0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,Arkadaşlar 2.0 otomatik benzinli avensis model araçta 3-4bin km de 2litre yağ eksilmesi var. Henüz arabayı servise götürme fırsatım olmadı. Sağdan soldan duyduğum bazı bilgiler var bunu merak ettiğim için sizlere soruyorum. Avensislerde motor yağ yakıyorsa egzozdan mavimsi duman çıkmaz mı? Araba 1 ay önce vize almış hafif kusur olarak motor yağ kaçağı var yazmışlar. Arabanın motorunda yağ kaçağı mı var, yağ mı yakıyor anlamadım henüz ama egzozdan duman çıkmaması beni ikileme soktu. Avensislerde duman çıkmaması ne kadar doğru bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim iyi günlerMesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2022, 10:16:00Ayrıca yağ yakan araç egzoz emisyondan geçebilir mi? Çünkü 3-4bin km de 2 litre yağ eksilmesi ciddi bir rakam gibi. İllaki egzoz emisyon değerlerine de etki eder diye düşünüyorum
Yağ yakması hala içime sinmiyor. Bugün motora baktım yanlarda terlemeler mevcut akü tarafı altta da yağ birikintisi gibi bir ıslaklık vardı ama bilmiyorum ilk fırsatta servise götürücez bakalım ne diyecekler. Eğer yağ yakıyorsa 25-30bine toparlayabilirsek iyidir 😀
Dün usta ile telefonda görüştüm, Araç eğer yağ yakıyorsa 30bin civarı bir masrafı olur dedi. Arabayı ilk fırsatta götürüp baktırıcam bakalım durum nedir. Sandık motor en mantıklısı ama şuan fiyatı konusunda bir bilgim yok. O da araştırılıp duruma göre bir değerlendirme yapılır.
"bu tip araçlarda silindir kapağı,blok yüzeyi ve içi uzman kişiler tarafından ölçülerek gerekirse yenisi alınarak hâli hazırda ki motor kaliteli parçalarla revize edilmesi daha mantıklı olur"Ümit bey; Öncelikle değerli fikirleriniz için teşekkürler. Siyasetçilerin günümüzde sıkça yaptığı gibi ben de sizin uzun yazınızdan çımbızlayarak aldığım cümle üzerine bizim Avensis'in kaput altına 25-30 bin sıkıştığını anladım. Zaten bu düşünce ağır basmaktaydı. Ama muhtemelen seneye bırakacağım bu işi. Şimdilik 10/60 yağ ile henüz tehlike yaratacak bir eksiltme görmedi ustam. Ama illaki yapılacak bu rektifiye.
Rica ederim,aracınız daha önce hiç rektefiye veya kapak tadilatı görmediyse silindir kapağı referans değerler içerisindedir, Toyota uzmanı bir usta tarafından doğru malzemeler ve takım conta eşliğinde toplanırsa sonrasında da düzenli ve kaliteli bir yağ bakımı ile aracınız bir 15 yıl daha motor yönünden hizmet eder ama başka arızalar illaki olacaktır, elektrik aksamı egzoz sistemi gibi gibi,işte bu yüzden sıfır araç herzaman tercih nedeni oluyor,eğer aracınızı motor tadilatı yaptıracaksanız buna radyatörleri ve elektrik aksamınıda dahil ediniz ve araçta eski idare eder şeklinde hiçbir hortum bırakmayın hepsini değiştirin,soğutma sistemi düzgün çalışmayan bir motor kısa sürede çöp olmaya mahkumdur.Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2022, 09:42:48Yağ konusunda şuan aracınızı bir müddet daha yürütmek için motül 300V serisini tavsiye ederim,bir miktar pahalıdır ama çok kaliteli bir yağdır.
Rica ederim,aracınız daha önce hiç rektefiye veya kapak tadilatı görmediyse silindir kapağı referans değerler içerisindedir, Toyota uzmanı bir usta tarafından doğru malzemeler ve takım conta eşliğinde toplanırsa sonrasında da düzenli ve kaliteli bir yağ bakımı ile aracınız bir 15 yıl daha motor yönünden hizmet eder ama başka arızalar illaki olacaktır, elektrik aksamı egzoz sistemi gibi gibi,işte bu yüzden sıfır araç herzaman tercih nedeni oluyor,eğer aracınızı motor tadilatı yaptıracaksanız buna radyatörleri ve elektrik aksamınıda dahil ediniz ve araçta eski idare eder şeklinde hiçbir hortum bırakmayın hepsini değiştirin,soğutma sistemi düzgün çalışmayan bir motor kısa sürede çöp olmaya mahkumdur.Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2022, 09:42:48Yağ konusunda şuan aracınızı bir müddet daha yürütmek için motül 300V serisini tavsiye ederim,bir miktar pahalıdır ama çok kaliteli bir yağdır.Geçen hafta radyatörü komple Kale Marka ile değiştirdim. İşçilik dahil 2500TL mal oldu. Akma, sızma varmı diye şimdilik su var içinde. Hafta sonu suyu boşalttırıp komple antifiriz ile doldurtacağım. Hortumlarda komple değişti. Elektrik kısmında herhangi bir sorunum yok şu an. Farlar sökülerek merceklerle birlikte temizlendi ve bende önümü görmeye başladım şükür.
Motül 300v kullanmayı düşünüyordum ama fiyatı yüksek ve işe yaramazsa diye aşırı kararsızdım 10w40 yağ ile deneyimleyip bir değişim var mı görelim bakalım. Tavsiye için teşekkürler ümit bey
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 16, 2022, 09:38:52Rica ederim,aracınız daha önce hiç rektefiye veya kapak tadilatı görmediyse silindir kapağı referans değerler içerisindedir, Toyota uzmanı bir usta tarafından doğru malzemeler ve takım conta eşliğinde toplanırsa sonrasında da düzenli ve kaliteli bir yağ bakımı ile aracınız bir 15 yıl daha motor yönünden hizmet eder ama başka arızalar illaki olacaktır, elektrik aksamı egzoz sistemi gibi gibi,işte bu yüzden sıfır araç herzaman tercih nedeni oluyor,eğer aracınızı motor tadilatı yaptıracaksanız buna radyatörleri ve elektrik aksamınıda dahil ediniz ve araçta eski idare eder şeklinde hiçbir hortum bırakmayın hepsini değiştirin,soğutma sistemi düzgün çalışmayan bir motor kısa sürede çöp olmaya mahkumdur.Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2022, 09:42:48Yağ konusunda şuan aracınızı bir müddet daha yürütmek için motül 300V serisini tavsiye ederim,bir miktar pahalıdır ama çok kaliteli bir yağdır.Geçen hafta radyatörü komple Kale Marka ile değiştirdim. İşçilik dahil 2500TL mal oldu. Akma, sızma varmı diye şimdilik su var içinde. Hafta sonu suyu boşalttırıp komple antifiriz ile doldurtacağım. Hortumlarda komple değişti. Elektrik kısmında herhangi bir sorunum yok şu an. Farlar sökülerek merceklerle birlikte temizlendi ve bende önümü görmeye başladım şükür.Önder bey antifiriz için tavsiyem %50/50 seyreltilmiş şekilde koymanızı tavsiye ederim komple antifirizin hiçbir faydası olmaz,antifiriz su ile tepkimeye girince işe yarar.