0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi günler. Aracımın 100 km de ortalaması 5.4 - 5.5lt arası gidip geliyor.güzergahım dur kalksız ve sakin kullanıyorum ortalama hızımda 45 - 50 km arası sanırım. Depo fullken ekranda 550 600 km sonra yakıt almam gerektiğini gösteriyor. 100 km de 5.5 ortalama yakıyosa 50 litrelik depoyla daha fazla km yapmam gerekmez mi ? Kaçırdığım bir nokta mı var acaba?
Yol bilgisayarında kalan menzil 0 olduğunda dahi 8-9 litre benzin vardır depoda. Bu da sizin hesabınızla 170 kilometre kadar yol yapar.
Araçta Lpg yok şundan emin olmak istedim ben 100 km de yol bilgisayarına göre 5.4 - 5.5 lt mi yakıyorum yoksa gösterilenden fazla mı yakıyorum
Kitapçıkta benzin uyarısı 7.5 lt kala yandığını söylüyor. Menzille bir alakası yok kalan yakıtın. Menzili her zaman az gösteriyor. Mesela benim ortalama 5.5 lt menzil 100 km ye düştü ama uyarı daha yanmadı.
Menzille kalan yakıtın neden alakası olmadığını anlamadım. Menzili araç ortalama tüketiminize göre gösteriyor ama 41-42 litre için. 50 litre deposu olan 1.5 Corolla 5.5 ortalama ile bende 742 kilometre menzil gösteriyor yani bana 40.81 litrelik menzilimi gösteriyor. Kalanını da az çok 0 kilometre yakıt kaldığında kullanacak şekilde tutuyor. Yol bilgisayarı her zaman 100% doğru ölçemeyebilir, yüzde 5 gibi bir sapma benim için kabul edilebilir bir değer. Bazen az gösterir bazen fazla.