Gönderen Konu: Kapı fitilleri sorununa çözüm bulan var mı?  (Okunma sayısı 1320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
Kapı fitilleri sorununa çözüm bulan var mı?
« : Eylül 28, 2022, 03:57:55 »
Merhaba. Aracım 2005 corolla hb. Birkaç aydır arabanın kasa tarafındaki fitillerine çözüm arıyorum. İnternette satılan ithal fitiller var araca özel ancak hangisine alıcı olduysam bunlar sedan için diyorlar. Bendeki orjinal fitiller artık parçalandı ve kapılardan rüzgar sesi geliyor hatta kışın soğuk geliyor.

Sedan modeliyle bizim hb modelin kapıları ve kasası çok mu farklı? Sedanın kapısı bizimkinden ne kadar büyük veya küçük olabilir? O kadar fitil var ama bizim kasaya uygun olan yok. Bir de üniversal fitiller var internette satılan ondan aldım toyota özel servise götürdüm adam takmayalım dedi. Bunların kenarında bir çıkıntı yok ya oradan rüzgar sesi gelirmiş. Bir de kapıların kapanmama veya sert kapanma sorunu olurmuş. Zaten benim gittiğim izmir dalay oto pek ilgisiz. İşi biliyorlar ama uğraşmayı sevmiyorlar. Kalorifer peteğim biraz tıkanmış açtırılır diyor yapın diyorum sonra bakarız diyor :alkis:

Fitil için servise fiyat sormak harici pek bir çözüm kalmadı. Onlarda uçuk bir fiyat çekecek. Peki aramızda sanayide satılan fitillerden takıp kullanan var mı? Bu sorun çözülemez birşey mi? Anlamıyorum araba sedan olsa 50 kere almıştım hb olunca çözüm yok.

Toyota Club Türkiye

Kapı fitilleri sorununa çözüm bulan var mı?
« : Eylül 28, 2022, 03:57:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapı fitilleri sorununa çözüm bulan var mı?
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2022, 08:56:49 »
Orjinali olmayınca almak mantıksız. Hiçbir zaman tam oturmaz, kapı kapanmaz, daha çok ses alır, toz alır, çıkar veya kısa zamanda patlar.. Uğraşmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2022, 10:25:45 »
Merhaba. Aracım 2005 corolla hb. Birkaç aydır arabanın kasa tarafındaki fitillerine çözüm arıyorum. İnternette satılan ithal fitiller var araca özel ancak hangisine alıcı olduysam bunlar sedan için diyorlar. Bendeki orjinal fitiller artık parçalandı ve kapılardan rüzgar sesi geliyor hatta kışın soğuk geliyor.

Sedan modeliyle bizim hb modelin kapıları ve kasası çok mu farklı? Sedanın kapısı bizimkinden ne kadar büyük veya küçük olabilir? O kadar fitil var ama bizim kasaya uygun olan yok. Bir de üniversal fitiller var internette satılan ondan aldım toyota özel servise götürdüm adam takmayalım dedi. Bunların kenarında bir çıkıntı yok ya oradan rüzgar sesi gelirmiş. Bir de kapıların kapanmama veya sert kapanma sorunu olurmuş. Zaten benim gittiğim izmir dalay oto pek ilgisiz. İşi biliyorlar ama uğraşmayı sevmiyorlar. Kalorifer peteğim biraz tıkanmış açtırılır diyor yapın diyorum sonra bakarız diyor :alkis:

Fitil için servise fiyat sormak harici pek bir çözüm kalmadı. Onlarda uçuk bir fiyat çekecek. Peki aramızda sanayide satılan fitillerden takıp kullanan var mı? Bu sorun çözülemez birşey mi? Anlamıyorum araba sedan olsa 50 kere almıştım hb olunca çözüm yok.

Merhaba Mehmet bey,
Sanayi sitelerinde fitilciler vardır. Sizin arabanızın modeline uygun olan fitilden rulodan keserler ve kapıya oturturlar. Bu araçta başıma gelmedi ancak daha önceki aracımda Ankara da arka kapı için yaptırdım ve başım hiç ağrımadı. Birleşim yerine de bir yapıştırıcı cinsi sürüyorlar ve eskisi gibi oluyor.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2022, 05:36:28 »
Konuya verdiğiniz cevaplara teşekkür ederim.

Bende orjinal fitil kullanmak isterim. Ancak sanayideki fitilin metresi belli. İnternette satılan modele özel fitil 1 kapı için 400 lira. Tamam ben 800 vereyim orjinal olsun. Ancak öyle değil. Servis uçuk fiyatlar veriyor. Zaten 1 tane o da şöför kapısı yapılacak. Bu haliyle kullanılmaz çünkü kapıyı kaparken metal sesi geliyor.

Kapının kapanmaması bir yana bizim orjinal fitillerin kenarında çıkıntı var. Standart fitillerde bu yok. Özel servisin dediğine göre buradan rüzgar sesi gelirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '03
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2022, 23:22:46 »
resim paylaşırsanız yardımcı olabilirim. bende fitil var
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2022, 11:43:41 »
Şöyle bir ürün var olmazmı acaba.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2022, 06:12:31 »
Şöyle bir ürün var olmazmı acaba.
Bu mesajı geç gördüm ama şöyle açıklayayım bu ilanlardaki satıcılara mesaj attım. Hepsi sedan kasa için olduğunu söylediler. Benim merak ettiğim tek şey bu aracın kapısıyla sedanın arasında boyut olarak çok fark var mı? Yani kapılar aynı ölçüde gibi. Bu fitiller neden olmuyor anlamadım.