0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Termostatın durumu sökülerek kolayca görülebilir, kaynar suda açması beklenir. Genelde de artık bozulunca açık kalıyorlar zaten, kapalı değil. Müşür arızası daha muhtemel diğer tüm kontroller yapıldıysa.
Bence devirdaim e bakılması lazım. Radyatör de dolmuş olabilir. İçini temizleyip birkaç gün sonra tekrar etmek lazım. Bu sırada kaçak kontrolü yapılması lazım. Bir de conta yanık mı bakılmalı. Bana müşür sorunu gibi gelmedi..
çok teşekkür ederim.bugün şasi güçlendirmesi yaptık.bakalım sonuç ne olacak.hararet çıkınca fanların 2 side çalışıyor.bi süre sonra kendiliğinden normal yarı seviyesine geliyor.sıfırlanma hiç olmadı göstergede.termostatın sağlam olduğunu gösteriyor gibi.şimdi radyatör temizliği yapıp tekrardan antifiriz alıp koyacağım.mavi antifiriz vardı sanırım.iyi bi marka alacağım.birde antifirizin hepsinimi koyayım belli ölçüde su katayımmı
radyatör temizliğini ben yapabilirmiyim.alttan tapayı açıp su bitince arabayı çalıştırıp üstten hortumla su tutsam paslar temizleninceye kadar olurmu ilaçsız bi şekilde.su tertemiz olunca yarı yarıya sulandırılmış antifirizi koysam olurmu.havasını falan nasıl alırım onu bilemiyorum
Radyatör de kauçuk parçaları varsa ilaç veya su ile temizlik işe yaramaz,fiziki temizlik gerekir onun içinde radyatör sökülüp dışarı alınacak üst kapak açılıp temizlik yapılacak,uzun süre antifirizsiz kullanımda su hortumları içten kopmalar oluşuyor ve radyatör kanallarını tıkıyor,o kopan kauçuk malzeme ısıyı görünce şişer kanalı tıkar ve su geçişine izin vermez zaten su kanalı çok ince olan orjinal radyatör yeterince suyu geçiremeyince hararet yükselerek devam eder,size tavsiyem japon malı bir radyatör ve iki tane hortum alın takın antifirizide koyun sorun çözülür,boşuna başka türlü para harcamayın,eski radyatörü de götürün hurdacıya satın şuanda aleminyumun kilosu 30 TL 4 kilo gelse 120 TL eder hiç yoktan iyidir.
bugün sanayideki ustamla önce devirdaime baktık sorun yok (zaten içi krom sanırım hiç pas kireç yoktu yeni gibiydi içi).termostatı değiştirdik (Tama marka taktık)eski çıkan termostatta sağlamdı.yeni castrol mavi antifriz koyduk.hararet sorunu yine devam etti.usta hararet müşürü çalışıyo dedi.sadece radyatör kaldı.bana uygun fiyatlı bi radyatör tavsiye edermisiniz.benim bu hararet sorununu bir an önce halletmem lazım