Gönderen Konu: 2009 1.6 auris otomatik yokuşta gaz yememe  (Okunma sayısı 629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2009 1.6 auris otomatik yokuşta gaz yememe
« : Ekim 24, 2022, 22:02:36 »
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Aracım 2009 model 1.6 benzinli otomatik vites auris. Aracım düz yolda gayet seri olarak hızlanırken yokuşa geldiğimde hızım 40-50 km/s olduğunda gaz yememe ve sol ön taraftan sürekli olarak ses gelme durumu var. Gaz pedalından ayağımı tamamen çekip tekrar gaz verdiğimde genelde düzeliyor ama bazen bir iki defa aynı işlemi yapmak gerekiyor. Bu konuyla ilgili 2 ustayla görüştüm ilk usta subaplarının yandığını kronik bir sorun olduğunu söyledi, diğer usta balata kaynaklı olduğunu balatanın bittiğini değiştirmemiz gerektiğini belirtti. Araç şuan 124.000 km de bu konu hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2009 1.6 auris otomatik yokuşta gaz yememe
« : Ekim 24, 2022, 22:02:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 1.6 auris otomatik yokuşta gaz yememe
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2022, 14:25:42 »
Ömer bey merhaba . Aracınız tam otomatik mi  yoksa yarı otomatik olanlardan mı . Eğer tam otomatik ise balata ile alakası yok vakum gücü ile çalışıyor . Yarı otomatik ise balata sistemi var diye biliyorum  . Sibop sorunu olan araç düz yolda da gitmez çekmez .Rolanti de yukarı aşağı  gezme soguk çalışmada sitop etme veya zor çalışma olur . Daha önceden böyle sorun yoktu yeni baş gösterdi ise aracınızda sorun arayın ama önceden beri durum böyle isearacın karakteristik yapısı bu olsa gerek veya aynı model aynı özellikteki başka araçla kıyaslama yapılabilir 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "