Gönderen Konu: Corolla 2005 1.6 Benzin pompası hakkında  (Okunma sayısı 982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Corolla 2005 1.6 Benzin pompası hakkında
« : Ekim 03, 2022, 10:17:17 »
Merhaba arkadaşlar öncelikle forumu aradım konu açmadan fakat tam aradığımı bulamadığım için yazıyorum .

Aracım 2005 corolla 1.6 HB Benzin & LPG Aracımda motorda sarsıntılı çalışma ( muhtemel buji bobin yada benzin pompası kaynaklı diye düşünüyorum . ) ve Geç marş alma sorunu var 3 saniye kadar sürüyor . Öncelikle benzin pompasını alıp değiştirmeyi düşünüyorum büyük ihtimal geç çalışma sorunu çözülecektir . Şase no ile parçacıya sordum numune görmemiz lazım dediler .

Sorularım

1) Orijinal benzin pompası ne marka?
2) Orijinal pompa kaç bar basınç veriyor?
3) pompa değiştirirken benzin filtresini temizleyebilirmiyim ? yapabilirsem nasıl ?

yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler kazasız belasız günler.

Toyota Club Türkiye

Corolla 2005 1.6 Benzin pompası hakkında
« : Ekim 03, 2022, 10:17:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2005 1.6 Benzin pompası hakkında
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2022, 12:14:14 »
Öncelikle lpg regülatörüne sonra benzin pompası hortumlarına bakın,aracı 1 hafta lpg tankını kapatıp benzinde kullanın,duruma göre en son pompa değişikliğini resmi servisten orijinal benzin pompası alarak yapın,normalde şase numarası verilince yedek parçanın verilmesi lazım,form üyemiz Tem otodan şase numarasını vererek parça ile ilgili fiyat ve temini yoluna gidebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2005 1.6 Benzin pompası hakkında
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2022, 01:20:39 »
Benzin pompasından önce filtre ne zaman değişti.Önce filtreyi değiş işi garantiye al sonra düz yolda aracı benzine al ve bas gaz araba gidiyorsa pompa saglamdır bence.
1.Benzin filresi
2.Isı müşürü bozuk araba sabah ilk marşta hayatta çalışmaz.
3 lpg beyni çok eski ise sızdırma yapar bogaz kelebegine kadar gider sen sabah marşa basınca benzinde gelir araba zor çalışir ama bu eski tip arabalarda olurdu sıralı sistemde olur mu bilmiyom basıma uno da gelmişti
4 yag selenoidi bozuksa sabah ilk marşta caliışmaz 2 de kesin çalışır bu da corolla da başima daha yenilerde geldi.