Gönderen Konu: Yerli Aracımız TOGG'un Fiyatı Belli Oldu!  (Okunma sayısı 988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Yerli Aracımız TOGG'un Fiyatı Belli Oldu!
« : Eylül 28, 2022, 15:55:36 »

Togg'un c-segment SUV modelinin arkadan itişli (RWD) versiyonları yüzde 10, tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemine sahip versiyonları yüzde 50 ÖTV'lik dilimi ile satışta olacak. Tahmini olarak öngörülen fiyatla ilgili açıklama geldi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, TOGG'un C-SUV modelinin yüzde 10 ÖTV dilimine yer alarak tahmini olarak 910 bin TL'den satışa sunulacağı iddialarını doğruladı.

"Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz" diyen Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Togg'un fiyatıyla ilgili kesin bir açıklama yapmadı. Kısa bir süre sonra üretimine başlanacak TOGG, yüzde 10 ÖTV diliminde yer alacak. Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan değişiklik Togg'un fiyatı hakkında da bilgi verdi.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

29 Ekim'de Gemlik'te üretilmeye başlanacak Türkiye'nin elektrikli otomobili olan TOGG'un yeni yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

TOGG ÖZELLİKLERİ

Her motor 150 kW,

Dört kapı sedan, beş kapı SUV,

300 km ve 500 km menzil,

3. seviye otonom sürüş özelliği

Kaynak: https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi/togg-fiyat-listesi-togg-ne-zaman-satisa-cikacak-2848320

Toyota Club Türkiye

Yerli Aracımız TOGG'un Fiyatı Belli Oldu!
« : Eylül 28, 2022, 15:55:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Aracımız TOGG'un Fiyatı Belli Oldu!
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2022, 16:56:41 »
Türk halkının ulaşabileceği fiyat belirledik diyor,910 bin TL cik :)
Ne kadar ulaşılabilir acaba?
Millet hâlâ kuş serisi araçlara biniyor,sıfır egea bile ulaşılabilir değilken.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2022, 14:29:55 »
Türk halkının ulaşabileceği fiyat belirledik diyor,910 bin TL cik :)
Ne kadar ulaşılabilir acaba?
Millet hâlâ kuş serisi araçlara biniyor,sıfır egea bile ulaşılabilir değilken.

18 Mart Çanakkale köprüsü için geçiş ücreti 200 liracık.  ;)
910bin başlangıç fiyatı ile başarı yakalamak ve sürdürmek nereye kadar devam eder ucu açık......
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2022, 17:12:07 »
Geçen yıldı  galiba 500.000.- tl den aşağı olmaz diye yazmıştım,tutturamamışım,fiyat ise hiç de ulaşılabilir rakamlar değil,ancak devlet resmi araç olarak alır kullanırsa A8 vb araçlara ödendiğinden elbette çok ucuza gelir ve hiç olmazsa fabrika çalışmaya devam eder.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2022, 21:44:21 »
Bugün suv modellerde en ucuz orta kalite araçlar bile 800 900 bin bandında. Yani diğer araçlar da ucuz değil maalesef. Kaldı ki asgari ücretle geçinenlerin bu araçları alması hayaldi şimdi de hayal.

Bu araç çıktığında alanı olacaktır. Kim alır derseniz. 600 700 bin tl'lik araçlara binenler üste borçlanarak alırlar. Zaten ilk üretimleri de çok olmayacağı için zamanla alanı çok olacaktır. Bizlerde anca ikinci elde görebiliriz.

Ancak Togg'un önünde ki tek sorun fiyatı değil tabi ki. Şarj istasyonlarının çok az olacağı, istasyonlarda sıra bekleneceği, şarj süresinin uzunluğu ve en önemlisi şarj maliyetleri olacaktır. Tabi uzun vadede pil masrafını da hesaba katmak gerekir.

Bu konu ile ilgili habertürk gazetesinde 3 günlük yazı dizisi vardı. Hem menzil, hem şarj maliyeti açısından değerlendirmeler mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2022, 22:08:32 »
Diğer araçlara kıyasla togg pahalı değil.

Sorun şu ki; evden şarj ile dışarıdan şarj arasında ciddi fiyat farkı var. Evden şarj kwh 2,6 lira. (240kw üstü tarifeden)

Hızlı şarj istasyonuna uğrayan kişi hızlı olmalı. Yani dc şarj etmeli. Onun da kwh’i 9-10 lira. Daha yavaş ac 8 lira

Yani şehir içinde 13kwh/100km yakan bir araba

Evden şarj ile km’de 34 kuruş
Dc hızlı şarj ile km 1,3 lira yakıyor.

Uzun yolda elektrikli arabalar 15-20kwh/100km yakıyor. O zaman durum daha vahim.

Ama evden şarj imkanı olan biri için şu an benzinli bir aranın 8lt yaktığını düşünürsek km’de 1,21 lira kâr bırakıyor.

200.000km ‘de 240.000 lira eder. Bu da 13.000 dolar eder.

Bugünkü fiyatlarla pil değişim ücreti çıktı. 10 sene sonra piller ucuzlarsa kârlı tarafta kalır.

Ayrıca pilli arabada benzinli arabalar gibi bakım ve arıza olayları olmuyor. Bakımları da sayarsak bugünkü pil fiyatlarıyla bile 150.000km’de pil ücreti çıkar.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  osmangazi geçiş sayısı garanti ücreti geçti. Yss geçmeye çok yakın. Çanakkale köprüsü şu an çok gereksiz gözükebilir ama gelecekte kuzey batı anadolu sanayisini avrupa bağlayacak niteliktedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2022, 23:06:14 »
Diğer araçlara kıyasla togg pahalı değil.

Sorun şu ki; evden şarj ile dışarıdan şarj arasında ciddi fiyat farkı var. Evden şarj kwh 2,6 lira. (240kw üstü tarifeden)

Hızlı şarj istasyonuna uğrayan kişi hızlı olmalı. Yani dc şarj etmeli. Onun da kwh’i 9-10 lira. Daha yavaş ac 8 lira

Yani şehir içinde 13kwh/100km yakan bir araba

Evden şarj ile km’de 34 kuruş
Dc hızlı şarj ile km 1,3 lira yakıyor.

Uzun yolda elektrikli arabalar 15-20kwh/100km yakıyor. O zaman durum daha vahim.

Ama evden şarj imkanı olan biri için şu an benzinli bir aranın 8lt yaktığını düşünürsek km’de 1,21 lira kâr bırakıyor.

200.000km ‘de 240.000 lira eder. Bu da 13.000 dolar eder.

Bugünkü fiyatlarla pil değişim ücreti çıktı. 10 sene sonra piller ucuzlarsa kârlı tarafta kalır.

Ayrıca pilli arabada benzinli arabalar gibi bakım ve arıza olayları olmuyor. Bakımları da sayarsak bugünkü pil fiyatlarıyla bile 150.000km’de pil ücreti çıkar.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  osmangazi geçiş sayısı garanti ücreti geçti. Yss geçmeye çok yakın. Çanakkale köprüsü şu an çok gereksiz gözükebilir ama gelecekte kuzey batı anadolu sanayisini avrupa bağlayacak niteliktedir.

@Tansu  Kalafatoğlu (51740) köprü örneklerini ben vermedim yanlış etiketleme oldu :)
Ben ulaşılabilir fiyatlarda olduğu açıklamasına pek ulaşılır olmadığını söyledim,formda taş düşse benden bileceksiniz bu gidişle  :)
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2022, 07:22:25 »
@Tansu  Kalafatoğlu (51740) köprü örneklerini ben vermedim yanlış etiketleme oldu :)
Ben ulaşılabilir fiyatlarda olduğu açıklamasına pek ulaşılır olmadığını söyledim,formda taş düşse benden bileceksiniz bu gidişle  :)

Aa pardon, @önder Arı (46707)  yazmış