilir miyim ?
Kaydettirdiğim telefonu 3 yıl sonra satabilir miyim ?

Edit: Forumlardan, kişisel bloglardan araştırmak yerine e-devlette arasam tüm soruların cevabı varmış :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

Yurtdışından Telefon Getirtmek
« : Kasım 06, 2022, 18:57:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Yurtdışından Telefon Getirtmek
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2022, 03:22:01 »
Giriş çıkış varsa bir yıl geçerli , ama elini acele tut abi söylentilere göre 2023'te 6000 ₺ olacağı söyleniyor. Hatta yurt dışından alınan telefonların vergilerini geri iade olarak alabiliyorsun " Tax Free " olarak geçmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2022, 08:31:37 »
Giriş çıkış varsa bir yıl geçerli , ama elini acele tut abi söylentilere göre 2023'te 6000 ₺ olacağı söyleniyor. Hatta yurt dışından alınan telefonların vergilerini geri iade olarak alabiliyorsun " Tax Free " olarak geçmekte.

Teşekkür ederim Anıl.. Eğer kısmet olursa Aralık ayı içinde halletmiş olacağım.. Ben de 12 pro max var, onu satarak 14 pro max'i kafa kafaya alabiliyorum.. Bu sebeple değiştireceğim.. Başka birisi getireceği için tax free ye uğraşır mı bilemedim ama onu da bir deneyeceğim..

Teşekkürler..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2022, 11:34:39 »
Yurtdışı dönüş tarihi itibariyle 120 gün içinde yapılmalı abi. Yani süresi geçmiş maalesef.

İstediğin zaman satabilirsin sıkıntı yok. Hatta pasaport kayıt hakkını da verebilirsin (satabilirsin) fakat bir 3 sene kayıt yaptıramazsın.

Artık havalimanı çıkıştaki gümrükte 2. telefon yakalanırsa direk orada imei kayıt hakkınızın olup olmadığı kontrol ediliyor, hakkınız varsa sokabiliyorsunuz ülkeye, yoksa gümrük el koyuyor 3 ay içinde yurtdışına çıkarmanız için depoya kaldırıyorlar.

Tax free konusunda ise aracı firma konulursa daha düşük bedel geri alınabiliyor. Full vergi iadesi için online alışverişi yurtdışındayken yapmak lazım. Amazon.de ile 2018'de drone almıştım ve vergi iadesini alabilmiştim. Aynı şekilde Hollanda Apple Store'u da online alışverişlerde vergi iadesi yapabiliyormuş. Bunun için dönüşte faturayı gümrükte damgalatmanız gerekli. Hollanda harici bu işlemi yapan Apple Store yok sanırım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2022, 15:02:01 »
Yurtdışı dönüş tarihi itibariyle 120 gün içinde yapılmalı abi. Yani süresi geçmiş maalesef.

İstediğin zaman satabilirsin sıkıntı yok. Hatta pasaport kayıt hakkını da verebilirsin (satabilirsin) fakat bir 3 sene kayıt yaptıramazsın.

Bu bilgiler E-devlette farklı.. Yukarıda Anıl'ın da belirttiği biçimde yazıyor.. giriş çıkış üzerinden 1 yıl içinde kayıt yaptırabiliyorsun, + 3 yıl satamıyorsun sadece kendi adına kayıtlı hatlarla çalışıyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2022, 16:42:19 »
Bu bilgiler E-devlette farklı.. Yukarıda Anıl'ın da belirttiği biçimde yazıyor.. giriş çıkış üzerinden 1 yıl içinde kayıt yaptırabiliyorsun, + 3 yıl satamıyorsun sadece kendi adına kayıtlı hatlarla çalışıyor..

Değiştirmişler demek ki o zaman.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2022, 21:44:36 »
Konu açılmışken bir soru da ben sorayım: Elimde imei numarası iptal olmuş bir telefon var onun imei'ni aktif etmem için ne yapmam gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2022, 00:56:42 »
Konu açılmışken bir soru da ben sorayım: Elimde imei numarası iptal olmuş bir telefon var onun imei'ni aktif etmem için ne yapmam gerekiyor?
Eğer imei, başka telefonda kullanıldı veya çalındı ise telefonun size ait olduğuna dair " fatura " belirterek kullanıma açtırabilirsiniz.
Ama detaylı bir şekilde BTK'yı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Artık havalimanı çıkıştaki gümrükte 2. telefon yakalanırsa direk orada imei kayıt hakkınızın olup olmadığı kontrol ediliyor, hakkınız varsa sokabiliyorsunuz ülkeye, yoksa gümrük el koyuyor 3 ay içinde yurtdışına çıkarmanız için depoya kaldırıyorlar.

Tax free konusunda ise aracı firma konulursa daha düşük bedel geri alınabiliyor. Full vergi iadesi için online alışverişi yurtdışındayken yapmak lazım. Amazon.de ile 2018'de drone almıştım ve vergi iadesini alabilmiştim. Aynı şekilde Hollanda Apple Store'u da online alışverişlerde vergi iadesi yapabiliyormuş. Bunun için dönüşte faturayı gümrükte damgalatmanız gerekli. Hollanda harici bu işlemi yapan Apple Store yok sanırım.

120 gün süresi kayıt edilmeyen telefonların kullanım süresi abi, Şimdi tabi fiziksel simin yanında E-Sim olayı da çıktı   oradan da ek süre olarak uzatanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2022, 08:15:24 »
Eğer imei, başka telefonda kullanıldı veya çalındı ise telefonun size ait olduğuna dair " fatura " belirterek kullanıma açtırabilirsiniz.

120 gün süresi kayıt edilmeyen telefonların kullanım süresi abi, Şimdi tabi fiziksel simin yanında E-Sim olayı da çıktı   oradan da ek süre olarak uzatanlar var.

EyvAllah, teşekkürler üstat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2022, 19:04:34 »
Hocam bende bu konuyu araştırıyordum son ve güncel hali şu

Kişi 3 yılda 1 cihaz getiriyor 
1 sene içinde giriş çıkış yapmışsanız 2700 lira ödemesini yapıp kayıt ettiriyorsunuz
Telefonu sadece kayıt edilen pasaportun  sahibinin üstüne kayıtlı hatlar ıle kullanıyorsunuz.
3 yıldan sonra bu sınırlama kalkıyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2022, 19:05:33

İmei iptal olmuş derken eger süre dolmuşsa yılbasında süre sıfırlanıyor tekrar  imei yazılabılen bir modelse ( iphone dısında ) eski bir telefonun imeisini yazıyorlarmıs ama yasal degıl ve suç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2022, 21:42:40 »

aynı olay benim başıma geldi. telefon imei klonlandı kapatılacaktır diye mesaj geldi. BTK yı aradım. sizin yapmanız gereken birsey yok. eski hatla kullanmaya devam edin. yeni hatta açılan klon iptal edilecek dendi. ( yani eski tel no ya tanımlanacak dendi) 1 senedir telefonu kullanıyorum kapanmadı.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007