Gönderen Konu: Hararet Çalışma Sıcaklığına Geldiğinde Arıza Lambası Yanıyor.  (Okunma sayısı 551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhabalar. Malesef düzgün kullanılmamış olursa en iyi arabalar bile böyle sorunlar çıkarabiliyormuş. Şöyle ki aracımda 53 Numaralı arıza kodu yanıyordu. Knock Sensor. Vuruntu Sensörü aldık şasi numarasına göre lamba sönmüştü. Son bir haftadır hararet çalışma sicakligina gelene kadar yanmıyor ama hararet 90 olduğu an arıza lambasi yakmaya başladı. Bunun hararetle ne ilgisi olabilir ? Birde bu sensörden arıza lambasi yaktiginda motorun çekişden düşmesi ve yakıt artması durumu oluşuyor mu ? Ben ayağımin altında her hangi bariz bir güç kaybı hissetmiyorum. Bu şekilde kullanmaya devam etmek sorun çıkarır mı. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Malesef düzgün kullanılmamış olursa en iyi arabalar bile böyle sorunlar çıkarabiliyormuş. Şöyle ki aracımda 53 Numaralı arıza kodu yanıyordu. Knock Sensor. Vuruntu Sensörü aldık şasi numarasına göre lamba sönmüştü. Son bir haftadır hararet çalışma sicakligina gelene kadar yanmıyor ama hararet 90 olduğu an arıza lambasi yakmaya başladı. Bunun hararetle ne ilgisi olabilir ? Birde bu sensörden arıza lambasi yaktiginda motorun çekişden düşmesi ve yakıt artması durumu oluşuyor mu ? Ben ayağımin altında her hangi bariz bir güç kaybı hissetmiyorum. Bu şekilde kullanmaya devam etmek sorun çıkarır mı. Teşekkürler.
İlk önce arıza koduna bakmalısınız ve araç nedir kaç km'de benzinli veya dizelmi LPG varmı bunlarıda belirtirseniz ona göre doğru cevaplar verilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araç 1998 Corolla XEİ Special LPG li 240bin kilometrede. Arıza kodu 53 Vuruntu Sensörü. Hararet 90 a çıktığı zaman arıza lambası yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Akü kutup başlarını çikart 30 dk bekle sonra tak dene . Olmadımı dispiratör 13 yarım anahtarla gevşet hafif sola cevir sonra somunları sık dene.
corolla special