0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Bildiğim kadarıyla arka koltukda ağırlık sensörü yok. Eğer arka tarafda emniyet kemerini takıp çıkartırsan ötmeye başlıyor. Aksi halde sadece ön göstergede teyp ekranının orada hangisi takılı değilse onları gösteriyor. 2017 makyajlı kasada böyle yani
Merhaba iyi günler. 2015 corolla aracımın arka kemerleri ile ilgili bir sorunum var.Yalnızca orta koltukta olan bir sorun. yarım kg lik dahi cisim olsa direkt kemer uyarı ikazı ötmeye başlıyor. Cisimi kaldırdığımda normalde susması gereken ikaz susmadan süresi bitene kadar devam ediyor. Aracı kemer takılı olarak kullanıyorum geçici çözüm olarak. Acaba bunu yapma nedenleri ne olabilir.
ağırlığı kaldırdığımızda ötmese ya da arka koltukta kemer alışkanlığımız olsa sorun değil de. Dediğiniz gibi pasife aldırma olayı en mantıklısı. Müsait bir zamanımda yaptırayım. Tüm cevaplar için teşekkür ederim
Bence pasife alana kadar arka koltukta da kemer alışkanlığı edinmeniz daha mantıklı olur,zira arka koltuktaki kaza anında öndekine zarar veriyor,sonuçta araç kaç km/h ile ile gidiyorsa araçtaki yolcu veya nesnelerde aynı hız ile seyir halinde oluyor herhangi bağlayıcı unsur olmayan yolcu veya eşya ani frende veya kazada aynı hız ile öne doğru savrulmaya devam ediyor ve öndekinin boynunu kırabiliyor,zaten o saatten sonra hiç bir şeyin önemi yok,hatta bu konuyla ilgili Fransa'da (malesef hep Avrupa örneği veriyoruz keşke güzel ülkemde bu konuda örnek olabilse) "arkadaki katilim olabilir" adlı kamu spotu kısa film yayınlanmıştı Tv'de.
Tabi ki sonuna kadar haklısınız ve sizi bu konuda destekliyorum Ümit Bey. Ülkemizdeki en büyük eksikliklerden birisi bu. Fakat öznel olarak baktığımızda arka koltuğu yalnızca dosya veya ceket koymak için kullandığımdan ötürü benim için en uygun çözüm susturmak gibi duruyor Birde tamamını değil yalnızca orta koltuğu susturma imkanım olursa sadece onu susturtacağım
Sadece dosya veya ceketle o sensörler devreye girmez, başka bir sorun olabilir,serviste bir kontrol ettirmeniz de fayda vardır.