Gönderen Konu: tekleme ve arıza lambası  (Okunma sayısı 1271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
tekleme ve arıza lambası
« : Ekim 11, 2022, 10:27:43 »
herkese iyi günler.
2014 1.6 corolla otomatik vites aracımda havalar soğumaya başladıkça ilk başlarda sabahları çalıştırdığımda P İLE N de sorun yok fakat D yada R aldığımda aracımda tekleme yapıyordu. gaz benzin farketmiyordu. motor ısınınca normale dönüyordu. 1 ay kadar böyle devam etti. sonradan gün içinde özellikle düşük devirde ikende yapmaya başladı. örnek olarak büyük şehir trafiğini düşündüğünüzde dur kalklı yada 20 - 30 gibi sabit hızda gitmeniz gerektiği yerlerde devir saat 1000 ve altı durumlarda araba tekleme yapmaya başladı. en sonunda da arıza lambası yandı. silindir 1 arızası idi. bujileri orjinalleri ile değiştirdik yine aynı arızayı verdi. bobinleri yer değiştirdik yine aynı arızayı verdi. LPG ustasına gidip baktırdım AKL marka tüpler çok uyumlu olmuyor yüksek model olduğu için BRC yada Priens takman gerekir dedi. ilk önce Lpg enjektörünü değiştirdi yine aynı arızayı verdi. gazı komple devre dışı bıraktık şimdi arıza devam etmezse Lpg yi değiştirelim diye. 2 gündür benzinde biniyorum yine aynı arızayı verdi. uzun yolda yada 1500 üstü devirde hiç bir sıkıntı yok ama düşük devir yada sabit hızda gitmek istediğimde arabada tekleme oluyor. karamanda götürebileceğim iyi bir ustada yok ya konya ya yada aksaray a götürebilirim. en azından arızanın sebebeini bulabilsem gittiğimde ona göre davranırım. deneme yanılma ile çok masraf ettirirler diye de çekiniyorum. yardım önerileriniz nelerdir acaba

Toyota Club Türkiye

tekleme ve arıza lambası
« : Ekim 11, 2022, 10:27:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: tekleme ve arıza lambası
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2022, 13:47:23 »
LPG sisteminizi falan değiştirmeye gerek yok, ustanız sallamış, boşuna masraf etmeyin, bende atiker var sorunsuz kullanıyorum montaj düzgün ve ayarları iyi durumda, anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla benzinde de sorun var, lpg tankından vanayı tamamen kapatıp lpg sigortası söküp lpg yi tamamen devre dışı bırakıp benzinde kullanın aynı sorun devam ederse sorunu lpg de değil başka yerlerde ararsınız. LPG ile ilgili araç lpg de çalışmasa bile benzinde sorun çıkarabilecek bir kaç durum var: 1) manifoldda lpg nozullarının giriş yerlerinde hava kaçağı olması (montaj esnasında manifold delindişkten sonra nozullar takılır bazen boşluk kalabiliyor ve motora ekstra hava giriyor) 2) benzin enjektörü ve lpg enjektör kabloları paralel bağlantısının yanlış kablolara yapılması veya şase yapma durumu (lpg kablo tesisatından kaynaklı sorun)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2022, 14:10:55 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Hüsnü bey'in bahsettiği gibi usta yanlış yorum yapmış, Hüsnü bey'in yazdıklarına ek olarak sibob uzaması olabilir,söktürmeden önce liqui moly nin sibob temizleyicisini bir deneyin sorun geçmezse ona göre hareket edersiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2022, 22:15:35 »
Aynı arıza bendede var ıkı yıldır bulamadık çözümü bendese 2. Silindirde tekleme soğuklen sonra ısınınca herşey normal değişmeyen kalmadı bobin buji benzin enjektör silindir kapak söküldü siboplar vs hala aynı bıktım artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2022, 15:18:14 »
Aynı arıza bendede var ıkı yıldır bulamadık çözümü bendese 2. Silindirde tekleme soğuklen sonra ısınınca herşey normal değişmeyen kalmadı bobin buji benzin enjektör silindir kapak söküldü siboplar vs hala aynı bıktım artık

bende soğuk sıcak farketmiyor hocam devamlı yapıyor. bugünde teklemeyi aştı stop etmeye başladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2022, 16:58:54 »
Benim stabil sadece soğukken farklı bişey yapsa çözücez ama çözemedik