Gönderen Konu: Ecu  (Okunma sayısı 689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
Ecu
« : Ekim 01, 2022, 23:27:34 »
Merhabalar herkese iyi forumlar. Sizden ricam T25 2.0 otomatik avensis benzinli aracın ecu kodunu nerden öğrenebilirim ? Bilen birisi yardımcı olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Ecu
« : Ekim 01, 2022, 23:27:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ecu
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2022, 23:43:42 »
Merhabalar herkese iyi forumlar. Sizden ricam T25 2.0 otomatik avensis benzinli aracın ecu kodunu nerden öğrenebilirim ? Bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Servisten alabilirsiniz ama kod olunca ürünü bulabileceğinizi düşünmeyin,ürünü satanlar kodları biliyorlar kutu üzerine yazmak çok zor değil,zaten orada ayrı bir iş oluyor üzerinde oem numarası yazması o ürünü orjinal yapmıyor farklı teleffuz oluşuyor oem numaralı ürünün muadili demek istiyorlar ama satarken orjinalmiş gibi lanse ediliyor.
Size ECU lazımsa yetkili servisten bakın yada bölgenizde yetkili servisin teyit ettiği satıcı varsa onlara bakın,en kötü ihtimalle elinizdeki ürünü tamir ettirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2022, 23:45:40 »
Elimde servisten aldığım bir kod var ama o kodla bağlantılı Rus siteleri hariç hiçbir yer bulamıyorum. Ve araç üzerinde olan ecu koduyla eşleşmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2022, 23:50:06 »
Elimde servisten aldığım bir kod var ama o kodla bağlantılı Rus siteleri hariç hiçbir yer bulamıyorum. Ve araç üzerinde olan ecu koduyla eşleşmiyor.
O bahsettiğiniz Rus sitelerinde boşuna oyalanmayın zaman kaybından başka bişey değil,bazı önemsiz parçalar getirilebiliyor ama önemli parçalar ellerinde malesef yok zaten gümrük dolayısıyla mümkün değil,aynı şekilde Amerikan sitelerinde var ama durum aynı değişmiyor,ayrıca yıllar içerisinde parça kodları değişiklik gösterebilir kodlar yenilebilir,sizin sorun nedir ECU nun neyi var ona göre yardımcı olalım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2022, 23:57:05 »
Ümit abi konu bu https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=93331.0 gösterge arızalarım ecudan kaynaklı. Bunu da yine yetkili serviste baktırmaya götürdüğümde şans eseri aynı arabadan gelmesi sonucu yine şans eseri keşfettiler. Ecu da problem var ama muhtemel aracım üzerindeki ecu farklı. fotoğraf ekleyemedim gösterecektim ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2022, 03:44:19 »
Ümit abi konu bu https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=93331.0 gösterge arızalarım ecudan kaynaklı. Bunu da yine yetkili serviste baktırmaya götürdüğümde şans eseri aynı arabadan gelmesi sonucu yine şans eseri keşfettiler. Ecu da problem var ama muhtemel aracım üzerindeki ecu farklı. fotoğraf ekleyemedim gösterecektim ama
Anladığım kardeşim konuyu hatırladım,eğer araç üzerindeki ECU'nun farklı olduğundan eminsen yapman gereken çıkma bir ECU bulup deneme yaparak alman lazım başka türlü sorun çözülmez,kendi orjinal ECU'su olsaydı en azından tamir yoluna gidilirdi.
TOYOTA CORONA 3S FE