Gönderen Konu: Tamirat datilat  (Okunma sayısı 518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tamirat datilat
« : Ekim 22, 2022, 19:22:10 »
Bugün bulaşık makinesi nin ana kartını değiştirdim, Arçelik 3 programlı 6230 HT serisi ana kart 300 TL işçilik sıfır TL.

Ayrıca bir müşterimizin doğalgaz açılışını gerçekleştirdik proje onayı,kontrol vs derken 1 ay da zorla açılış gerçekleştirildi,süreç gün geçtikçe daha zorlaşıyor,yeni teknolojiler çıktıkça işlik zorlaşıyor,eskiden çelik boru vardı işlem daha kolaydı şimdi esnek tesisat çıkınca ev sahipleri daha estetik göründüğü için tercih ediyorlar ama usta açısından daha zor oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

Tamirat datilat
« : Ekim 22, 2022, 19:22:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Tamirat datilat
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2022, 20:10:17 »
Elinize sağlık, geçenlerde ben de Profilo bulaşık makinam için yetkili servise 1820 lira ödedim,  sonra genel merkeze  itirazlarım sonucu  580 tl sini geri aldım.   Her ne kadar elektrik elektronik konularına aşina olsam da, hobi olarak yapsam da, bulaşık makinası benim için,  içeriğini  teknolojisini bilmediğim  bir makineydi. Ne güzel kendiniz yapabilmeniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2022, 20:17:58 »
Elinize sağlık, geçenlerde ben de Profilo bulaşık makinam için yetkili servise 1820 lira ödedim,  sonra genel merkeze  itirazlarım sonucu  580 tl sini geri aldım.   Her ne kadar elektrik elektronik konularına aşina olsam da, hobi olarak yapsam da, bulaşık makinası benim için,  içeriğini  teknolojisini bilmediğim  bir makineydi. Ne güzel kendiniz yapabilmeniz.
Sizede geçmiş olsun,zor bişeyi yok zaten anakart gibi parçalar hazır olduğu için sök değiştir işi oluyor,tabi daha başka arızalarda zor oluyor ama uğraşınca yapılıyor,eğer servis çağırmış olsaydım kesinlikle 1000 TL'yi geçerdi,aslında kartı tamir ederek daha ucuza bitirirdim ama aciliyet olduğu için çok uğraşmak istemedim,eski kart duruyor bir ara fırsat bulabilirsem bir diot birde mosfet değiştirerek kartı kurtarırım,bulaşık makinesi çok karmaşık bişey değil gözünüz korkmasın.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2022, 14:37:59 »
Arabalarda olduğu gibi diğer tüm konularda da ustalar yüzünden insanların kendileri usta oluyor. Elinize sağlık Ümit bey.

Hazır konusu açılmışken bilen birileri görür fikir verebilir belki. Yeni taşındığım evin kapısı 1 sene olmadan sarktı. Menteşeleri ayarlı değil kaynaklı. %99 müteahhit en ucuz çelik kapıyı taktırmış. Bir çelik kapıcıyla konuştum o menteşelere vurarak düzeltecez fakat 1 ay 5 ay içinde illaki yine sarkacak dedi. Kapı dış kasası da tek başına değişmiyor. Bu kapıya yapılabilecek bir şey var mıdır?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2022, 15:56:04 »
Arabalarda olduğu gibi diğer tüm konularda da ustalar yüzünden insanların kendileri usta oluyor. Elinize sağlık Ümit bey.

Hazır konusu açılmışken bilen birileri görür fikir verebilir belki. Yeni taşındığım evin kapısı 1 sene olmadan sarktı. Menteşeleri ayarlı değil kaynaklı. %99 müteahhit en ucuz çelik kapıyı taktırmış. Bir çelik kapıcıyla konuştum o menteşelere vurarak düzeltecez fakat 1 ay 5 ay içinde illaki yine sarkacak dedi. Kapı dış kasası da tek başına değişmiyor. Bu kapıya yapılabilecek bir şey var mıdır?
Teşekkürler mutlu bey,normalde tamir işinde olduğum için elimiz normalden fazla yatkın böyle konulara,geçen yılda çamaşır makinesi motorunu değiştirmiştim servisin işçilik hariç 600 TL dediği motoru 255 TL'ye yapmıştım,
Sizin konuya gelecek olursak o kapı malesef komple değişimden başka şansı yok, müteahhit'ler işi ucuza bitirmek için en ucuz malzemeyi kullanıyorlar, hâl böyle olunca da sorunlar kaçınılmaz oluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2022, 17:58:02 »

Kaynakli olan menteselerden kapi sarkiyorsa mentesenin bagli oldugu cerceve ya da kapi cok ince sactan yapilmistir.
Bence hic ugrasmayin yeni kapi alin..
kapinin kendine hayrı yok, sizi nasil korusun..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007