Gönderen Konu: Çözülemeyen uyarı ışığı ( üçgen içinde ünlem ve bip sesi )  (Okunma sayısı 11783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba,
2017 model toyota corolla dizel yarı otomatik touch model aracımın yetkili serviste yapılan 100.000 km bakımından sonra üçgen içinde ünlem işareti olan bir uyarı ışığı ve tek bip sesi almaya başladım. Bu uyarı ışığı sadece aracı çalıştırırken çıkıyor ve 3-4 çalıştırmada bir oluyor. Her zaman çıkmıyor.
Bugün servise geri götürdüm bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler ve fiziki kontrollerle birlikte test sürüşü de yaptılar. Bir problem olmadığı sonucuna vardılar. Fakat benim içim rahat etmedi.

Linkteki videodan bakabilirsiniz.

https://streamable.com/duoa76

Daha önce bu problemle karşılaşıp çözebilen oldu mu?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun,
Yanan ışık genel arıza ışığıdır,her türlü arızadan ötürü yanabilir,genel olarak bakılmalı detaylı incelenmeli,canlı data okuyabilen bir usta kolaylıkla çözebilir,bazende akü zayıflığında bile yanar.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2022, 19:32:36
Aracınız dizel olduğu için kızdırma bujilerini de kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Uyarı verdiği durumlarda hava soğuk mu oluyor. Akü ölçüldü mü? İlk marş basımında akü zayıfsa belki marş motoruna yeterli gücü veremiyordur. Bu akü bitmeden önce ön uyarı olabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba,  kontrol ettirdim akünün biraz zayıf olduğu söylendi. Aküyü değiştirince tekrar edecek mi diye bakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Çözülemedi maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Yazıldığı gibi kızdırma bujilerine baktırdınız mı? eğer onlarda sorun yoksa sensör vs uyarı ışığıdır,oğlumun Honda 'da arada bir uyarı ışıkları yanıyor,servise gidiyor,hiç bir şey bulamıyorlar,sensörler hassas,İstanbul trafiği yoğun olabilir diyorlar daha araba 4 bin km de,sanıyorum bir yerlerde elektriksel bir temasın geç devreye girmesi gibi bir şeyler var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
Hocam aynı model araca sahibim. 2017 touch, 1.4D4-d Mmt şanzıman. Aynı şekilde ben de bu uyarıyla karşılaşıyordum, araçta bir sorun olmamasına rağmen her çalıştırmada olmasa da arada bir yapıyordu. Bayağı sesli ve uyarılı olduğu için de tabi insan merak ediyor. Araç 83.000 de, akü hiç değişmemişti. Son zamanlarda özellikle araç 2 gün civarı yatınca ya da soğukta yavaş marş basmaya, farlarda araç çalıştıktan sonra belirgin bir parlaklık artışı falan olmaya başladı. Akü değişim zamanı gelmiş diye akü değiştirdim, 70AH bir akü aldım. Değişimi 19 nisanda yapmışım. O zamandan beri bu ünlem işaretiyle karşılaşmıyorum.
Gerçi şimdi yazarken aklıma geldi, yetkili serviste bakım yapmıyordum, 10binde bir sadece yağ, yağ filtresi, motor hava filtresi ve duruma göre polen fitresi değiştiriyordum. Ancak en son 20.000 bir yapılması gereken mazot filtresi bakımında haberdar oldum :islik: İlk değişimini 80.000de yapmış oldum. Ustayla yan yanaydık, filtreyi ters çevirdi dedi ki bak filtren şişmiş, normalde bunu ters çevirince içinden mazot direk bırakmalı kendini. Bu arada düşük gaz verirken hafif teklemeler yapıyordu soğukta, onlar da geçti. Nihayetinde 19 nisandan beri o uyarı ışığı ve bip sesini almıyorum. Araçta tık yok şükür :]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Araç Ustasi
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Merhaba,
2017 model toyota corolla dizel yarı otomatik touch model aracımın yetkili serviste yapılan 100.000 km bakımından sonra üçgen içinde ünlem işareti olan bir uyarı ışığı ve tek bip sesi almaya başladım. Bu uyarı ışığı sadece aracı çalıştırırken çıkıyor ve 3-4 çalıştırmada bir oluyor. Her zaman çıkmıyor.
Bugün servise geri götürdüm bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler ve fiziki kontrollerle birlikte test sürüşü de yaptılar. Bir problem olmadığı sonucuna vardılar. Fakat benim içim rahat etmedi.

Linkteki videodan bakabilirsiniz.

https://streamable.com/duoa76

Daha önce bu problemle karşılaşıp çözebilen oldu mu?

Benim aracimda akuden dolayı söylediler ama Aküyu değiştirmeme rağmen hala bu uyarıyı aliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2018 1.4d4d m/m
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '18
  • 1 kere teşekkür etti
Merhabalar;
oldukca uzun zamandn beri bende de aynı durum söz konusu idi aracımın (2018 model toyota corolla dizel yarı otomatik touch) burada yazılanlara istinaden akü değişikliğini yaptım(Mutlu 72 Ah) ve artık o uyarı sesi gelmiyor...