Merhabalar. 2015 1.4 d4d corolla aracımda son zamanlarda tümsek veya çukurlardan geçerken özellikle fren ile karışık geçtiğimde lastik kısmından bir gacırtı katırtı gibi tuhaf bir ses geliyor. Metal sürtme sesi gibi değil de katır kutur bir ses eskiden divanlarda olurdu yaylı yatak gacırtısı gibi neden kaynaklı olabilir?
Viraj demir lastiği sanırım, soğuklarda ve frenle birlikte dönüşlerde artabilir.
Ses harici bir sıkıntısı yok diye biliyorum.
Dönüşlerde yapmıyor da kasise frenle girince katırt yapıyor tabi rahatsız edici bir ses maliyetli birşey mi peki
Dönüşlerde yapmıyor da kasise frenle girince katırt yapıyor tabi rahatsız edici bir ses maliyetli birşey mi peki
Viraj demir lastiğinin dönüş ile ses yapma ilintili değil o lastikler sabit ama viraj demiri içinde oynuyor,eğer yırtılma,kopma vs yoksa boşuna değiştirmeyin yine aynı olur,yağlayıcı sprey ile yağlayın geçer.
merhabalar, benim araçta da kasise biraz sert girersem lakırtı şeklinde ses geliyor, bozuk satıhta rahatsız etmeyecek şekilde ses mevcut. sanırım sizin de aynı şekildedir. ben amortisör takozundan şüpheleniyorum. çok maliyetli bir işlem değil diye biliyorum önümüzde ki bakımda(mart-nisan) gerekli ise değiştireceğim.
merhabalar, benim araçta da kasise biraz sert girersem lakırtı şeklinde ses geliyor, bozuk satıhta rahatsız etmeyecek şekilde ses mevcut. sanırım sizin de aynı şekildedir. ben amortisör takozundan şüpheleniyorum. çok maliyetli bir işlem değil diye biliyorum önümüzde ki bakımda(mart-nisan) gerekli ise değiştireceğim.
Lakırtı direkt olarak amartisörün kendisinden de olabilir.
Cevaplar için teşekkür ederim bunun için rot balansçıya mı gideyim yoksa normal servise mi
Araç kaç model?
Çukurlarda ses Z rotlardan yada tabla rotillerinden olur,ön düzenciye giderseniz sorunlu olan parçayı yazar verir.
Mesaj Birleştirildi: 18 Ekm, 2022 19:51
Cevaplar için teşekkür ederim bunun için rot balansçıya mı gideyim yoksa normal servise mi
Her ikiside olur ama rot balanscıda daha iyi yağlar.
Merhabalar kaliper pimlerini kontrol ettirebilirsiniz zaman içinde gevşeyip lakırtı yaptırabiliyor.