Gönderen Konu: 2014 Corolla Arıza ışığı  (Okunma sayısı 1128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2014 Corolla Arıza ışığı
« : Ekim 19, 2022, 22:57:00 »
Merhaba ben Burak bu forum a yeni katıldım 2014 Toyota Corolla 1.6 Advance sahibiyim aracımın her şeyinden çok memnundum ancak aracımda arıza ışığı ve yokuş kalkış devreye girdiğinde yanan ışık ikisi birden yanıyor. Bunu kaç ustaya gösterdim bilmiyorum Tüp ustası motor ustasına motor ustası da sorunu tüpçü ye atıyor. Araçtaki tüp sistemi Atiker bu arada bu ışıklar yandığında hız sabitleme de çalışmıyor yokuş kalkış desteği de Aracın performansında hiç kayıpta yok internet ten bir çok yere baktım ama kesin çözüm bulamıyorum her yaptırdığımda maksimum 1 hafta sonra tekrar  ışıklar geri yanıyor bu sorun daha önce başına gelen varmı

Toyota Club Türkiye

2014 Corolla Arıza ışığı
« : Ekim 19, 2022, 22:57:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corolla Arıza ışığı
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2022, 16:01:44 »
malesef aynı model lpg li araç bendede var ve arıza ışığı aynı şekil yanıyor arıza tanımı 2,silindirde tekleme algılandı diyor ve sabah ları soğukken ilk çalışmada hafif tekleme sonrasında herşey normal değişmeyen kalmadı ve çözülemiyor siboplar söküldü bakıldı benzin enjeksiyonlar değişti buji- bobinler değişti. sonuç aynı ve bende bıktım soğudum artık satıp kurtulmak istiyorum motor arıza ışığı yandığında kayma önleyici patinaj sistemde devre dışı kalıyor sizdeki gibi yıllardır camry kullanıyorum yakıt artışından sattım bunu aldım ama bin pişmanım camrt mekanik hiç arıza a.madı ve 340 binde sattım bu daha 100 binde
yetkili servis dahil çözemedi çözerim diyen her ustaya gittim bi dünya para verdim sonuç sıfır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2022, 20:36:49 »
Aracın LPG haritası aşırı bozuk olduğu için sapıtıyor iyi bir LPG ayarı ile sorun çözülür.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2022, 20:37:32
Nerede ikamet ettiğinizide yazarsanız usta yönlendirmesi yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2022, 14:09:19 »
Ümit beyin de yazdığı gibi lpg haritası aşırı zengin veya fakir karışımda çalışıyor. Böyle kullanmak benzin haritasını da bozuyor. Benim başıma 2 defa geldi. Birincide yazılımla düzeldi. İkincisinde yazılım güncellenmesine rağmen düzelmeyince lpg enjektörleri değiştirerek sorunu çözdük.

İyi bir LPG ustası bulun öncelikle enjektörleri kontrol etsin doğru çalışıyor mu?  Öncelikle benzin haritasını da sıfırlasın. Sonrasında yeniden lpg yazılım yüklesin, yolda afr ayarı yapılsın sorun düzelecektir.

Tabi başka bir yerinde lpg bağlantılarında bir sorun yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2022, 20:31:52 »
Ben Hatay İskenderun da ikamet ediyorum kaç ustaya gittim bilmiyorum varsa bilgisi olan bir usta onerirse memnun olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2022, 00:35:52 »
Ben Hatay İskenderun da ikamet ediyorum kaç ustaya gittim bilmiyorum varsa bilgisi olan bir usta onerirse memnun olurum
Hemşerim şansına küs işin uzmanı geldi gitti şansını yitirdin ama 25 Ekim'de Osmaniye bahçede olacak oradan Adana'ya geçecek yakalarsanız sorun çözülür,İskenderun'da boşuna uğraşmayın.
Volkan öztokmak, +905342434468 Afr ayarı yapan arkadaş.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.