Çok güzel bir konu. Orijinal karatmalı arka camlar güneş ısısını kesmez. Bununla ilgili çok araştırma yapmıştım ben kendi aracım için. Linklerini bulabilirsem eklerim.
Eğer güneş ısısını kesmek istiyorsanız kaliteli bir seramik film seçmeniz gerekir. Yetkili servislerin kullandığı filmler de genelde ısı kesme konusunda çok başarılı değil. Film üreticilerinin sitesinde bu bilgiler yer alıyor. Bu arada filmlerin koyuluk seviyesi ile kestikleri ısı oranı paralel değil.
Benim kendi aracımda arka camlar karartmalı olmasına rağmen ön cam da dahil olmak üzere tüm camlarında film var. Ön cam için kullandığım %70'lik film yanlış hatırlamıyorsam toplam solar enerjinin yüzde 49'unu kesiyor. Ön yan camlardaki %35'lik (yani çok daha koyu) film ise yüzde 57'sini kesiyor.
Ben zaten karartmalı olan arka camlara ve sunroof'a %50'lik film yaptırdım. Kestikleri ısı ve güneş ışığı bakımından kesinlikle çok memnunum. Marka olarak XPEL'i seçmiştim, sanıyorum Türkiye'de cam filmi konusunda popüler bir marka değil fakat yaşadığım yerde fiyat/performans olarak en iyisi buydu. Isı kesme konusunda da Llumar ile aynıydı.
Ama dediğim gibi, iyi bir seramik film ısıyı kesme konusunda iyi iş görür. Hatta arka camları daha da karartmak istemiyorsanız %70'lik (yani piyasada şeffaf olarak geçen) filmlerden düşünebilirsiniz.