Gönderen Konu: Toyota Yaris - Sağ Ön Çamurluğa Sürtüp Kaçma - Fatura Eklendi 11748 TL :)  (Okunma sayısı 1363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhaba,
bu akşam başıma gelen sürtüp kaçma vakasını paylaşıyorum.

Bahçeşehir Tren istasyonun oradaki dönel kavşakta dönüş için beklerken arkadan gelen ve Shell benzin istasyonu istikametine giden Frigo Kasalı bir kamyonetin, Frigo Kasasının sol arka kısmı arabamın sağ ön çamurluğuna ve sağ ön farına sürterek fotoğraflardaki hasarı veriyor.

Sürtme esnasında dönel kavşağa girdiğim için, dönerek kamyonetin peşine düşemedim. Bir anda olup bittiğinden ne olduğunu anlamaya çalışırken plakayı da alamadım. Bölgedeki 3 firmaya kameralarının dönel kavşağı görüp görmediğini sordum. Ne yazık ki dönel kavşağı gören kamera yoktu. Mobese kameraları da mevcut değildi.

Eklediğim fotoğraflardaki A aracı benim. B aracı ise arabama sürten frigo kasalı kamyonet.

Kamyonet sürücüsü bi araca sürttüğünün farkında mıdır bilmiyorum? Dönel kavşağa girmiş arabaya bu denli yaklaşmayı anlayamadım zaten. Veyahut dönel kavşak hatalı. Kameralarının dönel kavşağı görüp görmediğini sorduğum bir firma bu dönel kavşakta birden çok bu tip durum olduğunu söyledi.

Yarın arabayı servise götüreceğim. Büyük ihtimalle sağ ön çamurluk ve sağ ön far değişecek.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris - Sağ Ön Çamurluğa Sürtüp Kaçma
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2022, 23:32:12 »
Çok geçmiş olsun.  Aracı özel servise götürürseniz  çamurluk tamir olabilir, eğer çok takıntılı değilseniz far olduğu gibi bırakılabilir.   Kendi aracımın sağ stop lambasının altında benzer bir kırık var. Kırık altta olduğu için su falan alma da olmuyor. Aldığımda öyleydi, halen öyle.   Sizin farın kırık durumu da öyle su alacak gibi durmuyor.  İşte bu tür durumlar için, araca kayıt kamerası şart. Ama bir türlü hesabı kitabı denkleştirip bende alamadım henüz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2022, 00:10:37 »
Çok geçmiş olsun,
Osman Bey'in dediği gibi özel serviste basit şekilde çektirme ile düzeltilir,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2022, 08:57:00 »
çok geçmiş olsun. aracın güvenli sürüşüne engel bir durum olmadığı için basit bir iki müdahale ile aracınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2022, 12:28:30 »
Öneriler bence de doğru,parça falan değişmesin,çektirme ile düzeldiği kadar düzelir,ne parça değişsin ne de boya olsun,böyle orijinal kalsın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2022, 17:31:29 »
Merhaba, ilginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Basit bir onarım ve görüntünün bir şekilde düzeltilmesi ile binmek istemedim arabama. Evet tramer kaydı çıkacak ve biraz değer kaybı olacak ama arabama temiz ve güzel bir görünüm ile bineceğim. Aslında normal olan bu şekilde yapılması ama ülkemizde değişen parça oldu mu algı değişiyor. Varsın öyle olsun.

Bugün arabamı yetkili servise götürdüm.
Dosya açılması üzerine eksper ataması gerçekleşti.
Servis hasar danışmanı sağ ön çamurluk, sağ far değişecek dedi tamponda sanırım tırnak kırılmış.
Bakalım ne fatura çıkacak.

Hazır arabayı servise vermişken sol marşpiyeldeki ufak vuruğu da cebimden yaptırmak istediğimi söyledim. Onu da yapacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2022, 18:10:57 »
Hakkınızda hayırlısı olsun sanayide aynı işlemi çok daha az tramer kaydı ile yaptırabilirsiniz,sadece boya işlemi ile iş biterdi,sonuçta çamurluk hayati önem arz eden bir parça değil,her iki işlemde de boya yapılacak ama sanayide olsa sadece boya olurdu değişen olmazdı,sizinde dediğiniz gibi malesef ülkemizde boya&değişen takıntısı var o yüzden en az maliyetli yola gitmek gerekiyor.
Tekrardan geçmiş olsun ALLAH cc büyük beterinden esirgesin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2022, 18:56:29 »
Hakkınızda hayırlısı olsun sanayide aynı işlemi çok daha az tramer kaydı ile yaptırabilirsiniz,sadece boya işlemi ile iş biterdi,sonuçta çamurluk hayati önem arz eden bir parça değil,her iki işlemde de boya yapılacak ama sanayide olsa sadece boya olurdu değişen olmazdı,sizinde dediğiniz gibi malesef ülkemizde boya&değişen takıntısı var o yüzden en az maliyetli yola gitmek gerekiyor.
Tekrardan geçmiş olsun ALLAH cc büyük beterinden esirgesin.

Teşekkür ederin Ümit bey. Amin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2022, 20:53:25 »
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım polise haber vermişsinizdir. Sanıyorum değer kaybı için de bir meblağ alabilirdiniz.

Öyle bir durumdayız ki hasarlı parçaların orijinalleriyle değişmesi istenmiyor, fakat çektirme vs. yaparak "olduğu kadar" düzeltilmesine sıcak bakılıyor. Orijinaliyle değişen çamurluk, aracın değerini tamirli bir çamurluktan fazla düşürüyor. Al-satçı değilseniz ve aracınızı belirli bir süre kullanıyorsanız BENCE takılmayın bunlara. Belli ki aracınızın görünüşüne önem veriyorsunuz (ki normal), çok iyi yapmışsınız, yetkili serviste orijinal parçalar ile değişsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2022, 21:02:34 »
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım polise haber vermişsinizdir. Sanıyorum değer kaybı için de bir meblağ alabilirdiniz.

Öyle bir durumdayız ki hasarlı parçaların orijinalleriyle değişmesi istenmiyor, fakat çektirme vs. yaparak "olduğu kadar" düzeltilmesine sıcak bakılıyor. Orijinaliyle değişen çamurluk, aracın değerini tamirli bir çamurluktan fazla düşürüyor. Al-satçı değilseniz ve aracınızı belirli bir süre kullanıyorsanız BENCE takılmayın bunlara. Belli ki aracınızın görünüşüne önem veriyorsunuz (ki normal), çok iyi yapmışsınız, yetkili serviste orijinal parçalar ile değişsin.

Teşekkürler Murat bey.
Bulunduğum bölgede ki karakolu arayıp mobese olup olmadığını sordum. Mobese olmadığı için herhangi bir başvuruda bulunmadım.

Arabamı verdiğim yetkili servisten biri, eğer ben yanlış anlamadıysam değer kaybını yine alabileceğimi söyledi.
Onarım bittikten sonra yetkili servisin hukuk departmanından arayıp bilgi veriyorlarmış. Vekalet verdikten sonra değer kaybı için girişimde bulunuyorlarmış.
Karşı tarafın plakası olsaydı evet değer kaybı alabilirdik ama bu şekilde de alınabiliyorsa servisin hukuk departmanını dinledikten sonra değerlendireceğim.

Olduğu kadar düzeltilmesi durumu beni çok rahatsız ediyor. Arabaya temiz temiz binmek varken bunu anlamıyorum. O şekilde sattığın kişide mi, o şekilde binmeye devam edecek :)

Arabayı kullanırken kendini iyi hissetmelisin. Dışarıdan vuruklu göçüklü gözüken bir arabaya binmek beni rahatsız eder.

Bugün eksper gelmiş. Sonrasında ki tüm gelişmeleri fatura vb. paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
Merhaba,
konu başlığında ki aracımın sağ ön çamurluğuna sürtüp kaçma hasarı sonrası yetkili servise aracımı 5 Ekim de teslim ettim.
Eksper atanması ve onaylanması sonrası işlemler başlatıldı. Bugün 29 Ekim henüz aracımı alabilmiş değilim. Kasım ayının ilk haftası teslim alacağım. Yaklaşık 30 günlük bir süreç geçmiş olacak.
Yetkili Servisin atölyesinin yoğun olduğunu gördüğüm için bu süreci sorun etmedim.

11748 TL'lik Fatura eposta adresime ulaştı. Sizlerle paylaşıyorum.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 29, 2022, 10:29:19[/time]
İkinci bir faturayı daha paylaşıyorum.

Fotoğraflarını eklediğim;
- Sol marşpiyeldeki ufak hasar (Dubaya sürtmüştüm.)
- Arka tampon sol kısımdaki ufak hasar. (Durur vaziyette beklerken, arkamdaki araç açılır tavan ile oynarken arka tampona düşük hız ile çarpmıştı.)

Bu hasarların da onarımını istedim. Fatura 2515 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın. Allah tekrar böyle olumsuzluklar yaşatmasın.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -