0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türk halkının ulaşabileceği fiyat belirledik diyor,910 bin TL cik Ne kadar ulaşılabilir acaba?Millet hâlâ kuş serisi araçlara biniyor,sıfır egea bile ulaşılabilir değilken.
Diğer araçlara kıyasla togg pahalı değil. Sorun şu ki; evden şarj ile dışarıdan şarj arasında ciddi fiyat farkı var. Evden şarj kwh 2,6 lira. (240kw üstü tarifeden) Hızlı şarj istasyonuna uğrayan kişi hızlı olmalı. Yani dc şarj etmeli. Onun da kwh’i 9-10 lira. Daha yavaş ac 8 liraYani şehir içinde 13kwh/100km yakan bir arabaEvden şarj ile km’de 34 kuruşDc hızlı şarj ile km 1,3 lira yakıyor. Uzun yolda elektrikli arabalar 15-20kwh/100km yakıyor. O zaman durum daha vahim. Ama evden şarj imkanı olan biri için şu an benzinli bir aranın 8lt yaktığını düşünürsek km’de 1,21 lira kâr bırakıyor. 200.000km ‘de 240.000 lira eder. Bu da 13.000 dolar eder. Bugünkü fiyatlarla pil değişim ücreti çıktı. 10 sene sonra piller ucuzlarsa kârlı tarafta kalır. Ayrıca pilli arabada benzinli arabalar gibi bakım ve arıza olayları olmuyor. Bakımları da sayarsak bugünkü pil fiyatlarıyla bile 150.000km’de pil ücreti çıkar. @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) osmangazi geçiş sayısı garanti ücreti geçti. Yss geçmeye çok yakın. Çanakkale köprüsü şu an çok gereksiz gözükebilir ama gelecekte kuzey batı anadolu sanayisini avrupa bağlayacak niteliktedir.
@Tansu Kalafatoğlu (51740) köprü örneklerini ben vermedim yanlış etiketleme oldu Ben ulaşılabilir fiyatlarda olduğu açıklamasına pek ulaşılır olmadığını söyledim,formda taş düşse benden bileceksiniz bu gidişle